Tysk Supercupfinal samsas med förväntat toppmöte i Serie A, engelska Ligacupen och Champions League-kval på denna lillördags-kupong. Att hittan den åtråvärda “åttan” ser inte helt svårt ut. Nu kör vi!

Spelstopp: 19:59

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Borussia Dortmund Bayern Munich
1. Borussia Dortmund - Bayern Munich Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Tyska Supercup-finalen och båda lagen genrepade med högst överraskande förluster i Bundesliga. Man kan luras att tro att matchen spelas i Dortmund men den spelas i München, förvisso utan publik men ändock fördel för Bayern. De tre senaste mötena mellan lagen med Der FCB som hemmalag har Champions League-mästarna segrat med den förkrossande sammanlagda målskillnaden 15-0. Inga träd växer till himlen och Bayern fick sin 23 matcher långa segersvit bruten senast mot Hoffenheim men skall ändå vara klara favoriter här. Tvåan är just nu trevligt understreckad. Utgå från höger.

Lazio Roma Atalanta BC
2. Lazio Roma - Atalanta BC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Trean mot fyran i fjolårets Serie A och det krävdes målskillnad till Atalantas fördel för att skilja dem åt. Båda lagen övertygade så smått vid sina respektive tvåmåls-segrar i premiären. Lazio är svårslagna hemma på Olympiastadion i Rom och förlorade endast två matcher där förra säsongen. Bergamolagets bortastatistik är dock än vassare då bara en match förlorades på resande fot under samma period. Det blir med stor sannolikhet en målrik historia men i övrigt är det mycket svårt att sia kring utgången. Krysset verkar övervärderas av de tidiga Topp-tipparna så på lillkupongen utelämnas detta tecken men så fort plånboken tillåter bör det helgarderas.

Burnley FC Manchester City FC
3. Burnley FC - Manchester City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Åttondelsfinal i Ligacupen och det brukar vara ungefär i detta skede av tävlingen som lagen börjar prioritera/bry sig om att “gå för det”. Burnley har en diger skadelista och saknade i princip halva startelvan vid förlusten mot Southampton senast, och det ser ganska dystert ut även till denna drabbning. The Clarets står fortfarande på noll poäng i Premier League och detta i kombo med redan nämnda truppläge lär göra att man roterar startspelare med större iver än vanligt. Manchester Citys trupp är inte heller den förskonad från skador men de har en mycket större bredd än Burnley på alla plan. Även om söndagens 2-5-förlust mot Leicester lämnar frågetecken skall man kunna vinna denna match ganska komfortabelt. Överstreckningen har trevligt nog inte nått groteska höjder ännu så tvåan spikas på alla kuponger.

Brighton & Hove Albion FC Manchester United FC
4. Brighton & Hove Albion FC - Manchester United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Mera Ligacup och en match mellan två lag som möttes i ligan så sent som i lördags. Den matchen slutade 3-2 till Manchester United vilket Solskjaer och hans mannar skall vara mycket nöjda med då Brighton under långa stunder spelade ut The Red Devils. Nya förutsättningar nu då båda lagen kommer att rotera i startelvorna. Graham Potter har hittills i denna cup i princip ställt ett “nytt” lag banan jämfört med vad som matchats i Premier League men ändå fått till ett både trevligt och vägvinnande spel. Så även om Fiskmåsarnas trupp på pappret är smalare än Man U:s dito så borde man kunna stå upp bra här. Även de tidiga Topptips-spelarna verkar ha noterat Uniteds undermåliga prestation från helgen och överstreckar både ettan och krysset så med värdet till höger finns inget annat råd än att helgardera.

Everton FC West Ham United FC
5. Everton FC - West Ham United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Ligacup med ett Everton som värvat småmysigt inför säsongen och redan till starten spelat in de nya pjäserna till ett homogent och bra lag. Med den delade skytteligaledaren Dominic Calvert-Lewin i sällan skådat slag ser The Toffees riktigt vassa ut i år vilket full pott i alla tävlingsmatcher denna säsong understryker. West Ham har haft en tung inledning med en del Covid-19-fall både bland spelare och i ledarstaben. The Hammers inledde Premier League-spelet med två förluster för att äntligen få till det med en fin 4-0-viktoria mot Wolves i helgen. Båda lagen roterar nog en del till denna match och minst nackdel av detta torde Everton ha med redan nämnda finfina trupp som motivering. Strecken verkar hamna korrekt varpå spikettan känns sund.

FC Midtjylland SK Slavia Prague
6. FC Midtjylland - SK Slavia Prague Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Kupongen avslutas med tre returmöten i Champions League-kvalet och först ut är de danska mästarna Midtjylland vilka fick med sig 0-0 från första mötet i Prag. Danskarna har en stark defensiv och efter den överraskande förlusten i ligapremiären mot Sönderjyske har man fyra raka tävlingsmatcher utan förlust där laget hållit nollan i samtliga. Även Slavia Prag har en stark defensiv och har i detta nu 20 raka matcher utan förlust och i 19 av dessa har man som mest släppt in ett mål. Med ovan sagt förstår man att inget av lagen kommer att släppa till något i onödan och att det kan ticka 0-0 länge, kanske ända fram till förlängning? Utgångskrysset känns givet men inget lugn infinner sig förrän alla tecken är noterade.

PAOK Thessaloniki FC Krasnodar
7. PAOK Thessaloniki - FC Krasnodar Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

I första mötet på rysk mark brände PAOK en straff tidigt i första halvlek för att sedan ändå ta ledningen. Glädjen blev dock kortvarig då Viktor Claesson kort senare kvitterade på straff. Krasnodar, med svensktrion Berg, Olsson och nämnda Claesson på plan, avgjorde sedan med ytterligare ett mål i andra halvlek och har således en 2-1-ledning att gå på. Grekerna är mycket starka på hemmaplan vilket storheter som Besiktas och Benfica fått bli varse om tidigare i kvalet. Ettan ser ut att streckad förmånligt. Börja där och säkra upp med krysset så fort finanserna tillåter.

FC Salzburg Maccabi Tel Aviv FC
8. FC Salzburg - Maccabi Tel Aviv FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Salzburg fick med sig 2-1 från mötet i Israel mot ett Coronadrabbat hemmalag som ändå stred tappert med sina decimerade styrkor. Matchen var förhållandevis jämn och energidrycks-lagets seger var inte glasklar. Die Mozartstädter är svårslagna på hemmaplan och skall givetvis vara stora favoriter. Med det sagt gäller bortamålsregeln här och österrikarna har således till och med råd med en 0-1-förlust samt att alla oavgjorda resultat också tar dem vidare. Detta ger ju inte incitament för värdarna att gå all in och satsa allt framåt utan prio ett torde bli att hålla den defensiva nollan intakt. Rensarkrysset känns som ett roligt komplement.

Kupongens bank! - Manchester City

Två skadedrabbade lag som kommer från dåliga genrep ställs mot varandra i Ligacupen. Det kommer att roteras friskt i elvorna vilket missgynnar Manchester City klart minst. Med sin större bredd, klass och finess avfärdas Burnley utan större åthävor.

Dagens rensare! - Maccabi Tel Aviv

Salzburg behöver inte vinna denna match utan går vidare på alla oavgjorda resultat samt en 0-1-förlust och gråter därmed inte över ett oavgjort resultat här. Ett inte alls orimligt kryss tar bort 90 av 100 kuponger!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

36 rader

1
2
2
1
2
3
2
4
1
X
2
5
1
6
1
X
2
7
1
8
1
X

216 rader

1
X
2
2
1
X
2
3
2
4
1
X
2
5
1
6
1
X
2
7
1
X
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av