Oddsjämförelser: Sverige - Superettan

Med våra oddsjämförelser hittar du snabbt de bästa oddsen för Superettan. Jämför Superettan-odds från alla stora spelbolag.

År 2000 bytte gamla Division 1 namn till Superettan och har så hetat sedan dess. Det handlar alltså om den näst högsta serien i det svenska herrsystemet, sexton lag gör upp årligen om chansen att gå upp till Allsvenskan.

Lagen möts i dubbelmöten om totalt 30 matcher, och efteråt går topp två upp till Allsvenskan. Trean får kvala mot det lag som slutat tredje sist i den högre ligan, och vinnaren tar platsen nästa år. Längst ned går de två sämsta lagen ned till Division 1, och eftersom det finns två sådana divisioner tvingas de två näst sämsta klubbarna kvala mot vardera tvåa från den divisionen.

Klart mest förtrogna med systemet är Åtvidaberg, som spelat i den näst högsta ligan i ett halvt sekel. Men inget lag går säkert i svensk fotboll, och även de stora elefanterna åker ned ibland. Därför såg vi till exempel Zlatan slå igenom år 2000, när Superettan var ny, och var med och såg till så att Malmö FF åkte upp igen.

Fotbollsligor