Ettan rullar på!

Division ett är igång och rullar vidare i helgen med full omgång i både Norra och Södra serien.

Än så länge har det gått rakt åt helvete för min del ska erkännas. Tror och hoppas att jag kommer vända på det i längden, så jag kör på i alla fall. I div. 1-spelboken är ROI lite för tidigt att lägga någon större värdering i dock med tanke på att det är så få matcher tippade där än så länge. Ankaret var väldigt nära senast och det hade till exempel räckt med seger där för att hela spelboken skulle ligga på plus istället för riktigt kassa 69%. Varje spel gör stor skillnad och det finns risk att det fortsätter nedåt i helgen då jag har hittat två spel som inte är säkra men som jag ser stort spelvärde i.

"Stora" spelboken är jag dock besviken över resultatet och det är flera spel jag ska hålla mig undan som jag ändå har valt att lägga. Kommer inte bli lika hög frekvens numera utan jag kommer sålla mer, förhoppningsvis bättre, och jag hoppas att det ger utdelning.

Spel 1: YSTAD IF U - HP Warta: 2 @ 2.80. 3 U

Till att börja med har vi Ystads IF U - HP Warta där jag tror på bortalaget. Har inte koll på vad YIF ställer upp med (B-lag så kan variera kraftigt) men den största risken är väl att Jane Cvetkovski är med då han inte fick speltid i A-lagets match hemma mot Hammarby igår. I övrigt lär väl Hallbäck, Hedin och möjligtvis Jonathan Svensson (fick speltid i a-laget men får dubbla) spela som vanligt, inte minst med tanke på att det är hemmamatch. Absolut inget dåligt lag om de har alla tillgängliga men när vi får så högt som 2.80 på Warta så kan jag inte låta bli att kliva in. NordicBet ger 2.20 som jämförelse och när det kom ut igår på bet365 stod Warta i 2.40. Vad höjningen beror på vet jag inte, troligen har antingen en oddssättare information om trupper eller så har några spelat ordentligt på Ystad så att de har sänkt oddsen. Svårtippad match enligt mig och därför finner jag värde i 2.80. Går in med 3U.

Den andra matchen spelas på söndag och hämtas från Norra serien.

Spel 2: VästeråsIrsta HF - HK Eskil: 2 @ 1.80. 5 U.

Eskil svek inte mitt maxspel för två veckor sen även om det var väldigt nära. 24-25 borta mot Mantorp efter mål på straff efter slutsignalen. Vad jag inte kände till när jag la det spelet var att det saknades spelare, framför allt då Daniel Wigö som spelade i Guif i Handbollsligan så sent som förra säsongen och är en målskytt av rang. Var tillbaka senast och gjorde då åtta mål. Hoppas att han fortsatt är med för då känns det här spelet betydligt bättre än annars.

Västerås svek i första matchen då man oväntat föll klart borta mot Täby, som dock har inlett väldigt starkt i sina hemmamatcher. Efter det har man en övertygande vinst mot Tumba (som dock inte säger så mycket då Tumba ser svaga ut) och ett oväntat poängtapp igen borta mot Kungsängen där det blev lika. Hade Västerås inlett starkt hade jag nog avstått spel men när Eskil ser så starka ut och Västerås inlett såpass tveksamt så är 1.80 för högt att avstå. Hade antagligen gått in med högre insats om jag själv hade öppnat säsongen bättre men stannar på 5U.

Lägger till två tips som jag själv inte spelar men där det ändå kan finnas visst spelvärde.

Mantorp spelar borta mot Uppsala idag och står i 1.40 respektive 1.37. Inte extremt högt men öppnat starkt och dessutom förstärkt med Jonathan Berg som har enormt med rutin för den här serien. Huruvida han spelar idag eller inte vet jag inte men det ska bli vinst oavsett, Uppsala har två solklara förluster samt en solklar vinst men den kom mot Enköping som lika gärna kan lämna WO i den här serien från start. Torsk med 30-20 senast mot Täby som förvisso gjort det bra men ska vara betydligt svagare än Mantorp. Kan vara värt att lägga till i en dubbel med Eskil kanske?

Den andra matchen jag ser visst värde i spelas på söndag då Kroppskultur tar emot Höör hemma. Kropps har bara fått med sig en poäng på tre matcher, men efter katastrofstarten mot Backa (vilken även jag åkte dit på) tog man poäng hemma mot Warta och var extremt nära både en och två poäng mot Kristianstad borta senast. Ett Kristianstad som har full pott hittills och detta trots att Kropps saknade flera spelare. Valter Chrintz i Kristianstad verkar dock ha gjort som han velat i den matchen, landade på 11 totalt (5 straffar) och gjorde 3 (TRE!!!) mål i sista minuten vilket vände tvåmålsunderläge till seger med 26-25. Något som uppmärksammats både på handbollskanalen och av exempelvis Emil Berggren på Twitter. Poängmässigt alltså väldigt svagt men kanske ändå inte så farligt som det ser ut? Samtidigt som självförtroendet lätt kan bli sargat av ett sånt tapp som det blev senast.

Höör har istället öppnat väldigt övertygande med fem poäng på tre matcher, lika borta mot Vinslöv samt segrar hemma mot Ystad och Backa. Vinslöv är lite varning dock att tappa mot då de är rätt svaga i år, samtidigt är de alltid starkare hemma än borta.

Hur som helst, även detta en svårtippad match men när ett Höör som tagit fem poäng står i 2.45 mot ett Kropps som tagit en, då ser jag värde i tvåan. Samma där dock, kliver inte in med anledning av hur det har gått för mig hittills och vill inte riskera för mycket. Kan sluta hur som helst.

Lycka till vid rygg! Lets go!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt