Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 46

Stryktipset 2018-08-16

Stryktipsdags igen och denna vecka bjuds på landskamper från Nations League samt engelsk fotboll från League One. Marigt givetvis och vi väljer denna gång att spika några klara favoriter samt spela kryss i match tretton.

Förra veckan var svår och trots att vi var rätt ute på några matcher och hade tur i Norwich - Millwall blev det tragiska sju rätt på våra 256 rader.

Turkiet Sverige
1. Turkiet - Sverige Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Turkiet slog ju Sverige i Solna, men det var i det absoluta slutskedet vändningen från 2-1 Sverige till 3-2 Turkiet fullbordades. Detta är turkarnas avslutande match i gruppen och eftersom de förlorat båda matcherna mot ryssarna kan de inte vinna den. Vid förlust kommer de sist och degraderas från Liga B.

Sverige har fortfarande chans att vinna gruppen, men den onödiga förlusten mot Turkiet gör att de satt sig i en svår sits. Emil Forsberg och Pontus Jansson är skadade, men Jakob Johansson är tillbaka i truppen efter sina tunga skador. Stör fotbollsgala och tillhörande obligatorisk genusdebatt något? Otroligt att förbundet inte kan förbereda sig bättre och vara tydligare mot herrarnas lagkapten om vad som egentligen gäller.

Turkiet borta är givetvis en svårlöst uppgift, men jag har en känsla för att detta är en typisk match där Jannes gäng överträffar sig själva. Jag tycker att 27 procent på tvåan är spelvärt, men streckfördelningen kommer givetvis ändras tills på lördag. Jag spelar nästan alltid emot Sverige på Stryktipset, men nu tror jag faktiskt att spelvärdet kommer finnas där. Precis som på Europatipset i förra landskampen.

Italien Portugal
2. Italien - Portugal Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Italien imponerar inte, men de tog en viktig (och rättvis) seger i Polen efter mål av Biraghi på tillägstid. De behöver hitta sätt att börja göra mål på, senast de gjorde mer än ett mål i en match var mot Saudiarabien i maj och före det var det mot Liechtenstein i juni 2017! Vinner de här har de fortfarande chans att vinna gruppen.

Portugal har, utan Ronaldo, vunnit två av två i Nations League och dessutom slagit Skottland och spelat oavgjort mot Kroatien i träningsmatcher. Imponerande! Kryss räcker här för att säkert vinna gruppen. Defensiven har imponerat, men nu är Pepe avstängd.

Jag har känsla för att Italien kommer hitta rätt snart och utgår från ettan, men krysset känns också väldigt sannolikt. Speciellt med tanke på Italiens offensiv.

Albanien Skottland
3. Albanien - Skottland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Albanien har plockat tre poäng i gruppen efter seger hemma mot Israel. Albanien har förtvivlat svårt att skapa chanser och göra mål. Behöver seger här för att inte riskera att trilla ur Liga C.

Skottland behöver också en seger för att få till en avgörande uppflyttningsmatch mot Israel. Flera spelare har tackat nej på grund av skador och privata anledningar. Finns det ett missnöje i truppen? Förutom segern mot Albanien har Skottland idel förluster på slutet och de släpper helt enkelt in för många mål och har otroligt svårt att göra mål själva. Steven Fletcher har tagits tillbaka till truppen nu och kanske är han lösningen framåt?

Skottland är nog något bättre än Albanien i grunden, men skadeläget och hemmaplansfördelen gör ändå att ettan och krysset väljs här.

Azerbajdzjan Färöarna
4. Azerbajdzjan - Färöarna Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Azerbajdzjan är nu obesegrade i fem raka matcher, bland annat efter seger med 3-0 på Färöarna. En seger på lördag ger Azerbajdzjan goda möjligheter att vinna sin grupp. Ganska starka på hemmaplan.

Färöarna har problem utanför öarna, men vinner faktiskt en hel del på hemmaplan. Fyra förluster på de fem senaste bortamatcherna, men tre av dessa är i och för sig mot motstånd över Azerbajdzjans kaliber (Schweiz, Portugal, Ungern).

Två relativt jämna lag egentligen, men hemmaplansfördelen är nog stor. Jag spikar ettan, men hade gärna plockat med krysset till låg streckprocent.

Rumänien Litauen
5. Rumänien - Litauen Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Rumänien har fortfarande chans att vinna sin grupp även om Serbien är favoriter. Oavgjort gånger två mot Serbien visar på att det finns en del kvalitet i Rumänien. Nu ska Razvan Marin och Gabriel Tamas vara avstängda, men det ska inte spela någon roll mot Litauen.

Litauen är inte bra och förutom en seger mot Sri Lanka har de förlorat allt på slutet. Rumäninen borta måste vara för tufft.

Rumänien är veckans klart mest sannolika spikförslag och jag plockar ettan direkt kring 77 procent nu under torsdagen. Räknar med att åtminstone 80 procent av strecken kommer ligga på ettan på lördag.

Malta Kosovo
6. Malta - Kosovo Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Malta har plockat två poäng på fyra matcher. Båda efter oavgjorda resultat mot Azerbajdzjan. Förlusterna har kommit mot Kosovo och Färöarna. Inte ett dugg imponerande. De ska ha tre avstängda spelare här.

Kosovo ligger bra till för uppflyttning efter två vinster och två oavgjorda så här lång. En spännande fotbollsnation under utveckling.

Ganska svårtippat, men Kosovo känns något bättre och klart mer intressant. Det tar emot att spika Kosovo borta oavsett motstånd, speciellt till 56 procent av strecken (just nu). Men jag hittar inga bättre spikar och oddsmarknaden ger faktiskt Kosovo 64 procent chans till vinst.

Accrington Stanley Barnsley FC
7. Accrington Stanley - Barnsley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Accrington Stanley har inte spelat i ligan sedan 1-1 borta mot Coventry den tredje november i en match där de var det bättre laget. Tre raka cupmatcher med två segrar och en oavgjort är godkänt. I ligan har de överraskat och har 28 poäng på 17 matcher med raden 7-7-3. Hemma har de 3-4-1 och förlusten kom i början av augusti! Billy Kee gjorde mycket mål i början av säsongen, men har haft torrt krut på slutet. Han har vilats en hel del i cupmatcherna och bör komma utvilad och heltaggad nu.

Barnsley är bra och formen är kanon, men de har fem raka hemmamatcher bakom sig. Före det förlorade de två raka på bortaplan och i båda dessa matcher var de knappa favoriter. Överlag klart bättre hemma än borta.

Barnsley ska vara betydligt bättre än Accrington, men hemmalaget överraskar kontinuerligt. Utgångskryss som garderas med tvåan på grund av högre kvalitet. Nu kring torsdag lunch är hemmalaget överstreckat vid jämförelse mellan streck och odds (33 procent av strecken men 28 procent chans till vinst enligt oddsmarknaden).

Burton Albion Coventry City
8. Burton Albion - Coventry City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Burton har kommit igång ganska bra i ligaspelet och har bara förlorat en gång senaste fem matcherna. Senast var de riktigt bra borta i Walsall och i ligacupmatchen före det slog de självaste Nottingham Forest och kvalificerade sig för kvartsfinal. Därefter har de förlorat två gånger i rad i cupmatcher och det oroar lite grann. I senaste förlusten borta mot ligarivalen Scunthorpe hade de dock lite otur med relativt klar dominans i spelet. Båda målen bakåt kom efter slarviga misstag.

Coventry hade fem raka segrar i ligan innan de turligt fick 1-1 hemma mot Accrington. Sedan har de förlorat två gånger i cupmatcher. Är formen dalande? Saknar starka målskyttar.

Oerhört svårtippat och svängdörren är en fattig mans helgardering.

Doncaster Rovers AFC Wimbledon
9. Doncaster Rovers - AFC Wimbledon Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Doncaster Rovers parkerar kring mitten av League One, men släpper in för mycket mål och formen är riktigt usel. De är dock tillbaka på hemmaplan nu efter fyra raka bortakamper i liga och cup. Försvararen Shaun Cummings har tecknat på ett tvåmånaderskontrakt för Doncaster.

AFC Wimbledon går det åt skogen för och det är viktigt för klubben att rycka upp sig och hålla sig kvar just i år eftersom en ny arena byggs. Trotjänare Neal Ardley avgick som manager i dagarna och "first-team coach" Simon Bassey tar över tillfälligt. Till sin hjälp tar han före detta försvarsspelaren Steven Reid. Wimbledon har lyckats ta två segrar i cupmatcher nu och även om det egentligen inte säger så mycket skapar det kanske lite framtidstro?

Doncaster är klara favoriter och det kanske med rätta. Men deras form är också usel och Wimbledon har nytt på tränarsidan. Krysset åker med direkt till 20 procent.

Luton Town Plymouth Argyle
10. Luton Town - Plymouth Argyle Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Luton Town spelar med fart och förutom 0-0 senast i ligan har de gjort mycket mål i sina matcher på slutet. Före det hade de sju raka ligamatcher med två eller fler mål framåt! I 0-0-matchen mot Rochdale senast hade de en hel del tur, men Luton är betydligt starkare hemma än borta. Danny Hylton visades ut senast och är avstängd.

Plymouth skulle hamna högt i ligan denna säsong, men än så länge har de varit svaga och bortastatistiken är fruktansvärd (rad 1-2-5, där segern kom i senaste bortamatchen mot Scunthorpe).

Ligans bästa hemmalag mot sämsta bortalag. Trots att Plymouth bör spela upp sig under säsongen och att Luton var svaga mot Rochdale spikas ettan till 69 procent.

Oxford United Gillingham FC
11. Oxford United - Gillingham FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Oxford United började säsongen otroligt svagt, men har spelat upp sig på slutet. De har framför allt varit svårslagna och har inte förlorat i ligan sedan 2:e oktober (1-2 hemma mot Luton).

Gillingham parkerar också i de nedre regionerna, men bör liksom Oxford klättra upp en bit. De har ligans nuvarande skytteligaledare i Tom Eaves som stänkt in elva mål.

Oxfords form ser bättre ut än Gillinghams och jag var inne på spikettan, men garderar med kryss med tanke på att hemmalaget varit kryssglada på slutet.

Shrewsbury Town Rochdale FC
12. Shrewsbury Town - Rochdale FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Shrewsbury kämpade (överraskande) om uppflyttning i fjol, men nu är läget omvänt. Artonde plats och bara fyra vinster efter sjutton omgångar. Nu fick manager John Askey gå trots att formen inte varit katastrofal. Planerar de för en återkomst för Paul Hurst?

Rochdale ligger två poäng före Shrewsbury på 20 poäng. De har varit ganska bra på bortaplan med raden 3-3-2. Senast hemma mot Luton hade de otur som bara fick 0-0. Veteranen Ian Henderson har målat tio gånger i år!

Svårtippat, men streckfördelningen på 47-28-25 är alltför överviktad hemmalaget så jag chansar och plockar krysset och tvåan.

Southend United Blackpool FC
13. Southend United - Blackpool FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Southend parkerar på trettonde plats i League One och har sju vinster, åtta förluster och bara två förluster. På hemmaplan är raden 3-1-4. Vid senaste hemmamatchen i ligan körde de över Walsall, men därefter har de förlorat tuffa bortamatcher i Sunderland och Barnsley och sedan bara fått 1-1 hemma mot Crawley Town i cupen. Skadeläget i truppen verkar bekymmersamt. I segern mot Walsall bröt försvararen Harry Lennon ett ben (borta till minst nyår) och stormålskytten (7 mål) Tom Hopper skadade korsbandet (borta ca nio månader). I matchen mot Sunderland skadade vänsterbacken Ben Cocker knät svårt och är också borta resten av säsongen!

Blackpool ligger nia, men är bara två poäng före Southend (en match mindre spelad dock). De är svårslagna med raden 6-7-3 och 2-4-1 på bortaplan. De har två raka segrar i cupmatcher och före det slog de lite turligt Gillingham borta.

Southend är favoriter och marknaden ger dem ca 44 procent chans till vinst, men med tanke på Blackpools bortafacit och skadeläget i Southend chansar jag med enkelkrysset i match 13.


Spelförslag till Stryktipset på 256 rader:

1
X
2
2
1
X
3
1
X
4
1
5
1
6
2
7
X
2
8
1
2
9
1
X
10
1
11
1
X
12
X
2
13
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
X
2
2
1
X
3
1
X
4
1
5
1
6
2
7
X
2
8
1
2






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 100 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs LIVE på stream!
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.