Speltips: Ännu fler skandinaver i semi

Ingen icke-polack kan klaga på lördagsunderhållningen i alla fall. Norge spelade med hjärta och kraft, och slog till slut den avsevärt större favoriten Polen efter en mycket jämn match.

Nu är det Danmarks tur. Med sex medaljer på de senaste sju europeiska mästerskapen är förstås inget resultat en stor skräll egentligen, till skillnad från när Norge spelar, men de möter å andra sidan Spanien - 2013 års världsmästare, och med en av de absolut bästa inhemska ligorna.

Ibererna har dock inte alls övertygat i det första gruppspelet. En knapp vinst mot ett hungrig Tyskland som ska vara både en och två klasser sämre följdes upp med en helt oförklarlig oavgjord match mot Slovenien, och sedan en mycket knapp vinst mot Sverige. Spanien är ett av de lag som tydligast har en uppdelning mellan försvar och anfall, och när inte båda fungerar samtidigt ger det andra lag en chans att komma i kapp, vilket vi såg väldigt tydligt när Sverige fick chansen i egna händer men inte tog den. Stommen i laget kommer från Barcelona, men det är en bred blandning i övrigt. Makedonska Vardar huserar tre spelare, även om bara en (Jorge Maqueda) är någon motståndarna blir rädda av.

178 cm korte Víctor Tomás är en annan nyckel, han har en relativt fysfri högerposition där han står more or less hela matchen, och Danmark har ett bra försvar på den punkten. Faktiskt har de ett bra försvar mot det mesta: hittills har de vunnit två matcher (mot Ryssland och Ungern) fullt komfortabelt, och en mot Montenegro som satt ganska långt inne.

De flesta danskarna spelar i tyska ligan, särskilt i det Vranjes-tränade Flensburg som just nu har sju pølseätare i truppen (och fem svenskar, men bara fyra tyskar). Liksom Barcelona är det ett lag som ständigt är med i Champions League-sammanhang och nosar på titlar - senaste för två år sedan tog Flensburg hem hela klabbet, och i fjol var det Barcelonas tur.

Danmark har en fin mix mellan gammalt och ungt, rutinerat och ovant. Vi vågar nog påstå att de för närvarande är något bättre än Spanien, baserat dels på resultaten hittills under EM, men också dels på hur bra lagen sett ut under de matcherna. Spanien är dock favoriter, och det ger oss möjlighet att spela på danskarna för 2.25 på bet365. Det bär emot, men vi önskar dem ändå lycka till nu - de förvaltar ju våra pengar!

Sugen på att rygga? Skapa konto hos bet365 och spela direkt! Du kan också spana in alla andra speltips från handbolls-EM.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt