EM i dart! Dag 1.

Jag var bara med under första dagen i förra veckans World Series event. En resa till Spanien kom i vägen och det var första tävlingen för året som jag missade två dagar på. Men har kollat ikapp allt. Peter Wright kunde vinna finalen över Phil Taylor med 11-4. MVG lämnade WO efter sin första match. Gary Anderson åkte mot RVB som i sin tur åkte i omgången efter mot Peter Wright...

Nu är det dags för EM.
Tionde upplagen av EM och för att få vara med så gäller det att ha placerat sig bland de 32 bästa på order of merit-listan (inspelade pengar) under de tolv Euorpean Tour-tävlingarna som varit under året. Därför kommer vi inte få se RVB, Gary Anderson, Adrian Lewis eller Phil Taylor i EM eftersom de valt att inte spela ET-tävlingarna under året.
MVG följt av Wright är således stora favoriter.
Vi befinner oss i Hasselt i Belgien och EM spelas med utslagsmatcher direkt och i första omgången spelas matcherna i bäst av elva legs. Först till sex legs med andra ord. Andra rundan och kvartsfinalerna spelas bäst av 19legs följt av semifinal och final som spelas bäst av 21 legs.

MVG är regerande mästare efter att ha vunnit titeln förra året när han krossade Suljovic i finalen med 11-1.

Att MVG skulle kamma hem titeln och 100 000 pund är ganska troligt. Men eftersom han hade problem med foten och lämnade WO i World Series förra helgen så är rör jag inga vinnarspel.

Men jag har några spel och några matcher som jag ser fram emot nu under dag ett. Om vi börjar i matchen mellan Norris-King. Vilken old school slugger-fight vi kommer få se. Två legendarer inom darten. Två män som ser ut att trivas på puben, men som är jäkligt seriösa och bra med pilarna. Dessutom kastar båda med härligt tjocka pilar som sitter djupt in i tavlan. Jag har inget spel i den matchen men kommer njuta av vad som förhoppningsvis blir en grym fight. Ser även fram emot att se formen på MVG. Han möter Jan Dekker som gör sin debut i EM. Double Dekker, som han kallas, gör ofta bra resultat då han är riktigt vass på utgångarna. Bland de bättre faktiskt.

Men så till spelen.

White-Webster
White är i grunden den bättre spelaren här. Han är rankad 17 i världen medan Webster är rankad 32. White kommer senast från en 6-5-förlust mot Vincent van der Voort. En OK insats av White med 96avg och drygt 55% på dubblarna. Men han tappade en 4-2-ledning i den matchen och har tendenser att komma helt ur sin rytm. Webster kommer senast från, när vi kollar de större tävlingarna, en förlust över Joe Cullen i World Grand Prix. Den korte Norwich-supportern har dock kapacitet att röra om i grytan. Han viker sällan ner sig och är stabil på att kasta rakt. Han träffar ofta och har några fina utgångar i sina senaste matcher. Tempot kommer passa honom väl här och jag tror han har häng på White och vi får se ett antal legs.

Spel. White-Webster. Ö9,5 legs. 1,85. 5/10

Henderson-Kyle
Kyle Anderson rök tyvärr i första omgången i World Series förra helgen. Men då fick han möta Suljovic direkt. Henderson som vaggar medan han kastar sina pilar har en av de mer unika stilarna på touren. Men han får det att funka och de senaste månaderna har han kastat riktigt bra. Men jag tror ingen underskattning kommer ske från Kyles sida. Han är klasser bättre och både en grym 180-kastare och en grym avslutare. Denna matchen ska Kyle vinna med minst två legs marginal.

Spel. Henderson-Kyle. Kyle -1,5. 1,90. 5/10

Suljovic-Huybrechts
Sen vänder vi blickarna mot spelaren som kastar mest unikt av alla på touren. Det går liksom inte att efterlikna Suljovics stil när han till och med lyfter på vänsterbenet i kastet. Alla grunder säger att du ska stå så stilla du bara kan. Inte röra kroppen eller huvudet. Men på något jäkla vis så löser Suljovic det. Och han gör det riktigt bra. Österrikaren har till och med vunnit titlar nu under hösten. Han är också en av de som brukar ta längst tid på sig innan han kastar. Något som kommer störa Kim Huybrechts oerhört mycket. Belgaren åkte på stordäng i sin senaste match och är väl varken i god eller dålig form. Suljovic känns mycket hetare och ska lösa denna uppgift. Han har ju till och med börjat kasta 180s.

Spel. Suljovic-Huybrechts. Suljovic -1,5. 1,86. 5/10.

Det blir kvällens tre spel. Matcherna drar igång strax efter kl.20.00. Glöm inte följa mig på Twitter under @dartbet (DoubleOne) där jag skriver om matcherna live.

Game on!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt