Oddsjämförelser: Italien - Serie A

Med våra oddsjämförelser hittar du snabbt de bästa oddsen för Serie A. Jämför Serie A-odds från alla stora spelbolag.

Ända sedan 1898 har Serie A spelats, och i nuvarande format sedan 1929. Anrikt är alltså bara förnamnet. Italienarna själva menar förstås att det alltid varit och allt kommer att vara världens bästa liga, och visst har italienska lag som lyckats i Serie A också ofta gått strålande internationellt.

Klart flest titlar har Juventus tagit, hela 33 stycken har det blivit och det är också de som är regerande mästare. Därefter följer Milan och Inter - lokalkonkurrenter från Milano - 18 titlar vardera, och sedan blir det ett litet hopp ned till ett koppel som inte varit lika framgångsrika på länge nu. Inter är även det enda lag som varit med i högstadivisionen varje år sedan starten.

Varje år har 20 lag chansen att vinna, sedan ligan utökades från 18 år 2004. De bästa tre går till Champions League, med trean till play-off-rundan. Fyran och femman tar sig till Europa League. Men det är tight i toppen, och Italien har en högst realistisk chans att ta över Englands plats som sista nation med fyra parallella Champions-klubbar. Om inte i år så finns chansen nästa år igen.

Som kul blågul kuriosa kan nämnas att vi faktiskt har två svenskar bland de tio bästa målskyttarna genom tiderna: Gunnar Nordahl gjorde 225 och Kurre Hamrin 190. Men det var förstås ett halvt sekel sedan.

Inga odds på kommande matcher kunde hittas.

Fotbollsligor