Hearthstone: Kvartsfinalsdags!

Efter gruppspelet förra helgen är det ikväll äntligen dags för slutspelet av världsmästerskapet i Hearthstone! Vi fick se en del oväntade resultat, där ThijsNL's uttåg i två raka med 3-4 i båda matcherna var det som förvånade mest.

ThijsNL, som av många (inklusive undertecknad) var tippad att vinna hela mästerskapet förlorar med otroligt små marginaler i båda matcherna och gör att tävlingen mer eller mindre känns helt öppen och det finns solklar huvudfavorit att koras till världsmästare.

***

Kvällens matcher startar med mötet mellan de båda kineserna JasonZhou och Hamster. JasonZhou har vunnit båda sina matcher hittills i turneringen (4-3 mot nyss nämnda ThijsNL och sedan 4-3 mot Cydonia) och även om det som sagt har varit väldigt små marginaler tycker jag att han varit smart i sitt spelsätt och känts som väldigt lugn trots pressade situationer. Att han även vann Grupp A, som definitivt var den svåraste gruppen, gör det hela inte sämre. Jag tror att han har stor chans att gå långt

På andra sidan bordet sitter Hamster, som slutade tvåa i grupp B, gruppen som på pappret såg ut som den svagaste. Han började med förlust mot Choensu med 4-2, men har efter det två raka vinster och 4-0 senast mot BBgungun var inte dålig, även om han hade turen med sig många gånger.

Det som jag tror kommer avgöra matchen är att Hamster spelar både med paladin och priest, vilket han är ensam om att göra i turneringen på grund av de klasserna inte räknas bland de bättre. Jag tror att även om de decken fungerade i förra matchen (dels tack vare en otroligt bra start när han spelade paladin) så är chansen liten att det återupprepas. Det tillsammans med att JasonZhou var den förste som blev klar för kvartsfinal och fått extra tid att förbereda sig tror jag ger den lilla edgen för att kunna ha större chans att gå vinnande ur en BO7.

Därför spelas två units på JasonZhou till @1.80

***

I den andra matchen ställs två spelare mot varandra som likväl hade kunnat spela finalen. Amnesiac är underbarnet från Amerika, medan Pavel är underbarnet från Europa. Efter att ThijsNL lämnade tävlingen så tidigt så är Amnesiac mitt sval till totalsegern. Han spelade väldigt kontrollerat under både den första matchen men främst den andra. Amnesiac har i hearthstonekretsar hyllats länge och väl, och han har under de första matcherna visat att han knappt gör några misstag.

Mitt emot honom sitter Pavel, som efter att förlorat 0-4 i första matchen kom tillbaka starkt och i förra matchen alltså lyckades vända ett 0-3-underläge till seger 4-3. Mycket imponerande. Det märks att Pavel har växt som spelare, efter att förra året gjort ett väldigt grundläggande misstag i avgörande läge och på så sätt missat VM så lyckas han hålla huvudet kallt.

Det som jag reagerar på är att inte Amnesiac är favorit. Oddssättarna fokuserar antagligen lite extra på att Pavel just vände 0-3-underläge, men jag tycker inte att motståndaren han mötte då, OmegaZero, spelade speciellt bra utan var stressad vilket Pavel utnyttjade. Amnesiac ligger i @1.92Betsson och i min bok bör han vara favorit i denna och lika runt 1.75-någonstans. Därför använder jag även i denna match två units.

***

I den tredje matchen jag spelar har jag egentligen inte så mycket att säga. Cydonia har spelar bra, och slog den sydkoreanse spelaren handsomeguy med både 4-0 och 4-1, vilket är mycket bra gjort. Choensu däremot gick igenom den, i mitt tycke, lättaste gruppen ganska enkelt och har enligt gosugamers hemsida 10 raka vinster. Att oddsen ligger i @2.06 för att han ska vinna en elfte match i rad tycker jag är aningen högt. De flesta siter har satt oddset, precis som jag tycker att det borde vara, som i en 50-50 match. Dock är bolaget ebettle väldigt givmilda, vilket gör att jag chansar med en unit.

***

I nattens sista match möts europa och amerika i ännu en match, när DrHippi och hotMEOWTH ställs mot varandra. Denna match har jag inte vågat lägga något spel på, då jag tror på DrHippi men tycker oddsen nästan är för låga. DrHippi borde inte vara så stor favorit att han ska ligga i 1.70 som han gör på Betsson, utan jag har en liten slant utanför spelboken på hotMEOWTH till @2.05. Även om jag anser att DrHippi har en liten edge så är oddsen fina på motståndaren.

***

Det var min analys av kvällens kvartsfinaler, återkommer imorgon med spel inför finalen. Lycka till vid rygg, på återseende!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.