Speltips: NFL Söndag: Panthers och Seahawks i omgångens match!

Jag är riktigt nöjd med gårdagens bet och vi satte 2 av 3 spel, men ni som såg Packers-matchen (hoppas ni inte missade denna sjuka match) såg att det lika gärna kunde blivit en Packersseger och därmed tre av tre rätt.

Idag får vi se två riktigt tuffa matcher som är svåra att avgöra. Kvällens första match är nog den tuffaste av alla matcher denna omgång. Carolina Panthers var det bästa lget resultatmässigt under säsongen och tar ikväll emot Seattle Seahawks, som avslutade säsngen riktigt fint. Det är två väldigt lika lag som möts, med varsin oförutsägbar QB och två hårda försvar. Bägge lagen ser ut att få tillbaka sina starting RBs till denna match efter ett par veckors frånvaro och skadeläget ser bra ut för bägge lagen.

Carolina vann 15 av sina 16 matcher under den vanliga säsongen och var därmed det bästa laget och har hemmafördel genom hela slutspelet. Man var det lag som producerade allra flest pong och går nu upp mot det lag som släppte till allra minst poäng. Dessa lag möttes senast under vecka sex av den vanliga säsongen och då var det Panthers som tog en bortaseger med 27-23. Nu har man alltså hemmaplan och här har man inte förlorat sedan november 2014.

Vi har verkligen fått se detta lag utvecklas något otroligt de senaste åren med QB Cam Newton i spetsen och offensiven har sett riktigt fin ut i år. De två vassaste vapnen som Newton har med sig framåt är tight end Greg Olsen och receivern Ted Ginn. Seahawks brukar kunna ha problem mot TEs, och jag tror att Olsen kommer att ha framångar även ikväll, även om Seahawks har fått tillbaka en del kuggar som inte fanns med i matchen senast.

Seahawks är näst bäst i ligan mot springspel och lär kunna stänga ner Panthers running backs ganska bra även här. Det gäller att Newton får igång sitt egna springspel för att köpa sitt lag mer tid offensivt och får defensiven att fundera en gång extra.

På tal om mobila, explosiva running backs så har vi ju Russel Wilson i Seattle att kolla på när Newton sitter på sidlinjen. Wilson har spelat riktigt bra under den andra halvan av säsongen och Panthers försvarsgrupp måste verkligen vara på tå ikväll för att stoppa honom. Han kom igång efter att man gjort ett par ändringar i den offensiva linjen, vilket gav honom mer tid att jobba med, samt det faktum att Doug Baldwin spelat riktigt bra på receiverplatsen.

Baldwin lär få en hel del uppmärksamhet ikväll och det ska bli intressant att se hur Panthers hanterar honom på djupet. RB Marshawn Lynch ser ut att vara tillbaka denna match, vilket såklart är en riktigt viktig spelare för Seattle. Han lär dock inte vara helt 100 procent efter sin operation med tanke på att han såg ut att spela även förra veckan men då fick stanna hemma.

Panthers har fått igång försvaret på hemmaplan den senaste tiden och i de elva senaste hemmamatcherna har man snittat endast 16.5 poäng insläppta. Försvaret kommer att vara en stor nyckel ikväll och jag hoppas att de fortsätter att göra sitt jobb.

Jag tror att Panthers får revansch för förra årets förlust i denna omgång då man var på besök hos Seattle, som senare tog sig till Super Bowl. Man har ett mycket starkare lag i år och har imponerat under säsongen. Seahawks har inte alls vart lika stabila i år och inte gått att lita på på samma sätt. Som spektator blir detta en riktigt rolig match att följa och vinnaren av denna match känns som den troliga favoriten till en plats i Super Bowl.

Jag lägger mina pengar på Panthers här och får 1.80 gånger pengarna på Pinnacle Sports.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt