Frankrike, Sverige, Norge, Schweiz och Italien är alla länder som återfinns på fredagens Topptips. Trevligt att sätta tänderna i redan där, och inte blir det sämre när vi tittar närmare. Fransk cupfinal, ångestmöten i Serie B och våran härliga, alldeles egna allsvenska ska avhandlas i resan mot rätt rad.

Spelstopp: 20:29

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Paris St Germain Olympique Lyon
1. Paris St Germain - Olympique Lyon Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Dags för den andra franska finalen på en vecka. Då som nu är Paris Saint Germain ett av lagen, och precis som vanligt är PSG klar favorit. Något som skiljer stort är dock motståndet. Lyon har under säsongen varit klassen bättre än det St. Etienne som trots allt höll jämna steg med alla i PSG utom Mbappé, som sänktes brutalt och blev långtidsskadad, samt matchens enda målskytt, Neymar. Om Lyon har sin dag, som de hade när de slog Juventus i den första åttondelsfinalen i Champions League, kan ett småstukat och ringrostigt PSG få stora problem. Trots det är tvåan i det närmaste bortglömd. Det tar vi fasta på. Gaffeln (etta-tvåa) inleder.

Djurgårdens IF BK Häcken
2. Djurgårdens IF - BK Häcken Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Djurgården satte sista spiken i Norling kista och tog en tung trea i derbyt mot AIK. Insatsen som sådan var inget att skriva hem om men trots ett torftigt spel går det inte att komma ifrån att DIF, precis som under guldåret i fjol, tar sina poäng. Det gör Häcken också, men i göteborgarnas fall tas i stort sett samtliga hemma på Hisingen. På resande fot har Alms gäng fyra kryss och en torsk och känslan är inte direkt att de vänder den trenden här. Strecka från vänster.

Örebro SK Falkenbergs FF
3. Örebro SK - Falkenbergs FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Motvinden viner kring Falkenberg som fajtas vidare i botten. Senast hade hallänningarna Norrköping på besök, och precis som tidigare under säsongen stod de för en fin insats utan att kunna knyta ihop säcken. Haksabanovic stopptidskvittering gjorde att Falkenberg kunde kvittera ut sin tredje raka enpoängare. Tendenserna är dock fina och när de nu ställs mot ett hittills svagt Örebro, som dessutom har väldigt svårt att göra mål, är chanserna på poäng goda. Tvåan måste testas till dessa låga procent.

Jerv FK Lilleström SK
4. Jerv FK - Lilleström SK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Den norska Superettan, eller OBOS-ligaen som vårt västra grannland vill kalla den, står näst på tur. Lilla Jerv möter där stora Lilleström men utöver att gästerna är en klart större klubb på pappret är det inte helt lätt att skilja dessa kombattanter åt i nuläget. Endast en poäng skiljer i ligan där formen till viss del talar för värdarna medan grundkvalitén helt och hållet talar för gästerna. Här vill vi varken stå eller falla med något av lagen och då är alla tecken att föredra.

FC Thun FC Basel 1893
5. FC Thun - FC Basel 1893 Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Det återstår två omgångar av schweiziska Super League där Thun tampas med Sion för att undvika negativt kval medan Basel inte tampas om egentligen något. Gästerna är avhängda i titelstriden och kvalet till nästa års Europa League är redan säkrat. Räkna med att det gamla storlaget, som lagt det tidiga 2010-talets glansdagar bakom sig, redan har både tanken och minst en fot på sandstranden. Då kommer det bli tufft på Stockhorn Arena där värdarna gått riktigt starkt under 2020. Motivation slår klass – etta!

Frosinone Calcio SC Pisa
6. Frosinone Calcio - SC Pisa Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Serie B går in i den sista omgången med massor kvar att ge. Inför fredagens fajt står både Frosinone och Pisa på 53 poäng, vilket i nuläget räcker för playoff-spel. Tätt bakom, på 52 poäng respektive 51 poäng, skuggar dock Salernitana samt Empoli och därmed är kvällens fajt av högsta vikt. Det ligger knappast till fördel för Frossarna som är formsvaga men troligen måste vinna.. Pisa klarar i sin tur troligen kvalplatsen med ett kryss. 1X ramar in denna tillställning väl.

AC Chievo Verona Delfino Pescara 1936
7. AC Chievo Verona - Delfino Pescara 1936 Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Det är ett riktigt getingbo kring playoff-platserna i Serie B. Likt de två lagen ovan står även Chievo med 53 poäng i hand och det behövs således poäng. Det behöver dock även gästande Pescara som krigar för kung och fosterland för att undvika negativt kval. Rejält laddat möte med andra ord, och även om värdarna har två raka treor i ryggen medan motståndarna Pescara på sina fem senaste bara vunnit en match, mot redan avhängda Livorno, känns det vidöppet. Helgardera!

Cosenza Calcio Juve Stabia
8. Cosenza Calcio - Juve Stabia Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Italien mönstrar ännu ett olidligt spännande möte från Serie B. På Stadio San Vito ska nämligen både Cosenza och Juve Stabia försöka säkra ett nytt kontrakt. Bäst är utgångsläget för värdarna som med lite tur kan lösa kontraktet utan kval om de vinner samtidigt som andra resultat går deras väg. Juve Stabia kan som bäst nå kval, på Cosenzas bekostnad, om de vinner här. Ingen lätt uppgift för något av lagen, men värst är det för gästerna med tanke på att hemmalaget tagit inte mindre än fyra raka segrar, mot väldigt starkt motstånd dessutom. Topplagen Pisa, Empoli och Pordenone har alla fått pisk och känslan är att det blir för tufft för Stabia med två raka torsk. Ettan är en fin spik så länge den håller sig omkring 60-strecket.

Kupongens bank! - Cosenza

Det tyngsta jobbet har Cosenza redan gjort i och med uppryckningen som lyft dem från näst sista plats till kval. Nu fattas inte mycket för nytt kontrakt, och även om de inte har allt i egna händer skulle det förvåna om de inte gör sin del. Etta!

Dagens rensare! - Lyon

Visst är PSG ett ruskigt bra lag, men har man problem med St. Etienne blir inte Lyon lättare. Speciellt inte utan murbräckan Mbappé. Lyon är ett måste till dessa låga streck.

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

36 rader

1
1
2
2
1
3
2
4
1
X
2
5
1
6
1
X
7
1
X
2
8
1

216 rader

1
1
X
2
X
2
3
1
X
2
4
1
5
1
X
6
1
X
2
7
1

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av