Speltips: Full gas från start!

Tjena! Mitt alias är Pawel och detta är min första rek här på 1x2, där jag försöker få upp ögonen för en annan typ av e-sport!

E-sporten jag spelar på heter Hearthstone, och är ett virtuellt kortspel liknande Magic: The Gathering. Det finns 9 olika "klasser" man kan spela som, där varje klass har vissa klasspecifika kort samtidigt som det finns vissa kort som är "neutrala", det vill säga att alla klasser kan använda dom. Spelet går sedan ut att få ner motståndarens livspoäng till 0. Matchen avgörs under rundor där man turas om att spela ut antingen minions (monster) på spelplanen eller kasta olika former utav spell.

Eftersom det är ett kortspel så är tur och tillfälligheter en högre faktor än vad det är i annan e-sport, men vi ska försöka ta oss runt det!

Jag själv är en väldigt kass spelare när det gäller Hearthstone, men efter att fått uppleva semifinalen i Dreamhack Winter 2014 mellan Kolento och StrifeCro på plats, matchen som även utsågs till årets bästa match inom allt Hearthstonespelade, så blev jag förälskad i sporten. Efter detta har jag följt så mycket av den kompetitiva delen av Hearthstone jag hunnit och anser mig ha väldigt bra koll på de flesta utav spelarna i toppskiktet.

***

Det som gör att jag finner detta spelet så pass intressant är att tävlingen matchen spelas i, Celestial Invitational, avgörs i ett helt nytt format. De flesta matcherna på hög nivå inom Hearthstone brukar spelas i en BO5 (Best of 5) eller BO7 (Best of 7). Celestial Invitational spelas i en av BO17 (!), där spelarna måste vinna en match av varje klass. Eftersom en match i snitt tar 15-20 minuter så kan man räkna med att dessa matcher kommer hålla på under flera timmar, och det är det jag tycker ska bli otroligt intressant att se vilka som klarar att vara med i huvudet under så lång tid.

Det faktumet att tävlingen avgörs i BO17 gör att jag hugger Lifecoach som vinnare till @1.61 direkt. Lifecoach, som ligger trea på GosuGamers världsranking, har massvis med erfarenhet från internationella tävlingar med många fina meriter och vann senast i Söndags Kinguin Invitational där 16 välkända namn ställde upp.

Men det som jag främst grundar min rek på är Lifecoach tidigare historia. Lifecoach, eller Adrian Koy som hans riktiga namn lyder, har under flera år levt på pokerspelande och är van vid långa sessioner med intensivt spelande som krävt fullständig koncentration. Han är även känd inom kretsar som en spelare som tar väldigt lång tid på sig under varje runda (man har 90 sekunder på sig varje runda) och begår väldigt, vädligt få misstag. Dessa två egenskaper kommer bli väldigt nyttiga under en sån lång match som det förväntas bli. Lägg därpå till att hans två lagkamrater ifrån G2 Esports, ThijsNL och Rdu, också är inbjudna i tävlingen vilket gör att han har fått bra träningstillfällen och sparring tillsammans med två andra världsspelare.

På andra sidan står ZhangBo, en kinesisk spelare som har spelat lite på toppnivå men inte alls är i närheten av lika van vid toppspel som Lifecoach. Han är inte heller registrerad för något lag i den stora kinesiska lagtävlingen Team Story Cup vilket gör att jag känner mig ännu säkrare på att han ska få det väldigt svårt att rubba Lifecoach över en BO17. Han har inte har varit i närheten av en tävling med så mycket publicitet och så mycket prispengar tidigare, vilket troligtvis kan ge en del nervositet inför debutmatchen imorgon som kan göras hans spel mer instabilt.

Lägg därpå till att matchen spelas vid lunchtid svensk tid. Lifecoach som bor och utgår ifrån Tyskland spelar alltså matchen 13.00, medan kinesen ligger tidszoner framför. När jag har följt Hearthstone tidigare där det spelats en onlinematch mellan spelare på olika kontinenter så har det känts som om spelaren som har spelat tidigare på dagen vunnit oftare då man är mer utvilad, och detta påverkar naturligtvis ännu mer när det gäller en BO17.

***

Jag investerar 3 units, vilket för mig är max, då jag spelar 1 (låg), 2 (mellan) och 3 (hög) units på mina spel.

Tyvärr är det få spelbolag som brukar erbjuda spel på Hearthstone, men bet365 och NordicBet brukar ändå ha med de största tävlingarna.

Det var iallafall min första rek, lycka till vid rygg!

/Pawel






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.