Grand slam of darts - En vecka med pilkastning

Äntligen. Nu har vi en lång turnering framför oss med pilar hela vägen fram till nästa söndag. Grand slam of darts är en trevlig turnering. Det är gruppspel och legformat med långa matcher efter gruppspelet. Men turneringen är kanske mest speciell för att den låter spelare från BDO vara med. PDC och BDO är två olika organisationer. PDC är den vi tittar på mest här och där ”proffsen” är och de stora turneringarna och pengarna. Men här bjuder man in spelarna från BDO.

Dock har jag ett stort irritationsmoment med spelarna som kvalat in. Först och främst. De som kvalar in gör det genom att man vunnit eller varit i final i någon större tävling. Exempelvis är Cross med för att han är regerande världsmästare. MVG är med för att han är regerande mästare. Gary Anderson har kvalat in för att han är mästare i Matchplay. Och så vidare. Samma sak gäller för BDO. Men inom BDO är också damernas tour. Men man väljer att inte plocka med Lisa Ashton som är damernas bästa spelare. BDOs nya ordförande röstade för att skicka Ashton till denna turnering, men resten av ledamöterna i BDO röstade nej. Skämmes! De vill inte släppa fram kvinnorna trots att de har ansvar för damernas tour. Det är fegt och riktigt uselt. Lisa Ashton borde givetvis varit med här!

Men om vi släpper den besvikelsen. Så har vi ett trevligt startfält.

Grupp A MVG Clayton Murnan Robson (BDO)

Grupp B Smith RVB Ratajski Smith-Neale (BDO)

Grupp C Wade Brown Webster Harms (BDO)

Grupp D Anderson White Hine Unterbuchner (BDO)

Grupp E Wright Hopp Payne Williams (BDO)

Grupp F Whitlock Price Gilding Durrant (BDO)

Grupp G Suljovic Bunting Schindler Mitchell (BDO)

Grupp H Cross Bergh Searle McGeeney (BDO)

Där har ni grupperna. Och det är hyperintressant vilka som går vidare. Två spelare från varje grupp går vidare. I gruppspelet spelar man bäst av nio legs. Först till fem alltså.

Jag hittar två spel i grupperna. Att vinna gruppen.

Spel. Bergh att vinna grupp H. 3,75. 1/10. Gå emot världsmästaren? Jepp. Cross är ur slag enligt mig.Han har haft ett påfrestande år som regerande världsmästare. Det funkar inte riktigt för honom och bolagen övervärderar honom. Bergh är i fint slag. Tog sig vidare till final i ungdoms-VM som kommer avgöras senare i november. Han har stor chans att vinna denna grupp.

Spel. Mitchell att vinna grupp G. 6,50. 1/10. En BDO-spelare att vinna? Ja, värdet antyder det. Suljovic är inte formtoppad. Han har haft en grym säsong, men när det gällde som mest förra veckan så vek han ner sig och veckan innan dess stämde det inte heller. Han är inte självklar vinnare just nu- Bunting är som en jojo. Växlar en bra match mot en katastrofinsats. Schindler är som Bergh i fint slag och är Berghs motståndare i ungdoms-VM. Mitchell är ens stabil spelare som ofta gör bra ifrån sig. Instick - han var i Sverige och vann Swedish Open :) Stämmer det för honom kan han mycket väl vara överst i gruppen. Bolagen sätter högst odds på honom. Jag hugger.

Det var långtidsspelen. Nu till matcherna i omgång 1.

Spel. Bergh-Searle. Ö3,5 180s. 2,00. 5/10. Spel. Bergh-Searle. Bergh f180s. 1,90. 5/10. Bergh är en riktigt stabil 180-kastare. Searle brukar kunna trycka in någon varje match. Jag tror verkligen att Bergh kommer att kasta flest och att de tillsammans går över denna lina. Därför gör jag det ovanliga och väljer två spel i matchen.

Spel. Bunting-Schindler. Schindler. 2,00. 5/10. Schindler har verkligen haft en enrom utväxling detta året. Togs sig hela vägen till final (spelas i slutet av november) i ungdoms-VM. Han har i fin form. Bunting. Har strulat lite och jag tycker att Schindler borde vara knapp favorit här.

Spel. Wade-Harms. Wade -1,5. 1,72. 5/10. Wade är kanske hetast av alla just nu. Två raka titlar har han kastat hem. Han har hittat tillbaka till sin rytm och självförtroendet är där igen. Dubblarna är han glödhet på och jag tror inte han tappat formen på en vecka, så han ska plocka ner Harms här och vinna med minst två legs.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt