Vi har varit bortskämda med pilar i världsklass på torsdagar under hela våren. Men nu är PL-darten slut. Dock blir vi inte lottlösa denna torsdag då World Cup of darts drar igång. WC ska inte förväxlas med World championship som är VM i december. WC är en nationstävling. Enda gången som spelarna tar på sig landslagströjor under säsongen och representerar sitt land. Man gör det dessutom i lag. Tvåmannalag.

WC spelas 31 maj - 3 juni i Frankfurt, Tyskland. 300 000 pund i prispotten.

Regerande mästare är Holland. MVG och RVB kammade hem titeln förra året mot Wales i final.

Formatet är lite speciellt för att vara dart. Den inledande omgången spelas bäst av nio legs (först till fem) i dubbel. Det vill säga att man kastar varannan gång inom laget.
I omgång två, kvartsfinal och semifinal spelas singelmatcher i bäst av sju legs. Är det oavgjort (1-1) i matcher så avgörs det med en dubbelmatch.
Finalen spelas sedan på ett sätt där man ska få tre poäng. Ett poäng per vunnen match. Inleds med två singelmatcher och sedan en dubbelmatch (bäst av sju legs). Blir det inte 3-0 där så kör man singelmatcher igen i omvänd ordning för att kora årets mästare.

Riktigt rolig tävling tycker jag personligen och det behöver faktiskt stämma rätt så bra mellan lagkamraterna för att det ska fungera. Man kan tänka sig att en individuell sport som dart inte kräver något samspel. Men över åren har det visat sig vara avgörande. Du kastar ju trots allt ihop med någon annan och behöver antingen draghjälp eller visa vägen av/för din medspelare. Sätta upp rätt dubbel för din medspelare etc...

Skottland är seedade som nummer ett. Följt av England och först på tredjeplats hittar vi Holland som dock är favoriter hos spelbolagen. Vilket de också ska vara såklart med MVG och RVB i laget.

Några intressanta laguppställningar...
England - Cross/Chisnall. Världsmästare Cross given. Får sällskap av Chisnall som tar plats tack vare ranking. PL-Smith blir utanför laget.
Skottland - Wright/Anderson. Riktigt bra lag såklart. Tror de kommer ta revansch från förra årets fiasko.
Australien - Kyle/Whitlock. Ser stabila ut.
Beligen - K.Huybrechts/Bergh. Äntligen bryts bröderna Huybrechts och vi har Dimitri van den Bergh i laget. Med all rätt. Tror Beligen kommer bli livsfarliga.
Singapore - Lim/Lim. Paul Lim är en legendar inom darten. Alltid en fröjd att kolla på. 
Kina - Chen/Zhou. Momo Zhou blir den första kvinnliga dartspelaren som deltar i WC. Wow. Så coolt.
Brasilien - Portela/Rangel. Diogo Portela har gjort en satsning och flyttat till UK för att helhjärtat kasta pil. Håller tummarna för brassarna.
Sverige - Nilsson/Larsson. Daniel Larsson är med igen. Tyvärr inte Magnus Caris. I stället är det Dennis Nilsson som haft ett fint år hittills.

Finns en hel del spännande lag och spelare att följa de närmsta dagarna.

Spelmässigt? Jo, vi har några spel.
Ineldningsvis lägger jag faktiskt tre långtidsspel på vinnande nation.

Holland är favorit, men jag tycker att det ska vara hyfsat tätt följda av Skottland. Holland har både England och Beligen på sin sida i spelträdet. Belgien som jag också tror kommer gå riktigt bra. Detta är en tävling som spelats sedan 2010 och det är bara Holland (3) och England (4) som vunnit tävlingen. Men tittar man på vilka som varit motståndare i finalen så ser vi Wales, Australien, Beligen och Skottland. Detta är riktigt starka nationer. och tittar man på lagen så tycker jag Australien och Beligen har två lag som verkligen sticker ut. Tillsammans med Skottland som jag tycker har lite för högt odds blir det följande spel.

Vinnane nation
Skottland. 3,75. 5/10.
Beligen. 34,00. 1/10.
Australien. 19,00. 1/10.

Första omgången
Hyfsat tajta linor och en hel del megafavoriter. Men vi hittar fyra spel.

Italien-Kanada
Furlani/Medaina vs. Part/Murschell. Detta ska vara klasskillnad. Part kanske mest känd för nytillkomna dartfans som kommentator under de stora tävlingarna. Men en spelare som vunnit Vm och som faktiskt haft en fin vår när han tog sig till kvartsfinal i UK Open. Gubben kan kasta. Tillsamammans med framtidslöftet Murschell. 22-åringen har flyttat till England för att satsa på pilarna och det går helt OK. Laget ska vara klasser bättre än Italien och jag tror man löser hcp-linan.

Spel. Italien-Kanada. Kanada -2,5. 1,80. 5/10.

Danmark-Brasilien
Vårt kära grannland är ungefär lika bra som Sverige. Per Laursen är en gamal räv som varit med länge och har några fina skalpar i bagaget. Han spelar ihop med Primda. De möter Rangel/Portela. Jag tycker att oddsen borde vara omvända. Ser Brasilien som det starkare laget med Diogo Portela i spetsen. Finner därför värde.

Spel. Danmark-Brasilien. Brasilien. 2,00. 4/10.

Nordirland-Polen
PL-spelaren Gurney tillsammans med Dolan. Ett riktigt starkt lag. Seedade sexa inför WC. Möter Kanik och Ratajski. Ni som följt med ett tag vet att jag lyft fram Ratajski flertalet gånger. Jag gör det igen. Gurney/Dolan kommer vinna denna matchen, men Ratajski och förhoppningsvis en Kanik i form ska kunna plocka några legs. Tror därför inte att det blir 5-0. Tror på en lång match.

Spel. Nordirland-Polen. ö7,5 legs. 1,94. 5/10.

Ungern-Sydafrika
Inte det hetaste mötet direkt, men Devon Petersen i Sydafrika är en profilstark spelare. Han kan dessutom kasta bra. Hög score, men dubblarna har varit problemet. Ungern är dock inget att skrämmas över och jag tror verkligen Sydafrika vinner denna matchen.

Spel. Ungern-Sydafrika. Sydafrika. 1,80. 4/10.

Det blir den inledande texten och några inledande spel. Nu krigar vi.
Följ mig på Twitter @dartbet 

Alla rekar
Skottland
2018-05-31 19:00
Vinnare WC
Okänd bookmaker 3.750
5.00 u
-5.00 u
Australien
2018-05-31 19:00
Vinnare WC
Okänd bookmaker 19.000
1.00 u
-1.00 u
Belgien
2018-05-31 19:00
Vinnare WC
Okänd bookmaker 34.000
1.00 u
-1.00 u
Kanada -2,5
2018-05-31 19:00
Italien-Kanada
Okänd bookmaker 1.800
5.00 u
4.00 u
Brasilien
2018-05-31 19:00
Danmark-Brasilien
Okänd bookmaker 2.000
4.00 u
4.00 u
ö7,5 legs
2018-05-31 19:00
Nordirland-Polen
Okänd bookmaker 1.940
5.00 u
4.70 u
Sydafrika
2018-05-31 19:00
Ungern-Sydafrika
Okänd bookmaker 1.800
4.00 u
3.20 u
Ett inlägg av
DoubleOne DoubleOne