Speltips: NFL Lördag: Patriots besegrar Kansas och tar sig ett steg närmare Super Bowl

Vi börjar närma oss Super Bowl med stormsteg och man går nu in i Divisional Round, eller kvartsfinalerna som vi också kan kalla det.

Jag tänkte ge mina tankar och lämna spel på samtliga dessa fyra matcher.

Först ut ikväll är New England Patriots som tar emot Kansas City Chiefs hemma på Gilette Stadium. Chiefs tog sig vidare till denna runda genom att besegra Houston Texans med 30-0 i den förra omgången, medan Patriots hade förtjänat en plats direkt till denna omgång och alltså fick en vecka ledigt föregående helg.

Det var en vecka ledigt som verkligen behövdes för Patriots då man hade stora problem med skador i de sista veckorna av säsongen. Man avslutade med förluster mot Jets och Dolphins, och det var mycket på grund av den splittrade offensiva linjen och Julian Edelmans frånvaro. Edelman är tillbaka och så väntas även biktiga kuggar som Vollmer och Hightower vara.

Dessa spelare gör det mycket lättare för Patriots att spela det spel de vill och mycket lättare för Brady att släppa bollen Snabbare mot Kansas pass rush. Man behöver få tillbaka lite trygghet på Brady och ge honom tid att hitta spelarna. Edelman är, tillsammans med Gronkowski, det viktigaste vapnet i Bradys passanfall och är den som tar de snabba, korta passarna som man kommer att behöva idag. Hans återkomst är mycket viktigt.

Ett frågetecken har det dock vart för Gronkowski, som som vanligt åkt på ett par skador. Han kommer dock enligt uppgift att starta i denna match och lär dra på sig en hel del uppmärksamhet. Via marken lär man få jobba hårt för att vinna något mot Kansas nionderankade springförsvar, och jag tror att vi får se Brady kasta bollen en hel del i början.

Kansas har även de en del skadeproblem och det absolut största problemet är skadan på receivern Jeremy Maclin, som är ett frågetecken inför detta möte.

Maclin är den absolut bästa receivern i Kansas och utan honom kommer det få det väldigt jobbigt att kasta bollen enligt mig. Patriots och Bill Belichick är mästare på att ta ut moståndarens bästa vapen framåt, så saknar man Maclin kan man lägga mer fokus på att stänga ner det andra vapnet i passningsspelet, Travis Kelce. Även om Maclin spelar denna match kommer han inte att vara 100 procent. Patriots hade näst mest sacks för hela året och kommer att sätta press på QB Alex Smith även här. Via marken kommer Kansas också få det svårt mot det åttonderankade Patriotsförsvaret.

Kansas vann alltså med hela 30-0 senast, men siffrorna ser mer imponerande ut än segern i sig. Houston hade inget passningsspel alls i den matchen och Kansas imponerade verkligen inte framåt och hade i slutet av den tredje kvarten bara producerat 6 poäng med offensiven (resteande sju poäng kom på en kickoff return). Det var först när Houstons försvarssjärna JJ Watt blev skadad som poängen började rulla in.

Patriots har haft en hel veckas extra vila och en hel veckans extra förberedelse för denna match. Jag tycker att man åtminstone är en touchdown bättre här och spelar Patriots -5 till exakt två gånger pengarna på Pinnacle Sports.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt