Oddsjämförelser: Danmark - Superligaen

Med våra oddsjämförelser hittar du snabbt de bästa oddsen för Superligaen. Jämför Superligaen-odds från alla stora spelbolag.

Den danska toppdivisionen Superligaen har ett ovanligt litet antal lag för den europeiska toppfotbollen, med bara tolv deltagare. Men det gör den också betydligt jämnare än många andra ligor. Sedan starten 1991 har åtta olika lag vunnit, även om FC Köpenhamn med tolv titlar och Brøndby med sex stycken ligger något i särklass.

Med kort avstånd hem, mer pengar än i Allsvenskan, och generösare skatteregler har förstås många svenskar spelat i Superligaen genom åren. Oftast är det dock en mellanliga på väg mot större klubbar, så vi har inte många svenskar som gjort lång karriär i Danmark.

Vinnarna och tvåan går in i Champions League båda två, till kvalrunda tre. Trean och fyran får kvala till Europa League. Och faktiskt har danska lag - framför allt då FC Köpenhamn - lyckats ta sig till gruppspelet i Champions ett antal gånger. Den riktigt stora framgången hägrar dock ännu.

Fotbollsligor