Speltips: Sverige - som bäst före raset

Ni som följde Sveriges uppladdning inför Polen-EM slet nog håret i förtvivlan. Två inte övertygande vinster mot Tjeckien - som inte är med i EM - följdes upp med idel förluster mot Spanien, Polen och Brasilien. Alla hade det gemensamt att Sverige var rätt bra ett tag, för att sedan kollapsa. Mot slutet kommer gärna en jävlar anamma-period - men den är inte tillräckligt mycket för att vinna matchen.

Mot Spanien kom kollapsen redan tidigt i matchen, och där höll vi jämna steg efter paus. I det förra vänskapsmötet mot samma nation stod det 16-15 till ibererna i paus, vilket bättre speglar tesen om att Sverige inte orkar en hel match. Även om vi kollar in resultat från förra och förrförra året är det väldigt vanligt att Sverige i förlustmatcher leder efter halva matchen.

Intressant är att mot Polen stod det 17-13 i paus, och mot Brasilien 16-12 - båda gångerna i Sveriges favör. Och vi såg ju alla i matchen mot Slovenien att temat upprepades: 16-9 i paus blev till slut uppätet, innan en underbart skön straffräddning och två raka mål såg till att matchen vanns.

Nu möter vi Deutschland, som var bättre än väntat mot Spanien men som inte riktigt orkade stå emot och till slut förlorade med 29-32. De är inte lika starka som under sina glansdagar, och senast det var EM kvalade de inte ens in. Samtidigt är de favoriter mot Sverige, och ska så vara.

Det måste tillstås dock att tyskarna har ett väldigt spännande lag. Mot Spanien fick Jannik Kohlbacher en stunds speltid, han är bara 20 och han gjorde det inte dåligt alls. Viktigaste kuggarna var Christian Dissinger och Hendrik Pekeler, båda är tvåmeterskillar på 24 bast, och faktum är att andremålvakten Carsten Lichtlein med sina 35 veteranår är ensam om att ha passerat 30-strecket i landslaget.

Vi har även i Sverige i viss mån en generationsväxling att passera, och en något onödig sådan då exempelvis Kim Ekdahl du Rietz och Kim Andersson hemskt gärna hade fått vara med och spela. Därför var det en miniskräll att Slovenien besegrades, även om det satt hårt inne.

Vad vi ska spela på här är att Sverige, med hjälp av laganda och Jonas Källman innan han får slut på energi, leder i paus men förlorar efter full tid. Oddset för det är 7.50 på Guts, vilket är alldeles för högt. Det går förstås inte in jätteofta, men värdet är fantastiskt. Sedan är det alltid roligare att spela på ens hjärtas lag... men ett bra spel är alltid ett bra spel.

Sugen på att rygga? Skapa konto hos Guts och spela direkt, eller följ alla våra speltips från handbolls-EM. Matchen börjar 20:30 och går på TV3 samt Viaplay.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt