Hearthstone: E-sport Superstars Day 2

Pawel,

Efter den fullständigt galna gårdagen, där 7/7 spel satt, så glömmer vi det för tillfället och kikar vidare på den andra dagen utav E-sport Supserstars. Igår fick vi se ThijsNL och SuperJJ gå vidare ifrån Grupp A, där svenske Ostkaka tyvärr inte hade något att sätta emot i avgörande matchen mot SuperJJ utan fick se sig besegrad med 3-0. Grupp B hann däremot inte avgöras helt, utan det sker på förmiddagen idag. 

Rdu - StrifeCro 

10/12 - 11:00

Spel: StrifeCro @2.20 (Pinnacle) - En unit

Både Rdu och StrifeCro vann igår, och därför möts de idag för att göra upp om vem som går direkt vidare ur gruppen. För Rdu's del krävdes det fem matcher innan han lyckades springa ifrån regerande världsmästaren Pavel och vinna med 3-2. StrifeCro däremot vann med 3-1 mot en dåligt spelande AKAWonder, men det tar inte ifrån StrifeCro hans prestation; kontroll i princip under hela matchen och segern var aldrig i fara det sista.

Idag är det dock en ny dag, och även om jag förstår att bolagen har Rdu som favorit, så har de fokuserat alltför mycket på att Rdu just slog Pavel. Pavel har haft några hektiska veckor bakom sig, och var säkerligen lite tiltad över den kontroversiella matchen mot Tom60229 som han spelade dagen innan (Läs: torsdag) då två matcher som han hade vunnit spelades om. Det var främst anledningen till att jag spelade på Rdu i mötet dem emellan igår, och jag tar även det i åtanke idag. AKAWonder, som StrifeCro slog, har presterat väldigt bra det sista och var en av tre spelare som lyckades kvala sig in till ATLC2 och att slå honom är inte dåligt. StrifeCro, som kommer tävla för Cloud9 i ATLC2, har säkerligen tränat en hel del inför den tävlingen och jag håller honom som en av favoriterna till att vinna hela tävlingen. 

StrifeCro ska i min bok ligga närmare @2.00, och jag anser att det är spelvärt även ned till de oddsen. 

Ek0p - Kranich

10/12 - 13:00

Speltips: Ek0p @2.03 (Pinnacle) - En unit

Första matchen i Grupp C, och det känns som att varje gång man ser Ek0p poppa upp på spelsidorna så är oddset högre på honom än det borde vara, vilket betyder att han fortfarande inte fått den uppmärksamheten som jag tycker han förtjänar. En top-4 mot starkt startfält i GameGune och 6-3 i swissen i Dreamhack Winter Grand Prix visar att han är att räkna med. 

Kranich däremot har man inte hört mycket ifrån, och det känns som om han (åtminstone oddsmässigt) fortfarande lever på sina två världsmästerskap från ett par år tillbaka. Värt att nämna är att tävlingen avgörs i Tyskland, dit sydkoreanen Kranich har flugit medan Ek0p som själv är tysk har kunnat hålla sig inom samma tidszon. Det är båda spelarnas första matcher efter den nysläppa expansionen, och jag ser det snarare som en 50-50 match än att Kranich ska vara favorit som han är på Pinnacle. 

Ek0p är spelvärd ned till 1.90, men lär inte sjunka mer på Pinnacle.

Eloise - Forsen

10/12 - 14:00

Speltips: Eloise @1.81 (Ebettle) - Två units

Andra matchen i Grupp C. Efter att ha spelat lite lägre på de första matcherna kommer nu ett par tyngre spel. Eloise åkte ur efter två raka förluster i BatStone 2 i veckan, som var den första tävlingen som avgjordes med den nya expansionen MSoG, men att förlusterna skedde mot Purple och SuperJJ måste has i åtanke. Eloise har nog blivit varm i kläderna efter att få spela några matcher med den nya expansionen, och även fått chansen att finjustera sina decks. 

På andra sidan henne kommer den svenska streamern Forsen att sitta. Forsen har självt inte spelat tävlingsmatcher på länge, och är mer en underhållningsstreamer än en kompetitiv spelare. Med andra ord så är Forsen inbjuden till tävlingen mer för sin popularitet än sina resultat.

Det skulle förvåna mig om Forsen slår Eloise såhär tidigt in i en ny expansion, men faktumet att matchen avgörs i BO5 så finns det alltid en risk för varians vilket gör att det blir spel med medel insats istället för hög. Värde i spelet finns ned till 1.70

Lifecoach - Gaara 

10/12 - 19:00

Speltips: Lifecoach @1.72 (Ebettle) - Två unit

Första matchen i den avlustande gruppen, grupp D.

Tidigare i veckan avgjordes som sagt den första tävlingen med det nya formatet, BatStone 2, och Lifecoach gick segrande ur turneringen efter fyra raka vinster mot bra motstånd (Fr0zen, Crane333, VLps x2). Han har även haft ett BootCamp tillsammans med den andra tyske spelaren SuperJJ, som igår tog sig vidare ur dödens grupp och lyckades slå både Xixo och Ostkaka, vilka är världsspelare. Att han har fått så många dagar på sig med den nya expansionen tillsammans med SuperJJ har definitivt gjort mycket, och jag ser honom som en storfavorit att vinna även den här tävlingen. 

Mot honom har vi Gaara, killen som (tyvärr) är känd för att underprestera under LAN-event. Gaara har inte presterat bra på väldigt länge, men är trots det ett stort namn inom Hearthstonescenen både i Tyskland och generellt, och det är antaligen därför han är inbjuden till tävlingen.

Matcherna avgörs enligt formatet LHS (Last Hero Standing), vilket jag helt klart tycker är positivt för Lifecoach. Han gillar att spela matcher med mycket kontroll, och det kommer leda till långa matcher vilket gör att Gaara kommer blotta sig för misstag och jag är säker att han kommer ta vara på dessa.

Lifecoach är spelvärt ned till 1.65, men inte lägre än så på grund av variansen.

Firebat - Ikealyou

10/12 - 20:00

Speltips: Ikealyou @2.27 (Pinnacle) - Två units

Vi får vänta ända tills sista matchen ikväll för spelet där jag tycker det finns mest värde. Firebat är förståeligt en storfavorit då han till skillnad från Ikealyou är ett stort namn inom communityn, men det finns ett par saker som jag inte tror att spelbolagen har tagit i åtanke:

* Firebat twittrade i torsdags att han via ett missat meddelande under sin flygtur missade de ändrade formatreglerna och därmed själv anser att han lämnat in decks som han helst inte hade velat spela med under de nya förutsättningarna. Detta ger en edge till Ikealyou.

* Firebat var den som var ansvarig för BatStone 2 och var där kommentator under stora delar av både tisdagen och onsdagen. Även om han har fått se andra spela, så behöver man på den här nivån få förbereda sig och träna själv, och faktumet att han missade det tror jag kommer spela in. 
* Firebat flög även under torsdagen från USA till Tyskland, vilket förutom att han tappade viktig träningstid på flyget betyder att hjärnan inte kommer vara optimal under den första tiden i Tyskland. 

Samtliga de tre argument jag listat över gör att Ikealyou's chanser för seger ökar, och att han fanns i 2.27 med all denna information gör att det var ett klart spel.

Det man kan nämna om Ikealyou är att han inte synts till på länge på tävlingsscenen, men senast han gjorde det så slutade han top-4 under HCT Summer vilket är en fantastisk bedrift, då det hela var en tävling med 100+ deltagare. Han kommer antagligen ha lämnat in rätt decks, fått tid att träna och även en harmonisk kropp (i och med att han kommer från grannlandet Polen), vilket gör att jag anser att det finns ett stort värde i den här matchen.

Anledningen till att jag inte maxar spelet är just att Firebat är Firebat, en spelare med en av världens högsta högstanivåer och världsmästare en gång i tiden, såna räknar man inte bort. Men till medelstor insats tycker jag att det finns värde i Ikealyou ner till 2.00

Det var de spel jag hade att bjuda på idag! Det kommer även att avgöras matcher i grupp C och D under dagen beroende på vilka spelare som går vinnande under matchen. Jag kommer analysera dessa själv och har jag något spel kommer dessa postas på min twitter @hearthstonebets!

Må väl och trevlig helg alla! 

/Pawel

Alla rekar
StrifeCro
2016-12-10 11:00
Rdu - StrifeCro
1.00 u
-1.00 u
Ek0p
2016-12-10 13:00
Ek0p - Kranich
1.00 u
-1.00 u
Eloise
2016-12-10 14:00
Eloise - Forsen
Okänd bookmaker 1.810
2.00 u
-2.00 u
Lifecoach
2016-12-10 19:00
Lifecoach - Gaara
Okänd bookmaker 1.720
2.00 u
1.44 u
Ikealyou
2016-12-10 20:00
Firebat - Ikealyou
2.00 u
-2.00 u
Ett inlägg av
Pawel Pawel
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord