Speltips: Tillbaka till grunderna

God kväll,

Allt studsar fel nu tycker jag. Är egentligen inte så illa men en klar formsvacka är jag inne i. De svåraste perioderna för en bettare är helt klar downperioderna. Man slutar tro på det man håller på med och spel som förr var självklara analyserar man i all oändlighet. När jag sedan går tillbaka och kollar statistik och ser att juli fortfarande är grönt så känns inte svackan lika djup. Allt handlar till sist om att prestera över tid och ibland tar variansen överhand. Gäller att inte gå ner sig allt för mycket, det kan nog annars bli ens fall. Idag skulle jag väl påstå att jag hade en liten tilt-tisdag. Jag kan dock stå för alla spel och skulle spelat dom om och om igen. Skulle dock ha sänkt insatsen lite då jag kanske tryckte iväg någon unit för mycket. Jag längtar till den dagen då jag har fullt fokus och inte låter någon känsla i världen ta överhanden. Jag börjar närma mig men är inte riktigt där än.

Det blev totalt 8 spel idag, om man slår ihop det sista till ett. 3 vinster och 5 förluster. Kommer inte analysera alla spel här men vi hade mycket motstuds idag kan man väl säga. Ett par setbollar,kantbollar osv som gärna hade kunnat gå åt rätt håll istället. Så otroligt små marginaler i bordtennis och matcherna är såpass korta att varje boll räknas. Målet är ca 50 spel i månanden allt för att få mer kvalite än kvantitet. Idag sprang det iväg lite och det kommer det nog inte att göra igen. Ska också försöka få med en motivering till varje spel jag lägger ut på twitter. Dels för er men också för mig själv. Som jag skrivit innan så blir spelet mer självklart eller tvärtom oklart om man får en text på det. Ibland kan det dock komma utan analys om spelstopp närmar sig och jag verkligen vill få ut spelet. Sådär ja, nog med babbel från min sida. Nu går vi på med morgondagens matcher:

-------------------

Challenger Ochsenhausen
Josef Simoncik - Sven Happek
Spel: Sven Happek +2.5 @ 1.72
Bookie: bet365
Stake: 5/10U

Simoncik inledde dagen riktigt fint då han besegrade Kosowski med 3-2 i set. Han ägde backhanduellerna och Kosowski stod mest och lyfte över bollen. Simoncik brukar ha en hög felprocent men här lyckades han bättre samtidigt som Kosowski starkt bidrog med mycket lätta missar. När det väl drog ihop sig i seten så var oftast Simoncik den som drog det längsta strået. Även det lite ovanligt men Kosowski var inte helt vaken här. Kosowski hade vunnit lätt om han hade fått mer rörelse på Simoncik då han ofta blir stillastående och inte bara får bollen rakt på backhand.

Simoncik gick 0-7 i veckans första Challenger och står på 1-2 här efter första dagen. Han är oftast med i matcherna med har för hög felprocent för att vinna dom - slår bort alldeles för mycket bollar i onödan. Det är detta som jag tycker talar för spelet. Har väldigt svårt att se Simoncik vinna med 3-0 mot någon med tanke på hur mycket ondöiga servemissar,smashlägen osv han slänger bort. Brukar ofta gå och skratta för sig själv och har väldigt lätt för att tappa fokus. Han vet också att han inte har något med tätstriden att göra och bryr sig inte nämvärt över att lägga ett set här.

Happek då, som jag faktiskt fick stifta bekantskap med på riktigt för första gången idag. Ingen spelare som håller på denna nivån. Noll teknik, träffar bollen dåligt och har ett fotarbete som en sengångare. Så såg det ut idag iallafall, lätt att man ser sämre ut när man möter bättre spelare såklart. Varför jag väljer att lägga mina pengar på denna tysk är för att han aldrig verkar ge sig. Suttit och kollat flera klipp på honom och han sliter mer än en katt spinner. Lätt psykfallsvarning på honom men det spelar ingen roll. Tror snarare Simoncik kan bli psykad av Happeks mer loja spelstil än han själv har. Happek var lätt värd ett set mot Kosowski idag, hade 2 setbollar i tredje. Varför han fick detta läge? Jo, för att han aldrig gav sig. Som bättre spelare är det otroligt frusterande att hela tiden motståndaren sliter och sliter trots underläge 3-9.

Happek åkte nog hit och trodde att han skulle ha en bra chans. Han fick nog snart grepp om att nivån var lite högre här än vad han hade räknat med. Trots det så ser han nog sin chans mot Simoncik här, som faktiskt är den enda matchen han har en liten,liten chans i. Även om han inte får med sig första set så är jag inte så orolig. Han kommer kämpa i alla set han får spela och det blir den viktigaste biten i detta spelet. Ta fram dina psykfallskunskaper Happek!

-------

Challenger Ochsenhausen
Evgueni Chtchetinine - Jakub Kosowski
Spel: Evguenie Chtchetinine @ 1.90
Bookie: bwin
Stake: 4/10U

Jag ligger så mycket minus på att ha spelat emot Chtchetinine det sista. Tycker inte alls han har sett så bra ut som han tidigare gjort. Jag har tydligen dragit för stora växlar utav det och de har kostat mig mycket. För trots att han inte vart i sitt forna gamla slag så har alla spelare fortsatt svårt mot honom. Igår skrev jag att han inte gav allt i gruppspelet vilket jag fick äta upp idag. Bra deff som nästan alltid samtidigt som han kom fram mycket på offensiven vilket är viktigt för en bra deff.

Jag har en känsla av att han vill göra en 7-0:a här och gå rent i gruppspelet. Kosowski har han mött flera gånger tidigare och båda spelarna vet den andras strykor och svagheter. I Challengern har de mötts en gång i år, då vann Chtchetinine med 3-2. Det är dock inte mitt starkaste argument till spelet.

Mitt starkaste argument är att Chtchetinine ser bättre och bättre ut för gång jag ser honom nu. Hade problem med ett knä ett tag men det släpper nog mer och mer vilket gör att han kan träna bättre. Att Kosowski inte såg bra ut idag och hade problem med sin träff är ett annat argument. Tyckte han emellanåt kom fel till bollen och hade mycket snea träffar på forehand. Mot Simoncik var han väldigt passiv i sina backhandöppning och vågade inte dra den fullt ut. I tidigare möten mot Chtchetinine så har Kosowskis backhand ofta fått tala vilket har gjort att han har en klar fördel. När nu inte den sitter som den ska så kan ha få stora problem. De spelare som jag har sett slå Chtchetinine har kunnat dra mot underskruv på både forehand och backhandhalvan vilket gör det mycket svårare för honom då han aldrig får en lättare boll tillbaka utan hela tiden måste flytta fram och tillbaka i djupled.

Jämn match men med en liten fördel Chtchetinine då jag tycker hans form talar för honom. Kosowski med många matcher i benen under 3 dagar lär tycka att det är sådär roligt att stå och mata slag här. Nu är det upp till bevis din gamle vitryss, denna gången är vi med dig!

--------

Challenger Ochsenhausen
DUBBEL
Josef Simoncik - Petr David (2) @ 1.25
Jiri Vrablik - Evgueni Chtchetinine (2) @ 1.40
Totalt Odds: 1.75
Bookie: Betsafe
Stake: 5/10U

Jag har sett Simoncik och David möttes så många gånger nu. Det är alltid samma visa. David vinner första och andra. Sedan får Simoncik ett ströset och efter det avgör David. Satt och kollade statistiken här också. 7-1 i Davids favör genom åren. Petr Davids självfötroende har sett sisådär ut sista veckan men idag lossnade det nog. Såg ut som den gamle gode David som man är van vid. Trycket i backhand fanns där och då vet man att han är på G. Missade semifinal i senaste Challengern och kommer vägra att göra det i en till.

Simoncik läste ni nog om några rader här ovanför. Han hänger ofta med bra i matcherna men ser det som osannolikt att han skulle gå hela vägen mot David. Dessa spelare känner varandra allt för väl för att Simoncik skulle kunna överraska med sin spelstil. David vet vad som krävs, så gå ut och gör det imorgon.

Chtchetinine fick ni all info om i reken ovanför så honom behöver vi inte presentera något nämvärt här. Det jag kan säga är att Chtchetinine ofta har väldigt lätt för Vrablik. Chtchetinine rör på honom vilket gör att han ofta kommer fel till boll och inte får den tiden han behöver.

Vrablik då, ser äldre ut för var dag som går. Han är en riktigt "vilare" i gruppspelet för att sedan explodera i slutspelet. Spelar alltid emot honom i semi- och final vilket jag äntligen har lärt mig att inte göra. Vilar med krafterna helt riktigt för att ha kraft till slutspelet.

Förlorar han första set här så tror jag han inte lägger ner något jättejobb på att försöka vända den här matchen. Han vet vilka matcher som behövs vinnas. Tror dock att han får svårt att ta sig vidare då startfältet är såpass starkt och då kan man inte vila så som hah gör.

Han har inte backhanden att avgöra med mot Chtchetinine, samtidigt tycker jag inte forehanden är jättetung heller. Han gillar och spela smart genom att blocka ut spelare för att sedan vända det och avgöra själv. Inget spel han kan använda sig av mot Chtchetinine alltså, utan här måste han hela tiden jobba själv. Jag kan bara se en vinnare här och det är Chtchetinine.

-------------

@ tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.