Speltips: Miroslav Horejsi avslutar veckan

God kväll,

Jag forsätter med ett kvällsinlägg idag då jag redan nu har funnit ett intressant spel. Vi börjar dock med att gå igenom dagen som varit. Det var längesedan som jag var så passiv som jag var idag. Jag tryckte bara ut ett spel för dagen och resten av matcherna kändes omöjliga att spå på förhand. Försökte hitta värde men ibland går det bara inte.

Dagens enda match var Evgueni Chtchetinine mot Aliksandr Khanin. De båda landsmännen hade aldrig mötts i officiela sammanhang tidigare men jag tycktes ändå ha segraren klar.

Chtchetinine som tidigare under dagen hade förlorat mot Kosowski gick in till denna match med en "måstestämpel". Jag var glad över att han förlorade mot Kosowski då jag visste att skärpan skulle finnas mot Khanin. Chtchetinine har annars en tendens att lägga sig lite väl lätt när han redan är klar för slutspel.

Matchen började precis som jag hade förutspått nämligen att Khanin hade stora problem med att dra igenom Chtchetinine. Som jag har sett innan så har han inte riktigt kraften i forehand för att dra igenom en deff. Säkerheten i forehand verkade dock finnas där och han kunde dra ett par bollar innan missen kom.

Chtchetinine hade greppet i stora delar av setet även om spelarna följdes åt. Chtchetinine vann första set med 11-9 utan att på något sätt glänsa. I andra set fick vi dock se en mer fokuserad Chtchetinine som fick bättre grepp i deffen samtidigt som Khanin började bli ofokuserad. Chtchetinine tog hem andra set med klara 11-4.

I just det läget kändes matchen klar. Khanin såg uppgiven ut och det verkade som Chtchetinine skulle ta ytterligare en 3-0 seger i sin karriär. Han hade ledningen i hela tredje set och gick upp till 10-6. Då börjar den gamla vitryssen tro att det är klart och lattjar hejvilt. Helt plötsligt är det 10-9 och Chtchetinine försöker skärpa till sig. Khanin som inte har något att förlora längre har blivit mycket mer aggressiv och tar hem setet med 12-10.

Nerverna började krypa utanför min kropp i detta läge. Som tur var fick Chtchetnine en bra start i fjärde som han höll hela vägen in i mål. 11-6 slutade det och setsiffrorna kunde skrivas till 3-1. Skönt att kunna summera ännu en vinst.

Imorgon är det sista dagen på Challengern. Efter det tar jag ett par dagars ledighet för att vila upp mig under helgen. Då OS i bordtennis är över så är bordtennisutbudet lika med noll över helgerna.

------------

Challenger Ochsenhausen
Aliaksandr Khanin - Miroslav Horejsi
Spel: Horejsi -1.5 @ 1.53
Bookie: bet365
Stake: 6/10U

Ett liknande spel som vi hade idag. Tråkigt odds men värde är värde. Jag fortsätter alltså att gå emot Khanin och det kan ni nog förstå om ni läst de senaste dagarnas blogginlägg. Såhär har det låtit:

"Khanin har jag inte sett så mycket tidigare. Har dock suttit och kollat klipp ett par timmar och nu även första matchen. I första matchen mötte han Kopanyi, en match jag på förhand trodde han skulle vinna enkelt. Han såg dock inte alls så bra ut som jag sett i klipp. Kopanyi är en usel spelare men Khanin såg inte ett dugg bättre ut och förlorade matchen med 3-2.

Jag tycker att Khanin har en sämre forehand helt utan fart. Väldigt svårt att vinna mot bättre spelare om du inte kan dra igenom på forehandsidan. I backhand ser han stabilare ut och kan nog mäta sig med Kosowski."

Så skrev jag i matchen mot Kosowski och detta blir alltså tredje matchen i rad på lika många dagar som jag går emot honom. Han har vart chanslös mot alla de bättre spelarna i denna turneringen. Mot de sämre har han fått slita ont. De två segrarna har kommit mot den mycket tveksamma Mego där han vann med 3-2 och han besegrade även Bankosz med samma siffror.

Dessa vinster säger i princip ingenting då Horejsi är på en helt annan nivå än dessa herrar. Khanin kommer att vara utslagen när han möter Horejsi imorgon och har således bara en liten peng och äran att spela för.

Horejsi däremot har allt att spela för då han vill placera sig så bra som möjligt inför slutspelet. Han står på 3-2 just nu och behöver 2 segrar imorgon för att klättra upp en aning inför slutspelet. Jag tror inte han vill möta Petr David i en semifinal och då måste han vinna båda sina matcher imorgon för att undvika det.

Horejsi är en spelare som bäst kan beskrivas som aggressiv. Det är allt eller inget för denna mannen. Han ligger på hela tiden och vill verkligen vinna poängen. Han har en mycket tveksam serven enligt mig som han vinner mycket poäng på. Vad jag vet så har aldrig dessa spelare mötts tidigare och Horejsi lär få en del enkla poäng i egen serve.

Jag tror att Horejsis spel passar Khanin dåligt då han kommer få inta försvarställning ofta och därigenom utgör han inget hot mot Horejsi. Khanin kommer aldrig vinna genom att blockera ut honom. Khanins chans i denna matchen är egentligen att Horejsi har en sådan dag då allt går utanför bordet. I och med hans aggressiva spelstil så kan det ibland bli lite väl mycket missar för den gode Horejsi. Jag har dock svårt att tro det imorgon då han älskar matcher som dessa där han verkligen måste vinna. Horejsi blir ofta också bättre ju längre turneringen lider och eftersom detta är sista gruppspelmatchen så borde han vara i sitt esse.

--------

@ tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.