Hallo Berlin - PL-dart (Week 4)

DoubleOne,

Så var det veckans bästa dag igen. Torsdag. Premier League är tillbaka och även om det gått motigt och rent ut sagt riktigt dåligt förra veckan, så är det bara att kriga vidare och inte tvivla på spelen. Ibland är det svårt. Men är det något jag lärt mig så är det att inte tilta utan att strukturerat jobba vidare. Det har alltid visat sig framgångsrikt.

Nu till kvällens matcher.

För först gången någonsin åker Premier League-cirkusen till Tyskland och Berlin. jag är så förväntansfull. Och även om tyskarna inte har med någon hemmaspelare bland de utvalda i PL så är det ett dart-älskande folk. Riktigt många tävlingar spelas i Tyskland under året och de har namn som Hopp, Schindler och Münch som ändå ligger bra med på världsrankingen. Men när tio av världens bästa pilkastare kommer till Mercedez Benz Arena så går tyskarna man ur huse.

Det förväntas komma 12 000 personer. Vilket i så fall är nytt publikrekord i PL. Det är så galet. Det är bättre än publiksnittet på Allsvenskan. Med drygt 3 000 personer i marginal.

Publiken kommer att heja extra på några spelare. En är RVB som flörtat ordentligt med tyskarna en tid. Han har gått kurs och lärt sig språket. Förvisso är han omtyckt överallt, men lite extra i kväll har jag en känsla av. Jag gissar att österrikaren Suljovic kommer ha en hel del fans på plats också. MVG har fans vart han än kommer.

Så till kvällens matcher där vi åter bjuds på några riktigt bra matcher.

Smith-Whitlock
Väldigt överraskande är att detta är ettan mot tvåan i tabellen. Båda är obesegrade hittills. Båda har kastat riktigt bra. Whitlock har kastat som han gör när han kastar som bäst. Smith har fortfarande mer att ge, men har ofta svårt att få ihop det beroende på motstånd. I den här matchen tror jag vi får se en härlig kamp om att toppa tabellen och jag blir inte alls förvånad om de delar på poängen. Därför lutar jag mig också åt att det blir många legs i matchen.

Spel. Smith-Whitlock. ö11,5 legs. 2,05. 4/10.

Price-Suljovic
För mig är detta kvällens minst intressanta match. Den är dessutom svår att förutspå. Suljovic har kastat bra i alla sina matcher men tagit noll poäng och ligger ensam sist i tabellen. Men här kan han mycket väl få sina första poäng. Men oddset ligger korrekt i min värld, så jag rör inget.

MVG-Gurney
MVG studsade tillbaka förra veckan och krossade Anderson. MVG har en grej att han skänker 100 pund för varje 180 han kastar under PL som han skänker tlll välgörenhet. Varför han bland annat kastade en 180 från 210 (vilket man inte gör i vanliga fall) och lämnade 30 (D15). Men det visar på att han verkligen går in för att kasta just 180s. Det kan också få honom att vara mer benägen att stanna på T20 när han brukar gå ner till T19. Förra veckan kastade han sju 180s och har kastat 12st hittills i PL. Han möter Gurney som är den som kastat flest 180s (14st) hittills i PL och han skickade in sex stycken förra veckan. Jag har svårt att se att vi inte kommer få se ett gäng 180s i kväll mellan dessa herrar och tycker linan ska lösas.

Spel. MVG-Gurney. ö6,5 180s. 1,80. 5/10.

Cross-RVB
Cross som världsmästare inledde PL riktigt darrigt, men har kommit ikapp verkligheten och kastar bra pilar igen. Förra veckan vann han mot Wright och gjorde en fin match även om han fortfarande sviktar lite på dubblarna. Nu ska han dock upp mot 12 000 galna tyskar som kommer heja på hans motståndare, RVB. Som jag skrev innan är jag övertygad om att RVB har stöd i ryggen. Dels för att han är den han är men också för att han kastar bra pilar. Han har något bättre turnerings-avg än Cross, han har kastat fler 180s än Cross och har bättre statistik på dubblarna än Cross. De har dock bara spelat en gång mot varandra på en stor scen och då vann faktiskt Cross med 10-7. I Grand slam of darrs förra året. Men vid den tidpunkten var inte RVB i form, vilket han är nu. Jag vill påstå att RVB kan vinna denna matchen, men Cross höga kapacitet gör att jag väljer hcp-linan som jag tycker är riktigt, riktigt bra. Ge oss alla 12 legs!

Spel. Cross-RVB. RVB +2,5. 1,62. 6/10.

Wright-Anderson
Kvällen avslutas med en match mellan två skottar. De är inte bästa vänner och fina rivaler vid tavlan. På senare tid har Wright kunnat vinna mot Anderson även om just Anderson har bättre stats H2H. Jag tittar direkt mot 180-marknaden där jag finner ett överraskande odds.Wright har en förmåga att byta pilar till höger och vänster. Det gör honom inte konsekvent. Han kan kasta bra med alla, men för att bomba in 180s krävs det kontinuitet. Anderson har också haft ett pilbyte, men ändrat sig igen och sedan han blivit kvitt sin ryggskada (Inte sett några tecken av smärta) har han sitt fina flow i pilarna igen. Få som har samma rytm när han är i sitt A game. Statistiken säger att Anderson kastat dubbelt så många 180s som Wright hittills i PL. 12-6. I deras fyra senaste matcher mot varandra har Anderson kastat flest 180s i tre och spelat oavgjort på den marknaden i en match. Anderson vinner 180-matchen oftare än vad oddsen säger.

Spel. Wright-Anderson. Anderson f180s. 1,83. 7/10.

Vi står i en uppförsbacke, men jag kan inte tveka och hålla tillbaka på spel jag känner mig övertygad om. Men så har jag i alla fall sagt vart jag står formmässigt. Däremot så har jag en stark tro på spelen och vågar ha en hög volym med fyra spel i fem matcher och även något tyngre spel. Vi håller tummarna.

Låt oss nu se en jäkla show i Berlin! Game on.

Alla rekar
ö11,5 legs
2018-02-22 20:00
Smith-Whitlock
Okänd bookmaker 2.050
4.00 u
-4.00 u
ö6,5 180s
2018-02-22 20:00
MVG-Gurney
Okänd bookmaker 1.800
5.00 u
-5.00 u
RVB +2,5
2018-02-22 20:00
Cross-RVB
Okänd bookmaker 1.620
6.00 u
-6.00 u
Anderson f180s
2018-02-22 20:00
Wright-Anderson
Okänd bookmaker 1.830
7.00 u
5.81 u
Ett inlägg av
DoubleOne DoubleOne
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord