Hade hoppats på att skriva detta inlägg tidigare men ibland så tar man sig vatten över huvudet! 

Hur som helst, har värde i ett spel som spelas redan vid 19:00, så jag får försöka skriva så sakligt som möjligt och inte sväva iväg.

Idag startar fjärde omgången av hearthstones för närvarande enda ligatävling ESL Trinity Series. Matchen som jag finner intressant är matchen mellan Luminosity och G2, där Luminosity är väldigt undervärderade. 

Luminosity har 2-1, och förlusten kom senast med 6-5 mot ett Complexity som kanske är det starkaste laget i ligan. Även G2 ligger på 2-1, och även deras förlust kom senast med 6-5, men mot ett helt klart sämre Cloud9.

I vanliga fall så hade jag tyckt att G2 skulle vara favoriter, men det finns anledingar att tänka om:

I helgen spelas HCT Winter Prelims i Europa. Tävlingen består utav 128 olika europeiska spelare, som har kvalat in via poäng. Tävlingen är väldigt viktig då de fyra bästa går vidare till HCT Winter Championships i Bahamas, och ett bra resultat där hade gett en plats i nästa års världsmästerskap. Med andra ord är helgens tävlingar otroligt viktiga för de europeiska spelarna, då det är ett av fyra försök att kvala in till VM.

G2s lag består utav tre européer, som alla är med i Winter Prelims, och det vore helt annat än dumt om de den senaste veckan har fokuserat på Trinity Series som trots allt spelas över 7 veckor (där de redan ligger bra till) mot Prelims som endast spelas fyra gånger per år. Samtidigt så spelade alla tre spelare i Kinguin For Charity i helgen, vilket gör att de behövt fokusera på enskilt 1v1-spel redan då.

Luminosity däremot består utav tre amerikaner, och deras Winter Prelims America spelas inte förrän nästa helg, vilket gör att de har kunnat fokusera helt på lagspelet under den här veckan.

Lägg även till att i Battle of the Best, en liten lagtävling som spelades förra helgen, så åkte G2 ut direkt i kvartsfinal mot orutinerade Fade2Karma medan Luminosity gick och vann hela tävlingen. Det adderat med faktumet att man fick stryk mot ett Cloud9 senast som saknade en spelare gör att jag tror att de tappat lite av motivationen och tron, åtminstone för denna vecka.

Sammanfattat så har spelarna i G2 många bollar i luften för tillfället, och matchen mot Luminosity bör absolut inte vara prioriterad. Jag anser att Luminosity, som verkligen jobbat ihop en bra lagmoral under de första veckorna, bör räknas som favoriter, om än knappa, och att allt över 1.95 är bjudodds.

En medelinsats placeras på Luminosity @2.17Pinnacle! Lycka till vid rygg och som sagt, spelstopp vid 19!

/Pawel

Alla rekar
Luminosity
2017-02-08 19:00
G2 - Luminosity
2.00 u
-2.00 u
Ett inlägg av
Pawel Pawel