Din guide till NFL-säsongen 2023/24

Supwe Bowl Kansas City Chiefs
Vi närmar oss den spännande säsongsstarten av NFL i och med Kansas City Chiefs match mot Detroit Lions, 7 september. I den här guiden går jag igenom lagen och vad vi kan förvänta oss av dem inför säsongen, och självklart bjuder jag på ett och annat speltips!

För att guiden inte ska bli för lång kommer jag hålla ner omfattningen av varje lag även om samtliga kommer att beröras i guiden. NFL är även inför i år en realativt skiktad historia där vi fortsatt ser några av topplagen som självklara utmanare om att återigen utmana om Super Bowl 2024, men det finns ett par uppstickare. En mycket spännande säsong är att vänta!

När börjar NFL-säsongen 2023/24?

Säsongen har premiär i och med matchen mellan Kansas City Chiefs och Detroit Lions den 7 september. Du ser matchen på Cmore.

Vem sänder NFL-säsongen?

Sedan hösten 2022 är det CMore (TV4 Sport numera) som har rättigheterna att sända NFL i Sverige fram till feburari 2025. Totalt visas ca 130 matcher per säsong. Du kan även se utvalda matcher på TV12 och Sportkanalen.

Vart spelas Super Bowl 2024?

I år är det i Las Vegas, Nevada som Super Bowl kommer att spelas. Det blir den 58:e upplagan av Super Bowl och match kommer spelas 11 feburari mellan vinnarna av konferenserna.

Vem vann Super Bowl 2023?

Förra säsongen vann Kansas City Chiefs över Philadelphia Eagles med 38-35 i vad som blev en ytterst dramatisk och jämn final!

Var hittar jag de bästa oddsen på NFL?

De bästa oddsen hittas lätt och smidigt här på 1x2.se. På odds-sidan för NFL hittar du samtliga odds både inför säsongen och för enskilda matcher. På sajten finns det även möjlighet att ta del av vassa recensioner av de bästa bettingsidorna samt de bästa oddsbonusarna.

Om någon är förvirrad av hur ligan är uppbyggd kan man tänka på NHL som en bra jämförelse. NFL består likt NHL av två konferenser. Varje konferens innehåller fyra divisioner (East, North, South och West). I varje division husserar fyra lag. För att ha en vettigt struktur på guiden kommer jag gå igenom division för division och ranka lagen.

Utöver vinnarna så skickar även varje konferens tre lag till slutspelet via "wild-cards", alltså de tre lag som samlat ihop mest poäng i konferensen bakom de fyra direktplatserna. Totalt skickar därför varje konferens sju lag till slutspel, vilket resulterar i totalt fjorton lag som spelar slutspel.

Hitta det bästa oddset inför NFL-säsongen!

AFC West

1. Kansas City Chiefs
Sedan 2016 har Kansas City Chiefs vunnit AFC West varje år, och jag ser inte att de plötsligt ska tappa fotfästet 2023. Patrick Mahomes håller fast vid titeln som NFL:s bästa QB och han kommer fortfarande bara vara 28 år gammal denna säsong. Laget har fortsatt alla ingredienser på plats för att vara med och utmana länge i ett slutspel. Vi vet kort och gott vad vi får.

2. Los Angeles Chargers
Bakom Chiefs gillar jag Los Angeles Chargers som tog sig till slutspel förra året. Justin Herbert är en av de bästa unga quarterbacksen i amerikansk fotboll just nu, och han påbörjar nu sin fjärde säsong, mycket uppsida med andra ord. Med Kellen Moore som tar över uppgifterna som offensiv koordinator lär vi se en Chargers offenvis som förbättrats ytterligare inför den här säsongen.

3. Denver Broncos
En riktig katastrofsäsong för Broncos föregående säsongen, men det är svårt att ändå inte bli lite exalterad över laget. Att para ihop Sean Payton med Russell Wilson förenar två framtida Hall of Famers, och en förstärkt offensiv linje skänker tro om att det finns uppsida på laget inför den här säsongen. Det skulle också göra Broncos gott om offensiven kunde växla upp så all press slipper ligga på att defensiven ska bära dem match efter match.

4. Las Vegas Raiders
I vad som förväntas vara en mycket konkurrenskraftig division är det ingen högoddsare att Raiders lär sluta sist i divisionen. De bestämde sig för att gå vidare från Derek Carr, men är Jimmy Garoppolo en förbättring på QB? Även om flera vinnande bitar redan finns, kommer Davante Adams, Josh Jacobs och Maxx Crosby att behöva arbeta ännu hårdare när Darren Waller lämnat för New York Giants. Många frågetecken kring laget och vi får nog vänta någon säsong innan alla ändringar har fallit tillräckligt väl ut.

AFC North

1. Cincinnati Bengals
Att säkra förstavalet i NFL-draften 2020 markerade en avgörande vändpunkt för Cincinnati Bengals som lag. Joe Burrow har framgångsrikt lett sitt lag till två raka AFC-mästerskap. Med en explosiv trio bestående av Ja’Marr Chase, Tee Higgins och Tyler Boyd, finns det få som kan matcha deras tempo. Tack vare att de behållit defensiva koordinatorn Lou Anarumo fortsätter deras försvar att vara en kraft att räkna med. Det återstår att se hur Burrows vadskada påverkar spelet framöver.

2. Baltimore Ravens
Baltimore Ravens bör alltid ses som ett hot i AFC North. Den stora frågan kretsar kring Lamar Jackson och hans förmåga att hålla sig skadefri. Jag förväntar mig att Ravens kommer att ha en kraftfull offensiv med tillägg av Odell Beckham Jr. och Zay Flowers, som kompletterar Mark Andrews och Rashod Bateman. Om Baltimore lyckas ranka sitt försvar i topp-tio för sjunde gången på de senaste åtta säsongerna, bör konkurrenterna vara på sin vakt. Kan absolut hota om att knäppa Bengals på förstaplaceringen i North, men med en skadebenägen Jackson får de hållas som andrelag i divisionen.

3. Cleveland Browns
Cleveland Browns känns som ligans mest volatila lag. Antingen utvecklas de till ett av NFL:s starkare lag eller så ser vi en fullständigt kollaps på sikt. Jag behöver se Deshaun Watson återvända till sin toppform innan jag törs tro på Browns - något som inte är garanterat. Trots detta bör närvaron av Myles Garrett, kombinerat med ett effektivt löparspel, åtminstone hålla Browns med i racet säsongen igenom.

4. Pittsburgh Steelers
Nu kommer vi till Pittsburgh Steelers, som under Mike Tomlins ledning aldrig riktigt varit dåliga och med Kenny Pickett på sitt andra år och spelare som Najee Harris och George Pickens vid hans sida, är laget svårt att placera. Jag förväntar mig inte att Steelers blir ett svagt lag som blir överkörda i sina matcher, men realtiteten är att de inte heller kan matcha Ravens eller Bengals. Detta placerar Steelers sist, nästan per automatik. Men deras starka rekryteringar kan helt förändra lagets framtidsutsikter och om ett par säsonger tror jag att vi pratar om Steelers i ett helt annat ljus.

AFC South

1. Jacksonville Jaguars
Nu när Jacksonville Jaguars har tagit hem AFC South-divisionens krona, verkar det som att Trevor Lawrence och Doug Pederson är här för att stanna. Jags nådde inte bara slutspelet förra året, utan de tog också sin första playoff-seger sedan 2017. Jag räknar med att den insatsen fortsätter 2023 när Lawrence går in i sin tredje säsong. Med en trupp fylld av unga talanger, bli inte förvånad om Jaguars än en gång överträffar förväntningarna och utmanar i ett slutspel.

2. Tennessee Titans
Tennessee Titans kan mycket väl utmana om divisionsseger, med tanke på att centrala bidrag som Derrick Henry och Jeffery Simmons är redo att komma tillbaka. Men de kan behöva finna en lösning på quarterback-positionen för att verkligen utmana. Ryan Tannehill kan ta Titans till slutspelet, men hur mycket längre? Känslan är att det inte räcker långt om det blir slutspel. Är Will Levis eller Malik Willis svaret för att ta dem längre denna säsong? Deras utveckling kommer inte att ske över en natt, men att lägga till DeAndre Hopkins bör definitivt vara till hjälp.

3. Houston Texans
AFC South förväntas vara NFL:s svagaste division 2023. Ändå kommer Houston Texans att spela en avgörande roll för det utfallet. Om C.J. Stroud visar sig vara en quarterback av franchisetyp kan det alltid finnas chans till en snabb vändning under förstaårstränaren DeMeco Ryans. Men med tanke på hur dåliga Texans har varit, förväntar jag mig en acklimatiseringsperiod, men uppsida finns.

4. Indianapolis Colts
Precis som flera andra lag är det osäkert vad Indianapolis Colts egentligen har i Anthony Richardson, vilket gör prognosen för deras 2023-säsong oerhört svår att sia om. Truppen har solida grundpelare, men även Jonathan Taylor och Darius Leonard väcker frågor inför en säsong med ett nytt tränarteam. Precis som 2022 kan Colts bli ett lag som svänger åt vilket håll som helst. Spontant lutar jag dock åt att vi hittar dem i botten av divisionen.

AFC East

1. Buffalo Bills
Även om Buffalo Bills inte uppnådde sina Super Bowl-drömmar, ger det bara mer motivation för Josh Allen att förbättras 2023. Sean McDermotts lag kommer inte plötsligt att försvinna från kartan. Med en kärna av elit-talanger som Stefon Diggs, Matt Milano och Von Miller kommer detta lag att fortsätta vara med i matchen. Jag räknar kallt med att Buffalo Bills återigen gäller som en av favoriterna att utmana om Super Bowl med här säsongen.

2. Miami Dolphins
Jag räknar med att Mike McDaniel och Tua Tagovailoas högpresterande anfall kommer att fortsätta där de slutade när Miami Dolphins seglade smidigt fram 2022. Tyreek Hill och Jaylen Waddle är en elektrisk duo som visat sig vara svår att stå emot. På försvarssidan kommer Christian Wilkins och Jaelan Phillips, tillsammans med Bradley Chubb, att skapa kaos i linjespelet. Förvänta dig att Dolphins är starka på både offensivt och defensivt, men Jalen Ramseys frånvaro kan bli ett stort problem.

3. New York Jets
New York Jets har på papper en playoff-trupp, särskilt nu när Aaron Rodgers äntligen landat i Stora Äpplet. Jag ser ljust på deras chanser att prestera bättre denna säsong, tack vare en växande kärna med Breece Hall och 2023 års Rookie of the Year-vinnare Garrett Wilson och Sauce Gardner. Med Rodgers officiellt ombord ser jag detta lag kämpa för åtminstone en Wild Card-plats. Ankomsten av Dalvin Cook kommer definitivt inte att skada chanserna heller. Konkurrensen är dock stenhård, så allt behöver klaffa för att de ska peta ner framförallt Dolphins.

4. New England Patriots
Det kan vara dumdristigt att ignorera den största tränaren genom tiderna eller tvivla på hans förmåga att förbättra en tredjeplats i AFC East, men den här divisionen är fylld med talang. Även om det är viktigt med en bra tränare, övertrumfar talang ofta träningsförmåga, tyvärr. Jag är inte säker på att Patriots har tillräckligt med toppspelare för att sluta något annat än tredje eller sist i denna extremt konkurrenskraftiga division. Belichicks starka försvar, kombinerat med Mac Jones’ fortsatta utveckling, kan dock snabbt ändra på det. Likt Jets hade Patriots i en enklare division betraktats som ett topplag, men här lär de få ses sig bakom ett par lag åtminstone.

Speltips till AFC

  • Miami Dolphins nå slutspel @ 1.95 hos Expekt
  • Baltimore Ravens vinna norra divisionen @ 3.25 hos Snabbare

NFC West

1. Seattle Seahawks
Vi såg resultatet Pete Carroll uppnådde med sin draft-klass 2022. De lade till ytterligare två talanger från första rundan, vilket innebär att vi kan se ytterligare förbättringar igen denna säsong. Med Geno Smith redo att återvända tillsammans med D.K. Metcalf, Tyler Lockett och nu Jaxon Smith-Njigba, borde det, om det inte sker en tillbakagång på quarterbackpositionen, bli en kraftfull offensiv igen. Seahawks har fortfarande arbete att göra på försvarssidan för att bli divisionsvinnare, men det är här Devon Witherspoon kommer in i bilden.

2. San Francisco 49ers
San Francisco 49ers har en playoff-trupp. Det blev tydligt 2022, oavsett vem som var quarterback. Det största frågetecknet inför 2023 är: Vem kommer att vara startande quarterback – Brock Purdy, Trey Lance, eller kanske någon annan, så som Sam Darnold? Steve Wilks har tagit över DeMeco Ryans’ försvar, och även om vi inte förväntar oss en stor nedgång, är inget säkert. Med kanske den bästa skicklighetsgruppen i fotbollen är det svårt att tänka sig att detta lag inte tävlar om en playoff-plats. Det är svårt att inte gilla lag som inte står och faller med en bra QB eller inte, även om det är av stor vikt. Laget har upset-potential helt klart.

3. Los Angeles Rams
Det är svårt att ignorera att vi har en grupp av toppspelare som återvänder till Los Angeles Rams. Cooper Kupp och Aaron Donald är båda bland de fem bästa inom sina positioner, och om Matthew Stafford kan hålla sig skadefri, varför skulle inte Super Bowl-vinnarna från 2022 kunna konkurrera igen? Det som kan dra ner dem är om deras löpattack återigen inte ser ut att få fäste. Man bör även nämna styrkan i deras division samt några stora förluster på försvarssidan, inklusive Bobby Wagner och Jalen Ramsey. Är det för många luckor att fylla? Troligen.

4. Arizona Cardinals
Kyler Murray genomgick en operation för sitt trasiga korsband i början av januari, vilket gör det mycket osannolikt att han kommer att vara spelklar till första veckan. Med tanke på att de bara hade 3 vinster mot 8 förluster med honom förra säsongen, kan vi inte rättfärdiga att placera Cardinals någon annanstans än på sista plats i NFC West. Dessutom kommer förlusterna av J.J. Watt (som gick i pension) och DeAndre Hopkins inte att underlätta saker och ting.

NFC North

1. Minnesota Vikings
Efter att ha vunnit 13 matcher förra säsongen under Kevin O’Connells första säsong som tränare för Minnesota Vikings, är det naturligt att förvänta sig en viss tillbakagång 2023. Hur mycket kan i stor utsträckning bero på hur snabbt ett försvar ledd av Brian Flores kan vända på en enhet som tillät näst flest passningsyards och femte flest poäng per match 2022. En trång lönekappa har också lett till att några äldre spelare lämnat efter säsongen, men Justin Jefferson ser till att de förblir divisionsmästare igen.

2. Detroit Lions
Dan Campbell sätter sin prägel på Detroit Lions, och de ökade från tre vinster till nio mellan 2021 och 2022. Vad kan ett lag, som får Jameson Williams på planen i 11 matcher 2023 och med tillägg av Aidan Hutchinson, Jahmyr Gibbs och Jack Campbell, åstadkomma den här säsongen? Jag ser Lions bli en riktig kraft att räkna med på båda sidor av bollen, förutsatt att försvaret tar ett kliv framåt. En spännande utmanare som helt klart är på framväxt.

3. Chicago Bears
Med mest löneutrymme i NFL inför säsongsuppehållet, plus det nionde valet totalt, har vi sett Chicago Bears förstärka sin trupp markant. Justin Fields visade prov på sin talang förra säsongen, och vi kan förvänta oss en mycket starkare offensiv linje och grupp av skickliga spelare som stödjer hans ansträngningar hans tredje år, särskilt med D.J. Moore nu i laget. Det är dock en bit kvar innan Bears kan hoppas på att utmana om divisionsseger.

4. Green Bay Packers
Vi vet inte vad vi kan förvänta oss av Green Bay Packers 2023. Det är Jordan Loves tur att lysa, men han kan lika gärna snubbla. Vem kommer att kliva fram som mottagare förutom Christian Watson? Det finns många frågetecken i Lombardi-land. Men om en fyrfaldig MVP inte kunde föra "Pack" till slutspelet 2022, varför skulle vi tro på dem nu?

NFC South

1. Carolina Panthers
Här står vi inför den mest oförutsägbara divisionen: NFC South. Endast Saints har en beprövad quarterback, vilket bara tillför mer kaos. Men Frank Reich är en tränare som aldrig riktigt haft toppmaterial att jobba med på QB-positionen. Nu får han ännu en chans, denna gång med Bryce Young och en ägare som inte sparar några medel i jakten på att bli en utmanare. Med tanke på bristen på klarhet i resten av divisionen tror jag Panthers är laget att hålla i handen.

2. New Orleans Saints
Nu när vi vet vem som kommer att vara quarterback för Dennis Allens New Orleans Saints 2023, tror jag att Derek Carr kommer att prestera bra, delvis tack vare vad som troligtvis blir en topp-10 defensiv enhet för fjärde året i rad. Det ger Saints en stabil grund att stå på. Om Carr snabbt kan hitta framgång i en offensiv som inkluderar Alvin Kamara, Michael Thomas och Chris Olave, kan detta bli ett avsevärt förbättrat lag.

3. Atlanta Falcons
Atlanta Falcons kan stå inför en utmaning när det gäller att hitta sin framtida quarterback. Kanske finns han redan i truppen i form av Desmond Ridder. Men Falcons fortsätter att satsa på sin topp-fem löpattack med valet av Bijan Robinson. Kanske kan de bygga vidare på sin säsong med sju vinster, men det är avgörande att försvaret förbättras.

4. Tampa Bay Buccaneers
Tom Brady har lämnat Tampa Bay Buccaneers, och det finns ingen given ersättare i truppen. Baker Mayfield och Kyle Trask kommer att kämpa om startplatsen, vilket kan gå åt båda håll. Men med spelare som Mike Evans, Chris Godwin, Vita Vea och Devin White ombord bör laget kunna hålla sig flytande.

NFC East

1. Philadelphia Eagles
En division som överraskade positivt förra säsongen ser ut att bli en tuff konkurrent igen 2023. Philadelphia Eagles har förlorat några äldre free agents, men viktiga spelare som Jalen Hurts och A.J. Brown kommer tillbaka och går bara in i sin andra säsong tillsammans. Med tanke på förstärkningen i truppen efter en stark draft tror jag att Eagles tar hem NFC East igen.

2. Dallas Cowboys
Dallas Cowboys förväntar sig toppresultat varje år, men levererar sällan. Dak Prescott måste komma över sin ovana att kasta interception, och kanske kan den erfarna receivern Brandin Cooks avlasta lite. Det blir intressant att se hur laget anpassar sig till att Mike McCarthy leder spelet. Micah Parsons gör att motståndare ligger sömnlösa, även under försäsongen.

3. New York Giants
Brian Daboll gjorde underverk med New York Giants 2022. Med både Daniel Jones och Saquon Barkley tillbaka tror jag att laget håller sig konkurrenskraftigt. Nu när de har förstärkt med den matchavgörande spelaren Darren Waller, borde de ses som en återkommande utmanare till playoff. Men det finns också en stor risk för tillbakagång för ett lag som presterade över förväntan förra säsongen.

4. Washington Commanders
Det är svårt att fullt ut tro på Washington Commanders. De förmedlar att deras val i femte rundan från 2022, Sam Howell, mycket väl kan vara startande quarterback. Men tror någon verkligen att det kommer leda till mer framgång? Jag skulle inte satsa på att varken han eller Jacoby Brissett presterar mycket bättre, men det är inte orimligt att förvänta sig ett stäkrt försvar, särskilt om Chase Young återgår till sin dominerande form.

Speltips till NFC

  • Seattle Seahawks vinna NFC West @ 3.30 hos Expekt
  • Carolina Panthers vinna NFC South @ 5.00 hos Expekt
  • Philadelphia Eagles vinna NFC konferensen @ 4.00 hos Expekt





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.