Tjena,

Det blev en kalasdag igår. Allt gick rätt väg och jag satt mest och njöt hela dagen. Känslan av att analysera matcher rätt är nästan skönare än själva vinsten.

Sitak gjorde jobbet mot Baum och nu förstår ni säkert varför jag spelade på honom för ett par veckor sedan också. I dubbeln så hade Hanak stora problem mot Mendes men lyckades reda ut stormen. Även Vyborny såg lite småhängig ut mot Baum men tog fram sina vapen och vann matchen.

Horejsi mot Mendes skickades ut på twitter och satt även det enkelt. Fattar inte varför jag inte sett det oddset tidigare än så. Långtidsspelet på Japan topp 3 satt enklare än väntat. Jag trodde de skulle kunna pressa Tyskland men få ge sig och sedan ha chans i en bronsmatch. Japan ville dock annorlunda och då framförallt Jun Mizutani. Han har verkligen levererat på detta OS! 4 av 4 igår och jag kan inte vara annat än nöjd.

Idag går vi in på sista dagen i veckans första Challengern. Det kan bli guld och gröna skogar eller magplask idag då jag valt att försöka hitta skrällarna. Upplever att flera matcher kan få oväntade resultat idag.

-------------

Challenger Ochsenhausen
Richard Vyborny - Can Akkuzu
Spel: Richard Vyborny @ 3.50
Bookie: bet365
Stake: 2/10U

Vyborny är en gammal räv som kan ställa till det för de flesta spelarna. Såhär skrev jag om honom igår:

"Vyborny har ett väldigt säregen spelstil som inte ser mycket ut för världen. Tekniken måste han ha uppfunnit på 70-talet och hånskratten vet jag inte var han har hittat. Allt funkar dock och det är mycket på grund av spelstilen. Rör sig inte jättebra men det kompenserar han med att läsa spelet, bollsäkerhet och skruv."

Det som talar för detta spelet är just det att dessa spelare tidigare aldrig har mötts. De flesta spelare som har mött Vyborny första gången brukar få någon form av problem.

Can Akkuzu är en bättre bordtennisspelare, helt klart. Fin forehand som han gillar att jobba över hela bordet med. Det jag hoppas är att Vyborny kan låsa fast Akkuzu i det korta spelet och därigenom få Akkuzu passiv. Akkuzu vill ha det öppna spelet med mycket fart i.

Det som talar emot spelet är om Akkuzu lyckas läsa sönder Vybornys udda spelstil och kan spela på sin fart. Då får Vyborny svårt att hänga med här eftersom han inte är purung längre. Vyborny brukar dock lyckas hänga med mot mer moderna spelare just för att han varierar spelet bra och ställer frågor till motståndaren hela tiden.

Akkuzu ska vara favorit här men jag tycker oddset på Vyborny är aningens för högt.

---------

Challenger Ochsenhausen
Enio Mendes - Bjorn Baum
Spel: Bjorn Baum @ 4.25
Bookie: Betsafe
Stake: 1/10U

Helt ologiskt spel om man kollar på spelstyrka och resultat i denna Challengern. Jag väljer dock att se bortom det här. Främst på grund av två orsaker:

1. Mendes är 50% bättre mot spelare som är bättre än honom. Han höjer sig något otroligt då. Mycket på grund av att spelet mot bättre spelare passar honom bättre. Han får fart mot sig och kan då utnyttja sin forehand på ett bättre sätt. Mot sämre spelare blir han ofta passiv eftersom farten som han brukar utnyttja inte finns där och han helt plötsligt måste skapa den själv. Vi såg vilka problem han fick mot Sitak där han till slut lyckades vinna med 3-2. Då är ändå Sitak ett spelare som spelar ett väldigt öppet spel och vill spela om poängen.

2. Baum är vänsterhänt vilket jag upplever att Mendes har problem emot. 0-3 mot Horejsi till exempel vilket kanske är en dålig jämförelse men ändå. Jag tror även att Mendes kan få problem med Baums långa serve i backhand. Han har faktiskt en riktigt bra lång serve som jag hoppas han utnyttjar mot Mendes. Mendes kommer ofta för nära bordet när han ska gå runt och spela forehand på serven. Väljer han att spela sin sämre backhand så kommer Baum få ett bra läge efter serve.

Jag tror att Baum kan stressa Mendes här med sina servar samtidigt som han står på halvdistans och spelar. Det kommer göra att Mendes måste få fart själv i bollen hela tiden vilket inte är hans favorit.

Mendes självklart favorit här men tycker även oddset här är lite för högt.

-------------

Challenger Ochsenhausen
Martin Hanak - Andriy Sitak
Spel: Andriy Sitak @ 7.50
Bookie: Bet365
Stake: 1/10U

Ännu ett ologiskt spel sett till spelstyrka och resultat. Jag ser dock små chanser även här. Finns väl två starka anledingar även här:

1. Hanak är med stor sannolikhet utslagen här. Det finns en chans att han har en chans men jag sitter kvar med spelet i vilket fall. Väldigt ofta när Hanak har blivit utslagen så skiter han fullständigt i det. Han är här för att vinna inget annat. Jag har suttit på Hanak så många gånger och blivit förbannad just av samma anledning. Att sen Sitak faktiskt brukar pressa Hanak en del gör att spelet känns ännu bättre. Hanak är en spelare som kan vinna mot alla och förlora mot alla. Det såg vi inte minst mot Baum igår där han hade extremt stora problem. När han möter spelare som han vet att han ska vinna emot så hamnar han ofta långt bak i banan och uppträder väldigt lojt. Det har han inte råd med när det går så snabbt som det gör i bordtennis.

2. Sitak är som jag sagt flera gånger tidigare en av mina favoritspelare. Dessa matcher som mot Hanak älskar han. Sitak vet att han är en stor underdog men vet samtidigt att han har en chans om han spelar på topp. När Hanak spelar så öppet som han gör så finns det heller ingen risk att Sitak blir låst. Sitak kan dra på från både forehand och backhand och spela totalt avslappnat eftersom han är utslagen. Att han är utslagen påverkar inte Sitak på grund av att han alltid är utslagen i detta skede. Sitak vill nog också åt matchvinsten på grund av den lilla slanten han får då.

En chansing detta men med förutsättningarna som bjuds anser jag att Sitaks chanser är större än vad oddset indikerar.

---------

@ tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.