Oddsjämförelser: Argentina - Primera Division

Med våra oddsjämförelser hittar du snabbt de bästa oddsen för Primera Division. Jämför Primera Division-odds från alla stora spelbolag.

Primera División är namnet på många högstaligor, så även den inom argentinsk fotboll. Och här snackar vi anor - sedan 1891 har den spelats i princip oavbrutet! Under den tiden har hela 27 lag vunnit, och klart flest titlar har River Plate (36) och Boca Juniors (31) tagit.

Det är också en ganska stor liga, med 30 deltagare i två zoner, vilket ger möjlighet att skapa lite annorlunda promoveringssystem. Det är faktiskt bara ett lag som åker ut varje år, och ett som går upp från tvåan. Men det lag som degraderas är inte nödvändigtvis det som hamnat sist, utan det som har sämst snitt över de tre senaste säsongerna. Så har det fungerat ända sedan 1893.

Även kvalificeringssystemet för de internationella cuperna är lite krångliga i Argentina, men tämligen straight-forward vad gäller ligan. Ettan och tvåan kvalar in till Copa Libertadores automatiskt. Trean till sexan gör upp om en plats till, och plats 7-18 spelar en separat play-off där fyra lag går till Copa Sudamericana.

Inga odds på kommande matcher kunde hittas.

Fotbollsligor