Oddsjämförelser: Internationell - OS (H)

Med våra oddsjämförelser hittar du snabbt de bästa oddsen för OS (H). Jämför OS (H)-odds från alla stora spelbolag.

Förutom under den allra första sommarolympiaden, samt 1932 då VM höll på att startas och spelen hur som helst gick i det ointresserade USA, har herrfotboll varit en ständig del av OS.

Förr i tiden var förstås OS en turnering som inte var tillgänglig för proffs, och numera är det framför allt en juniortävling. Tre spelare får undantag, annars måste alla i truppen ha varit U23 när kvalet började.

Sverige är faktiskt ett land som varit tämligen framgångsrika. 1948 blev det rentav guld, efter att Gunnar Nordahl gjort sju mål, och vi har även två brons. Flest segrar har dock Ungern och Storbritannien på tre var, alla för mycket länge sedan.

Kvalar in gör lagen genom olika juniortävlingar. I Europas fall används UEFAs U21-mästerskap som kval, de gånger det körs året före OS. Endast fyra platser är allokerade till Europa, vilket ändå är fler än för någon annan kontinent, så det är inte lätt att kvala in. När det svenska ungdomslandslaget gjorde det 2015 var det första gången sedan OS 1992 vi hade ett svenskt lag med i herrfotbollen på OS!

Inga odds på kommande matcher kunde hittas.

Fotbollsligor