Speltips: Challengern tar över

Tjena,

Hoppas ni har haft en bra helg. Finns ju ett massivt sportutbud just nu vilket gör att det nästan krävs 4 skärmar för att få med sig allt. Väldigt skoj men svårt att hinna njuta av allt när det hela tiden händer något på andra skärmen.

Sverige orkade inte hela vägen mot Sydkorea igår. Kristian Karlsson skulle behövt ta första matchen för att sätta riktig press på koreanerna. Jag fick en känsla av att svenskarna inte riktigt trodde på det. Har läst i media att Sverige kan vara nöjt med en kvartsfinal. Ja, det låter ju okej med en kvartsfinal på pappret. Då ska vi dock ha i åtanke att tävlingen började i åttondelsfinal där Sverige mötte USA. Ett USA som är en riktig blåbärsnation. Jag kan tyvärr inte ge Sverige godkänt i lagspelet. Hade de verkligen pressat Sydkorea och visat vilja, då hade det vart kanon. Nej, vi har en lång väg att vandra i svensk bordtennis om vi är nöjda efter detta OS.

Japan gick till början en riktig holmgång mot Hongkong igår. 0-2 ledningar tappades hejvilt. Till slut visade dock Japan att de är en stor nation i bordtennis och kunde avfärda Hongkong hyfsat enkelt. Nu går man mot Tyskland i en semifinal. Tyskarna har en knapp fördel på papperet. Kan bli en nyckelmatch mella Mizutani och Ovtcharov. Skulle japanerna förlora här får de en sista chans att sluta topp 3 då de isåfall möter Sydkorea i bronsmatchen. Så vi har 2 chanser att sätta vårt spel på Japan topp 3.

Ny vecka och ny Challenger som vanligt. OS börjar gå mot sitt slut och det är väl tveksamt om det kommer något mer spel därifrån.

--------------

Challenger Ochsenhausen
DUBBEL
Martin Hanak - Enio Mendes (1) @ 1.40
Richard Vyborny - Bjorn Baum (1) @ 1.25
Totalt Odds: 1.75
Bookie: Betsafe
Stake: 4/10U

Jag spelade emot Hanak mot Mendes sist. Den gången berodde det dock mest på att Hanak skulle ha åkt ut och Mendes hade chans på avancemang. Det ändrades dock precis innan matchstart då tävlingen bjöd på en jätteskräll. Hanak vann då matchen med 3-1 utan några större problem trots att han under tävlingens gång hade vart helt under isen.

Tittar vi på lite statistik så blir spelet ännu mer klart. Hanak har 6-0 på Mendes i Challengern under årens gång. De har mötts vid 3 tillfällen i år och Hanak har bara tappat set vid 1 tillfälle.

Hanaks spel passar Mendes dåligt. Hanak varierar sitt spel väldigt bra vilket gör att Mendes aldrig hittar sitt tempo. Mendes kan egentligen bara spela i ett tempo och det är full fart framåt. Det blir svårt när Hanak varierar fart och skruv hela tiden. Mendes har ofta en rätt hög felprocent vilket blir svårt mot en Hanak som kan hålla bollen på bordet och invänta Mendes misstag. Bra spel.

I den andra matchen i dubbeln så möter Vyborny den mindre kände brodern Baum. Vyborny brukar ställa till det för motståndare han inte mött så många gånger förr. De möttes 2 gånger 2014 men de mötena är historik nu.

Vyborny har ett väldigt säregen spelstil som inte ser mycket ut för världen. Tekniken måste han ha uppfunnit på 70-talet och hånskratten vet jag inte var han har hittat. Allt funkar dock och det är mycket på grund av spelstilen. Rör sig inte jättebra men det kompenserar han med att läsa spelet, bollsäkerhet och skruv.

Baum har jag inte mycket till övers för. Kämpar och sliter men håller inte på Challengern. Har inget direkt dödande slag och blandar och ger för mycket. Jag tror han kommer få stora problem med Vybornys variation i spelet och jag hoppas vi kan summera spelet som vinst runt 22.30 ikväll.

----------

Challenger Ochsenhausen
Bjorn Baum - Andriy Sitak
Spel: Andriy Sitak @ 2.25
Bookie: Betsafe
Stake: 3/10U

"Baum har jag inte mycket till övers för. Kämpar och sliter men håller inte på Challengern. Har inget direkt dödande slag och blandar och ger för mycket."

Så avslutade jag förra reken mot Vyborny. Jag spelade emot Baum mot Sitak även för ett par veckor sedan. Den gången hade Sitak en av sina värsta dagar och brände otaliga lägen. Jag var väldigt frusterad efter det. Hade bara Sitak spelat på sin normala förmåga hade han vunnit då. Baum gjorde en bra match men höjer sig Sitak till sin normala nivå så ska han ha bra chans här.

Sitak är en spelare som är bra på att hålla bollen i spel. Har inget direkt dödande slag vilket gör han sårbar mot bättre motståndare. Mot Baum däremot så ska hans säkra spel vara till hans fördel. Baum hänger med i Sitaks tempo men blir ofta stressad på forehandsidan när det blir längre dueller. Det var detta jag trodde skulle fälla avgörandet sist men den gången valde Sitak att bara spela mot Baums backhand.

Jag hoppas Sitak har lärt sig av sina misstag och verkligen försöker vinna denna matchen. Han borde vara mer taggad än sist då detta egentligen är den enda matchen han har chans att vinna. Jag har alltid gillat Sitak och hoppas jag kan göra det efter denna matchen också.

--------------

@tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.