Oddsjämförelser: England - FA Cup

Med våra oddsjämförelser hittar du snabbt de bästa oddsen för FA Cup. Jämför FA Cup-odds från alla stora spelbolag.

FA-cupen är den äldsta fotbollsturneringen som ännu spelas. 1871 gick den första upplagan, och sedan dess har de flesta finalerna spelats på Wembley. Totalt har hela 43 lag hunnit vinna cupen, och fler tillkommer även om det bara varit ett nytt lag sedan 80-talet.

Flest vinster har Arsenal på tretton, tätt följda av Manchester United på tolv. Därefter kommer från åtta vinster och nedåt ett stort antal klassiska lag, även om vissa såg sina glansdagar för länge sedan - som Blackburn, med sex vinster mellan 1884 och 1928.

Cupen är känd för att det blir omspel om första matchen slutar oavgjort, och först därefter tar förlängning och straffar vid. Detta har beklagats högljutt av en del tränare under senare år, och en del lag tar cupen mindre seriöst än de skulle vilja för att de måste fokusera på ligan.

Samtidigt har FA-cupen ett välförtjänt rykte som "giant killer", alltså en turnering där även de små lagen kan besegra jättarna. I modern tid händer det mer sällan än förut - men det är inte en komplett FA-cup utan en eller två rejäla skrällar!

Inga odds på kommande matcher kunde hittas.

Fotbollsligor