Speltips: Gerold har hittat formen

God kväll,

Veckans första Challenger är färdigspelad och det kan bara sammanfattas på ett sätt - Svårläst. Mycket märkliga resultat och en del spelare som såg oförskämt bra ut vissa stunder för att sedan vika ner sig totalt bollen senare. Jag tycker ärligt talat att vissa av spelarna lägger sig lite väl enkelt ibland, det ska vi dock inte gå in djupare på. Daniel Kriston fick lämna WO inför andra dagen pga skada. Tråkigt då han hade skrällt rejält första dagen och hade något stort på gång. En ofta underskattad spelare bland bolagen, hoppas att vi får stifta bekantskap med honom snart igen. Jag fick stifta en annan ny bekantskap denna turneringen med Bode Abiodun. En kille från Nigeria som såg fin ut i första matchen mot Vostes. Efter det så la han krafter på annat än spelet och slutade på 2-4.

Vi fick med oss en vinst och en förlust idag. Vi hade ju spelet i bloggen på Hanak mot Gerold. En av de sjukare matcherna jag har sett. Hanak gick och snöt sig oavbrutet matchen igenom och svettades likt en nybadad hund. Han slet dock på bra men hans eviga torkande av hans genomblöta händer gjorde nog att han aldrig fick igång sin rytm. Gerold på andra sidan bordet agerande som någon form av cementvägg och Hanak fick jobba extremt hårt för varje poäng. Blev en snöplig förlust med 3-1 för Hanak som nog hade gjort aningens bättre motstånd om han vart i 100% form.

Sedan hittade jag ett fint spel i semifinalen där jag annars brukar vara väldigt passiv. Många matcher på få dagar gör att spelarna ofta inte är sig lika när det blir semifinaler. Den sjuke Hanak hade dock lyckats ta sig dit och när han mötte Horejsi med brallorna uppdragna till öronen så var det bara att spela. Horejsi brukar bli bättre ju längre turneringarna lider och när en febrig Hanak då stod på andra sidan skulle matchen bara sluta på ett sätt. Horesji vann med 3-1, Hanak bjöd dock upp till dans och såg aningens piggare ut.

Imorgon har vi en ny fräsch Challenger att ta oss an. 6 av 8 spelare är kvar från den förra Challengern. Nu vet jag var de flesta står men det gör det inte lättare på något vis. Exakt lika svårt som det har vart tidigare dagar och jag är väldigt avvaktande med spel. Många av spelarna känns otroligt veka och har nog gått på någon form av semester. Jag har dock hittat ett spel som känns intressant värdemässigt.

--------------------------------------

Challenger Ochsenhausen
Bode Abiodun - Gabor Gerold
Spel: Gabor Gerold @ 2.20
Bookie: bet365
Stake: 4/10U

Jag ska ärligt säga att jag inte blir riktigt klok på Bode. Känns väldigt mentalt svag och lite valpig i sitt spel. De gånger han har förlorat första set så har klagandet börjat och spelet kommit i andra hand. Sprang idag fram och gjorde High Five med en spelare och stod och gapflabbade i 5 minuter. Honom vill jag inte sätta några pengar på utan snarare emot.

Jag antar att han är här på träningsläger och väljer att spela lite matcher under tiden. Ofta är det tuffa träningspass som gäller vilket gör det svårt att då gå in och fokusera på match. Han är inte här för några pengar utan snarare för att utveckla sitt spel. När man då försöker utveckla spelet så gör man ofta flera ändringar i teknik osv. Det blir då svårt att gå in i match och ändra på dessa saker direkt, vilket ofta gör att det blir pannkaka av allt.

Den gamle gode Gerold är en riktigt sköning. Ser så sjukt avslappnad ut i spelet och vet exakt vad han behöver göra för att vinna. Man vet oftast vad man får av Gerold, håller jämn nivå hela tiden. Försvarsmässigt agerar han ofta som en vägg och offensivt så drar han upp den med lite skruv och har fina placeringar på bollarna. Inget jättetempo i spelet utan mer säkerhet framför fart. Känns som han vet vilka matcher han har chans i och vilka han kommer förlora på förhand.

Dessa spelare möttes i måndags och då vann Gerold med 3-2. Jag anser därför att Gerold borde vara favorit. Han vet vad som väntar när han möter Bode och kan han hålla samma nivå som vanligt så ska han ha en bra chans här. Även att matchen spelas senare imorgon gör att Bode kan börja svikta mentalt och istället tänka på andra ting än bordtennis. Gerold överträffade sig själv idag när han gick hela vägen till final, så hans form borde det inte vara något fel på. En formtoppad Gerold ska vara favorit mot en Bode som verkar ha sina tankar på annat.

------------------------------------

Vi hörs som vanligt på twitter imorgon där fler spel kan komma ut. Ha en fortsatt bra tisdag!

@ tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.