Speltips: Cupdags

I helgen ska två cuper i Rumänien avgöras, Supercupen samt Ligacupen.

Steaua Bukarest ska i Ligacup-finalen ta sig an Concordia Chiajna som väldigt förvånande kommit så här långt. Laget som alltid ligger i riskzonen att rasa ner till Liga 2 ska dock inte på något vis tas ifrån den cred dem är värda över att faktiskt ha tagit sig ända hit. Nu väntar dock ett råtaggat Steaua Bukarest som är inne i fint momentum efter 5 vinster och en oavgjord i sina 6 träningsmatcher. Senast ett målkalas i vinsten över grekiska PAOK med 4-3 där man låg under med 3-1 med vände. Noterbart att samtliga 7 mål kom redan innan HT(!)

Jag har redan skrivit lite om Steaua, så kommer inte gå in på dem så mycket. Chipciu ser ut att stanna vilket är stora tummen upp.

Concordia Chiajna är laget som oftast är bedrövliga på hösten, men spelar upp sig rejält ju längre säsongen går. Har förlorat två relativt tunga pjäser för att vara i deras mått mätt i Obodo och Purece. Dock har dem kvar sin "stjärna" Artem Milevsky som var en stor bidragande orsak till att man ännu en gång klarade kontraktet ifjol. Utöver det ser det rätt glest ut. Constantinescu, Cristescu och Cristea är inte vad dem en gång varit och laget känns segare och äldre för varje år som går. Deras mål kommer återigen vara att klara sig ifrån nedflyttning vilket dem ändå borde göra i slutändan.

Steaua kommer vilja börja säsongen med en titel, Chiajna är nöjda över att ha kommit så här långt.

I Supercup-finalen har vi Astra Giurgiu som jag också skrivit lite om, så jag hoppar en längre text om dem också. Men nämner iaf att förutom tappet av Gaman, så har man sina mittfältsspelare intakt med Boldrin, William De Amorim, Teixeira och Ionita för att nämna några. Kraftfulle Alibec är kvar uppe i anfallet, men är i stunden skadad och högst osäker.

CFR Cluj kommer att även detta året åka på minuspoäng p.g.a ansträngd ekonomi. Trots den usla ekonomiska situationen så presterar dem så mycket bättre än vad som borde kunna önskas av dem. Spelar snabbt och rakt och skapar alltid mycket farligheter, dock mestadels på hemmagräset. Såfort dem kommer utanför sitt eget gräs så blir det lite tightare approach, men med sylvasssa omställningar. Har Lopez längst fram som är väldigt giftig och Bud som bra komplement om inte Lopez har sin bästa dag. Nu har man dock en ny tränare i Miriuta som är lite förespråkare av tråkigare deff-fotboll och frågan är om det kommer passa Cluj så jättebra.. framtiden får utvisa.

Astra är ett bättre lag i gruden och ska lyfta bucklan, men vågar inte lita på dem helt och hållet att dem vinner efter 90 minuter. Dubbelchansen känns mycket bra som dubbelmaterial och spelas i kombination med Steaua. Tycker den är spelbar ända ner till 1.90

Spel: Steaua Bukarest + Astra Giurgiu 1X @ 1.99 3/5 U

Bolag: bet365

Till helgen drar även Ungernska NB 1 igång, det spånas redan nu i flera spel där och det kommer med all säkerhet ett inlägg om det imorgon.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt