PL-dart - week 2

Torsdag!

Äntligen pilar igen. Och andra veckan av Premier League. Förra veckan fick vi verkligen se en stark inledning på turneringen och några spelare höjde sig rejält och levererade pilar i världsklass. Nu är det dags för andra veckan och vi åker till Glasgow, Skottland. Detta skulle varit Gary Andersons plats på hemmaplan, men sedan han fått lämna återbud får skottarna heja fram sin andra landsman Peter Wright. Dessutom lär vi ha en del tillresta från Middlesbrough som kommer hoppas på Glen Durrant, som gör sin debut på denna typ av scen.

Wright-Smith

Wright som hade ett bedrövligt år 2018. Mot Smith som var i VM-final. Kan det sluta på något annat sätt än klar seger för Smith. Ja, jag tror faktiskt det. Peter Wright har verkligen insett vad han behöver göra för att komma tillbaka och leva upp till sin världsranking (3a) och sedan VM där han var ett fiasko så åkte han hem och började träna direkt. Han som är känd för att byta pilar inför varje match tog fram sina trotjänare och har inte bytt pilar sedan dess. Förra veckan imponerade han med ett 100+-average och över 50% på dubblarna när spelade oavgjort mot Cross i en riktig höjdarmatch. Sedan kanske inte många följt med under helgen då PC1 och PC2 spelades. Wright spelade åtta matcher och hade ett average på 98. Han toppade med 110 i en match. Vem mötte han då? Jo, Smith. Smith kastade då 112avg men förlorade 6-5 i en match som kunde slutat hur som helst. För att runda av med Wrights insatser så känns han stabil igen. Bra på dubblarna och hittar T20 fint samt att självförtroendet börjar komma tillbaka. I kväll får han kasta inför hemmapubliken i Skottland. Smith gjorde en grym match mot MVG förra veckan i PL. Förlorade ”bara” med 7-5 och det ska ses som bra när man möter den mest överlägsna spelaren av alla på jordklotet. Smith är mycket bra form även om han gått ner några poäng sedan VM. Fullt förståeligt då han toppade formen på rätt ställe och sedan gift sig och haft semester. Smith är en kandidat till någon av de stora titlarna i år. Men, hur slutar denna matchen då? Jag blir inte förvånad om Wright kniper en 7-5-seger här. Jag tycker att oddset som erbjuds på Wright är spännande med tanke på att han för endast några dagar sedan vann just över Smith.

Spel. Wright-Smith. Wright. 2,65. 4/10.

Cross-Wade

Det kan bli en tajt match även här. En av de svårare matcherna att avgöra hur det kommer att sluta. Wade har sedan oktober månad verkligen börjat leverera konsekvent. Man kan aldrig räkna ut honom längre och när han är runt 100 så räknar man med att han plockar utgången. Där är han livsfarlig. Har alltid varit. Hans problem har varit just själva scoren, men det har blivit mycket bättre och förra veckan kastade han fyran 180s. I en krigarseger över RVB. Nu möter han Cross som trots en briljant insats bara fick med sig en poäng i 6-6-matchen mot Wright. Cross börjar också hitta tillbaka efter en formsvacka. Kastar pilar i världsklass, men ibland kommer fortfarande vissa svackor under matcherna och där kan Wade verkligen hugga. Hur matchen slutar? Jag gissar på 6-6. Men avstår spel just nu.

RVB-Price

RVB som fick en sista avskedsturné genom att få vara med som ett wild card i PL är inte i form. Förra veckan inledde han okej och borde vunnit sin match, men kunde verkligen inte stänga butiken. I helgen gjorde han en okej match, men åkte ut första och andra rundan i PC-tävlingarna. RVB kan dock stöttas fram av publiken här som har ett gott öga till legenden. Price å andra sidan kommer till Skottland och kommer ha majoriteten av publiken emot sig. Det var mot skottarnas hjälte, Gary Anderson som Price betedde sig illa i höstas och blev avstängd samt fick böter. När han kom till Masters så var det en ganska vilsen själ som var på scen. Inte pilarna utan mer känslan av att han inte kunde fira bra score, eller en utgång som han hade önskat. Sedan dess har han fått backning av många som tycker han ska överklaga och han själv har sagt att han kommer köra sitt race och uppskattas inte det får de stänga av honom. Det kan jag tycka är rätt. Det han gjorde mot Anderson och Whitlock var ”over the line” men han ska kunna köra på som han gjort tidigare. Han har dessutom en fin form just nu. Förra veckan vann han över Gurney med 7-4. Hade ett avg. På 104 och dunkade in 6st 180s. I helgen spelade han fyra matcher i PC och låg på stabila 97avg. Samt att han tryckte in 4, 3, 3 och 6 180s. Han kastar riktigt stabilt just nu och helt otroligt ser jag bolag som erbjuder en 2,5-lina på Price 180s. Jag var helt säker på att den skulle ligga på 3,5 (som den gör hos ex bet365 men till högt odds). Här kommer jag investera tungt och kommer backa båda linorna.

Spel. RVB-Price. Price ö2,5 180s. 1,68. 9/10

Spel. RVB-Price. Price ö3,5 180s. 2,50. 3/10

Gurney-Durrant

Gurney ska ha en god chans att ta sin första seger, men jag tror inte det blir enkelt. Duzza som är inkastad istället för Gary Anderson vill göra ett gott intryck på publiken och kommer ha många fans på plats. Hans första chans på denna typ av scen. Det är också sista gången som vi kommer se honom i sin rödvita tröja och med sin walk on song. ”Reach up”. Samma sång som Adrian Lewis har och därför väljer Durrant att byta. Gurney vinner 7-5 är min gissning men avstår spel.

Suljovic-MVG

Suljovic har kastat bra under inledningen av 2019 men fick bara med sin en poäng mot Dobey förra veckan. Dock hade han ett 100+-average och kan nog komma upp i den nivån idag igen. Dock så valde han att vila i helgen istället för att tävla i PC. Något som jag tror kan vara till hans nackdel. MVG passade på att kamma hem ytterligare en ”titel” och känns oslagbar just nu. För min del finns det inga bra odds här. Om Suljovic kommer ut starkt ur startblocken så kan vi få en del legs annars känns det som att den gröna maskinen ångar vidare. Inget spel här.

Det är kvällens matcher och jag är sjukt spänd på RVB-Price.

Häng med på Twitter! @dartbet

Game on!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.