Sista ET-tävlingen innan European Championship

Så var det dags för den 13e och sista ET-tävlingen. Vi beger oss till Göttingen i Tyskland för att bevittna pilkastning. Som vanligt inleds det med 32 kvalspelare som gör upp på fredagen för att vinnarna sedan får möta de 16 seedade spelarna under lördagen. Alla European Tour-tävlingarna är rankingtävlingar för att få en plats i European Championship som avgörs i slutet av oktober. Dit kvalar 32 spelare och inför sista ET-tävlingen idag är redan 25 av spelarna kvalklara. Kyle Anderson, Steve Beaton, Cristo Reyes, Martin Schindler, Paul Nicholson, Jan Dekker och Helle Klassen är de övriga sex spelarna som just nu sitter på de sista platserna. I den ordningen. Troligt är att åtminstone fem av dessa kvalar vidare. Personligen hoppas jag verkligen att Paul Nicholsons placering står sig så att han kvalar in.

De som aspirerar på platser är bland annat Luke Humphries, Vincent van Der Voort, Krystof Ratajski, Richard North och Kim Huybrechts. Det finns ett gäng till.

Men det gör det intressant med motivation till helgens matcher. Humphries-Brown är en match där båda behöver vinna för att ha en chans att komma in bland topp32. Ett troligt överspel. Men jag vänder blicken mot speedkulan nummer ett. Ricky Evans.

Evans-Gilding Evans har haft en fantastisk höst och verkligen hittat formen. Han har tränat hårt och faktiskt dragit ner på tempot även om han fortfarande kastar snabbast i världen. Han innehar världsrekordet i snabbast 180s. Tre pilar i T20 på 2,65 sekunder mot Whitlock i VM 2016. Nu möter han Gilding som tillhör det gamla gardet. En spelare som kommer att fasas ut från toppen allt eftersom. Gilding hade en fin ”run” i PC19 där han tog sig till semifinal i slutet av september. Jag håller Evans som den bättre spelaren och den som har betydligt bäst form.

Spel. Evans-Gilding. Evans. 1,68. 5/10.

North-Bunse Här har vi också en match med klasskillnad. North har fått rutin och håller till på plats 44 på världsrankingen. Han möter tysken Bunse som håller till drygt 120 platser längre ner på rankingen. Tysken är förvisso på hemmaplan, men North har en möjlighet att kasta till sig en plats i slutspelet. Han behöver minst nå kvartsfinal och jag tror med andra ord han kommer taggad till denna matchen.

Spel. North-Bunse. North -1,5. 1,66. 5/10.

Game on!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt