Speltips: Hemmaplansfördel!

Kvällens rek ger 3 vinster på 3 spel. Tigers tar en tidig 6-0 ledning innan HT som utökas till 8-0 innan Twins kommer tillbaka en aning i slutet så matchen slutar 8-5 men det räcker ju för alla spelen vi hade på matchen, skönt det. En hel del intressant denna natten där jag väljer att reka spel från denna matchen:

Spel Nr1+2:

Rangers -1.5 @ 2.45 (Pinnacle) ... Insats: 7 Units

Rangers HT+FT @ 2.50 (bet365) ... Insats: 7 Units

Motivering:

Riktig toppmatch i Texas i natt där jag anser att Rangers ska vara större favoriter än så här.

Båda lagen är riktigt bra med Rangers på 74-53 och Indians på 72-53. Skillnaden är att Rangers har hemmaplan där man är 39-20 och hela 19 vinster på det totala 21 plusrecordet kommer från på hemmaplan. Indians är 33-30 på bortaplan och har också dom stor del av sina vinster på just hemmaplan. Formen är väl också ganska lika för båda lagen inför nattens match så jag skulle inte säga att något lag är så mycket hetare än det andra för stunden overall.

Den stora skillnaden här är i pitchingduellen som är enorm fördel för Rangers enligt mig. En annan fördel för Rangers är också att man gjort laget betydligt starkare under säsongen. Man trejdade till sig Yankees bästa batter Carlos Beltran och man trejdade också till sig en av ligans bästa catchers i form av Jonathan Lucroy från Brewers. Ikväll gör nästa stora värvning debut då Carlos Gomez gör sin första match för Rangers ikväll efter att han kom från en klen säsong i Astros. Gomez har enorm potential och ett miljöombyte kan förhoppningsvis för hans skull innebära att han kommer igång lite. Rangers har alltså vässat till sin lineup rejält och den är ruskigt stark för stunden.

Indians har inte alls förstärkt laget på samma sätt även om man trejdade till sig duktige relief pitchern Andrew Miller från Yankees men han har ju inte samma påverkan på varje enskild match som en ruskigt bra batter kan ha.

Så två rätt jämna lag enligt lagens record men det som hänt under dom senaste veckorna gör att Rangers ser ut som AL-ligans starkaste lag och man känns därför betydligt starkare än Indians mot slutskedet av säsongen. Aningen fördel Rangers sett till lagen overall men det är ju inte säkert det visar sig i varje enskild match i MLB.

Det som är den stora faktorn i denna matchen är den stora fördelen som Rangers har i pitchingduellen.

Cole Hamels startar för Rangers och han är deras klart bästa pitcher och han har varit en elitpitcher i flera säsonger nu. Formen är också den mycket god då han bara släppt till 10 runs på sina senaste 7 starter över 48.2 innings vilket ger en ERA på ruskigt låga 1.49. Hamels mötte Indians en gång tidigt denna säsongen och gjorde det okej när han släppte till 3 runs på 7 innings men då var han inte i närheten av lika bra form som han är i just nu. Jag tror Hamels kommer fortsätta leverera på den höga nivån som han i regel gjort över sin 10-åriga karriär och formen just nu är ju bättre än någonsin.

Josh Tomlin startar för Indians och vi skrev om honom i en tidigare rek att han är i ett rejält ras och det verkar inte finnas något stopp på raset. Tomlin var bra länge denna säsongen men man får väl ändå säga att han överpresterade rejält eftersom att han tidigare säsonger normalt legat på 4.50+ ERA och därför var det lite konstigt att han länge denna säsongen låg kring 3.50 ERA. Nu när raset kommit har saker och ting återgått till det normala och Tomlin börjar närma sig sitt snitt för karriären som är på 4.59. Raset har som sagt varit rejält, i augusti på 4 starter så har han släppt till 23 runs på 20.2 innings vilket ger en ERA på 10.02. Han har mött Rangers en gång denna säsongen och det var hans sämsta start hittills då han släppte till 8 runs på 3.2 innings i en match som Rangers vann 9-2. Tomlin är urusel för stunden och ska upp mot det laget som krossade honom under perioden då han var i god form, känns som en ruskigt svår uppgift att vända den negativa trenden för Tomlin ikväll.

Rangers är enligt mig det starkare laget här och man har också hemmaplanfördel vilket är av stor vikt för dessa 2 lagen. Jämför man lineups så är det högklassigt nästan rakt igenom för Rangers medans Indians nästan känns lite som Tomlin att man överpresterar en aning. En hel del batters i Indians gör sina bästa säsonger på mycket längre och frågan är om det håller hela vägen? Tveksamt enligt mig...

Även om man skulle vara snäll mot Indians och utgå från lagens record och därför klassa lagen som väldigt jämna overall så är det ju en sån enorm fördel i pitchingduellen för Hamels och Rangers här så att man ska mycket goda chanser att vinna denna matchen enkelt!

BOL!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt