Laxarna vände och vann premiären!

Efter månader av väntan och lite träning var det under söndagen äntligen dags för FC Tre Laxars första tävlingsmatch någonsin! Motståndet stod Mosebacke FF för, för dagen iklädda ljusblåa tröjor medan Laxarna joggade ut på Boovallen i helsvart. Laxarna tog kommandot direkt och hade sin vana trogen mycket boll från start. Utan att skapa några riktiga farligheter pressade man på och tröck upp laget mer och mer, vilket skulle straffa sig då Mosebacke halvvägs in i första halvlek tog ledningen efter en snygg kontring. Scenariot upprepade sig, Laxarna förde spelet med mycket boll men Mosebacke lyckades på nytt med en fin kontring och kunde gå till halvtidsvila med en ledning på 2-0. Inte helt välförtjänt ur skribentens högst subjektiva perspektiv. Laxarna fortsatte att trycka på efter paus och började tämligen omgående skapa mer farligheter som en följd av ett lite rakare och mer direkt spel. Det tog bara drygt fem minuter innan Kim "Bomba" tråcklade sig fram på högerkanten och spelade in en hård boll som styrdes in i egen kasse av en försvarare. 2-2 målet kom inte långt därefter. John slog ett fint inåtskruvat inlägg som Petter på äkta Peter Crouch-vis dök fram och mötte med skallen, otagbart placerat i målvaktens vänstra hörn. Tio minuter senare kom ledningsmålet efter ett riktigt mönsteranfall. Ett tag trodde man aldrig att avslutet skulle komma men när Härnosandsduon John och Andreas hade lekt färdigt låg bollen i nät efter att den förstnämnda serverat den sistnämnda som på ett elegant vis placerade in ledningsmålet. Den nyvunna ledningen till trots fortsatte Laxarna att äga mycket boll och jobbade på framåt, vilket underlättades en hel del av att Mosebacke kom till matchen med en trupp på 12 spelare medan Laxarna hade 16 man att rotera på. Mosebacke orkade inte riktigt ta sig tillbaka i matchen när ledningen väl var tappad, och Laxarna hann med två mål till i slutskedet av matchen, först satte Johan L 4-2 efter framspelning av Jesper R, och slutresultatet 5-2 fastställdes av Johan B efter ett imponerande förarbete av Andreas. Totalt sett en oerhört skön seger och det får anses oerhört positivt att laget visar prov på sådan moral redan i premiären och lyckas vända efter en tung första halvlek där spelet stundtals var riktigt bra men målen kom i fel bur. Insatsen är stabil rakt igenom men lagledaren för dagen valde att dela ut veckans laxar enligt följande: [b]Tre Laxar:[/b] Jesper R [b]Två Laxar[/b]: Andreas Å [b]En Lax[/b]: Petter J Målskyttar: Självmål, Petter J, Andreas Å, Johan L, Johan B Assist: John N 2, Kim T 1, Jesper R 1, Andreas Å 1. Nu dröjer det två veckor till Laxarnas nästa drabbning i serien då matchen borta mot Djurö/Vindö som skulle gått av stapeln nästa helg har flyttats till Torsdagen den 23/5 som en följd av den sena vintern som gjort att motståndarlagets hemmaplan ännu inte är i speldugligt skick.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00