Den där speciella känslan av "vi"

Jag får ofta höra av mina kompisar som håller på andra lag att just vi Liverpoolsupportrar är dom drygaste. Och gnälligaste. Det kan säkert stämma. Jag vet själv hur tjurig jag kan bli när det går dåligt för Liverpool och det har det gjort i ett flertal år nu. Manchester United är det självklara hatobjektet. De präktiga äckliga rivalerna från norr. Rivaliteten har alltid funnits där och det finns inget lag som jag hellre ser att vi slår eller att det går dåligt för än just United. Under Rödnäsans tid förfördelades ofta United av domarna och vi Liverpoolfans var aldrig sena att påpeka detta faktum. Vi ansågs nog, med rätta, vara rätt gnälliga av oss. Det gick ju så fantastiskt dåligt för oss och så äckligt bra för dom så gnällde gjorde vi. Det är under dessa svåra år som man sammansvetsas som supportrar. Man stöttar sitt lag och sina spelare i vått och torrt. Man blir en familj och jag har svårt att se gemenskapen och den familjära känslan som finns hos oss i någon annan klubb. Vi BLIR Liverpool fc. Jag refererar ofta Liverpool som lag som "vi". "Vi gjorde en sjukt bra match idag" eller "vi skulle behöva förstärka på den positionen" osv. Ofta blir jag hånad för detta. "Vilken position spelar du på i Liverpool?" är en fråga man får höra titt som tätt. Jag har förståelse för deras oförståelse. Dom känner förmodligen inte lika passionerat för sitt lag som jag och de flesta andra Liverpoolsupportrar gör för vårat eget lag. För dom är laget laget och supportrarna supportrarna. Två olika saker. Vi och dom. För oss är det tvärtom. Spelare kommer och går. Extremt få är "lojala" i dagens fotboll. Men vi fans är det, oftast livet ut. Vi ÄR Liverpool. Faktiskt mer än spelarna på planen. Känslan idag bland oss supportrar är en blandning av förvåning, förväntan och eufori. Vi har gjort en fantastisk säsong och spelar en av, om inte den roligaste fotbollen av alla lag i hela ligan. Vi leder med 5 omgångar kvar och har allt i egna händer. Det är en bragd om man ser till säsongens målsättning och de förutsättningar vi har jämfört med oljedopade konkurrenter. Hur kommer jag reagera om vi vinner ligan? Jag vet helt ärligt inte, jag har aldrig varit i den här situationen förut. Det enda jag vet är att jag och min bror kommer vara på plats i Liverpool inför sista omgången om vi har chans på titeln. Inte för att gå på matchen, den är helt omöjlig att få tag på biljetter till. Vi vill vara på plats för att kunna uppleva den galna fest det kommer bli om så blir fallet. Folk kommer skrika, gråta, kramas, dansa och sjunga i flera dagar av glädje. Det kommer bli helt magiskt. En sådan chans får man bara inte missa om det nu skulle bli verklighet. Och skulle det nu vara så att vi missar ligatiteln så är det faktiskt inte hela världen. Vi har presterat över förväntan denna säsong och oavsett hur det går sista omgångarna så har vi säkrat Champions League igen. Som vi har saknat tisdags och onsdags matcherna och att återigen få vara i fotbollens finrum. Där vi hör hemma. YNWA






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt