Premier League of darts (week 1)

Då är årets första höjdpunkt här när det kommer till pilkastning. Premier League är kanske något ni relaterar till engelsk fotboll. Det gör nog de flesta om jag ska vara ärlig. Men…. Men det är även en av höjdpunkterna inom dart. En tävling som en liga och pågår februari till maj.

Varje torsdag framöver åker PL-darten runt på de brittiska öarna,till Holland och Tyskland för att spela matcher.

Lite kort historia: Tävlingen började 2005 och hade då sju spelare. Phil Taylor har vunnit tävlingen sex gånger. Fyra år i rad och hade en svit på 44 matcher utan förlust. Han la pilarna på hyllan i december.

Idag är det tio spelare som är utvalda att få vara med. Och matcherna i gruppspelet spelas bäst av 12 legs. Det vill säga att det faktiskt kan bli oavgjort i matcher (6-6). Då får man så klart en poäng vardera.

Vi har 825 000 pund i prispotten, så detta är en väldigt stor tävling. Regerande mästare är… trumvirvel… MVG. Han har vunnit två år i rad nu och vann över Wright förra året med 11-10.

Formatet Vi spelar varje torsdag i nio veckor. De två som ligger sist i tabellen åker ut. Sen fortsätter vi kasta pil i sex veckor och de spelarna som ligger 1-4 går vidare till finalveckan med semifinal och final.

Platser Dublin, Cardiff, Newcastle, Berlin, Exter, Leeds, Nottingham, Glasgow, Belfast, Liverpool, Sheffield, Rotterdam, Manchester, Birmingham, Aberdeen och slutligen London. Där är platserna som kommer besökas.

Vilka spelar då? Jo, topp fyra på rankingen är givna. Sen är det sex wild cards som delas ut av Sky, sponsor och förbund.

Rank MVG, Wright, Cross, Anderson

WC Gurney, Suljovic, Whitlock, RVB, Smith, Price.

I mina ögon helt rätt startfält och ett av de roligare startfälten på länge. Visst saknar man Taylor, men de yngre är det lite mer action om. Chisnall är en annan jag saknar, men han förtjänade inte att vara med. Lewis och Wade är två andra som varit under flera år som nu får stå åt sidan. Helt rätt. Sen finns det så klart någon annan som jag personligen önskat skulle få vara med, som YVM-mästaren Dimitri van den Bergh.

Men det är ett grymt bra startfält.

Vem vinner? MVG.

Vilka åker ut efter nio veckor? Whitlock och Price.

När börjar det? I kväll!

Har vi några spel? Ja.

Med följande matcher i Dublin:

Suljovic-Whitlock Whitlock gjorde ett stabilt halvår under 2017. Men har det kämpigt just nu. Han får det inte att stämma och når med andra upp inte upp i sin bästa nivå. Suljovic kan få alla spelare ur form när han rycker sönder tempot i matcherna. Dessutom är han i bra slag och gjorde en mycket bra insats i Masters förra helgen. Detta är en match som jag tror Suljovic vinner.

Spel. Suljovic-Whitlock. Suljovic. 1,90. 5/10.

Anderson-Smith I helgen som gick spelade jag Smith att kasta 180s. Då mötte han Suljovic och jag trodde inte tempot skulle påverka Smith så mycket som det gjorde. Han har ändå kastat mot Suljovic x antal gånger tidigare. Men nu möter han Anderson. Anderson i sin tur är bra på att kasta 180s också när tempot tillåter. Detta är som en perfect match när det kommer till tempo. Båda gillar att spela mot varandra och det kommer gå undan. Mycket action och jag förväntar mig en hel del 180s. Det gör bolagen också, men jag tror de löser linan tillsammans.

Spel. Anderson-Smith. Ö6,5 180s. 1,80. 4/10.

Gurney-RVB Gurney gör debut i PL. Vilken grej. Och mot RVB borde han ha en god chans. I vanliga fall. Men RVB har hittat rätt med sina nya pilar. Han kastar otroligt bra och höll på att vinna finalen i Masters förra helgen mot MVG. Det var hans första tv-final på evigheter. Så bra som han kastade så tycker jag att det fanns värde på RVB dnb (insatsen tillbaka vid oavgjort). Spelet är lagt, men har sänkts nu sedan dess. Man kan även testa rak seger på honom.

Spel. Gurney-RVB. RVB dnb. 1,90. 6/10.

MVG- Cross Wow. Vilken match vi kommer att få se. En kort repris på semifinalen i VM. Om vi bara får lite av det underhållningsvärdet som det bjöds på så kommer detta vara en riktigt grym match. Cross har fått hantera media efter VM. Men han visade i Masters att formen finns. Dock så har MVG kommit tillbaka för att visa vem som är bäst. Han började med att vinna Masters och nu vill han slå tillbaka mot Cross. I detta korta format tror jag han är på hugget direkt och kommer vinna detta.

Spel. MVG-Cross. MVG. 1,62. 5/10.

Wright-Price Här blir det inget spel. Price kan störa alla på touren. Han har förmåga att både kasta 180s och plocka höga utgångar. Wright som kommer hit som nummer två på världsrankingen åkte ut tidigt i VM har kämpat med sina pilar och varit sjuk. Han har inte haft den bästa uppladdningen, varför jag inte kan lägga något spel på honom. Price är ojämn, så vi får helt enkelt titta på matchen och njuta. Jag tror ändå att Wright vinner till slut om jag måste gissa.

Det var alla matcher för week 1 i PL-darten. Så otroligt gött att det drar igång. Nu jobbar vi in spelen!

Glöm inte följa mig på Twitter @dartbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.