Göteborg mot Malmö bland både herrar och damer, playoff från The Championship, Superettan, Damallsvenskan och Eliteserien från Norge! Torsdagens Topptips innehåller allt och det är bara att spänna fast säkerhetsbältet och åka med!

Spelstopp: 17:44

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

IFK Göteborg Malmö FF
1. IFK Göteborg - Malmö FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Det ska spelas cupfinal på Gamla Ullevi och hemmaplansfördelen smakar säkerligen fågel för de blåvita kamraterna, som fått kämpa för att ta sig till final. Välförtjänt har det dock varit efter förlängningssegrar mot både Hammarby och Elfsborg, och det är något Göteborg bör kunna dra styrka från. Malmö FF har haft en något enklare resa, men i semifinalen mot Mjällby behövde de ljusblå både en stor skopa tur och straffläggning för att avgöra. Visst har formen pekat uppåt sedan dess, där Ola Toivonen blivit varm i kläderna, men att ett överstreckat MFF ska ta någon promenadseger mot ett svårslaget hemmalag känns inte korrekt. En final är en final, och alla tecken smakar bäst.

Fulham FC Cardiff City
2. Fulham FC - Cardiff City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Fulham och Cardiff går in för rond nummer två i semifinalen av playoff-spelet. Den första slutade i Fulhams favör där segern med 2-0 i Wales var så trygg som den kan bli. Detta trots att skyttekung Mitrovic saknades på grund av skada, och med tanke på att laget redan har en fot i finalen lär han inte riskeras här heller. Det borde öppna för gästerna som åtminstone ska kunna hyfsa till slutsiffrorna något. Fulham går trots allt vidare både på kryss och med en uddamålsförlust och med tanke på det högervridna värdet är det till walesarna vi vänder pennan. X2 inleder och avslutar i London till finfint värde!

Trelleborgs FF Umeå FC
3. Trelleborgs FF - Umeå FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

I Trellehulla luktar det tång så här års men efter att stadens stolta grabbar haft uppvisning mot Dalkurd luktar det också lite smygform om de blåa. Fatawu satte tre friska kassar i nät och ghananen kan mycket väl återkomma i målprotokollet här. Umeå har inlett okej för att vara nykomling, men på Vångavallens naturgräs kommer norrlänningarna att få slå ur underläge. “Vi ska skörda i år, all den vilja vi sår” sjunger Danne Stråhed och här skördar värdarna nya poäng, 1X!

IK Brage Akropolis IF
4. IK Brage - Akropolis IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Två positiva aktörer ska synas när Brage möter Akropolis. Dalmasarna var med och högg på framskjutna placeringar i fjol och siktar återigen på att slåss i toppen. Efter en klart godkänd inledning är det absolut ingen omöjlighet och även om segersviten, tre matcher lång, tog slut i Jönköping i helgen efter bland annat en missad straff så håller både trupp och spel en fin nivå. Akropolis är ett kompetent lag som skrällde rejält när de sänkte seriefavoriten Halmstads BK med 3-2 på bortaplan senast, men det var till stor del tack vare ett par ganska fumliga ingripanden av HBK:s målvakt och frågan är om blixten slår ner två gånger i rad? Tveksamt. Brage får förtroendet.

Kopparbergs/Göteborg FC FC Rosengård
5. Kopparbergs/Göteborg FC - FC Rosengård Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Blickarna vänds åter mot Götet, men den här gången är det inte dags för cupfinal. En seriefinal erbjuds däremot i Damallsvenskan när de två bästa lagen gör upp på Valhalla! Värdinnorna har så här långt inte torskat en match och när nollan dessutom är intakt sedan början av juli är det inte svårt att förstå varför Kopparbergs/Göteborg är etta i serien. Tuffast tänkbara motstånd väntar dock under torsdagen när Rosengård kommer på besök. --Undertecknad sanerade getingar på Malmö IP i onsdags och kan bekräfta att det slog gnistor om damerna på träningen-- Skånskorna har tre raka segrar i ryggen och allra senast kördes Örebro över med hela 6-0! Här får dock gästerna finna sig i att vara underdogs och den undervärderade ettan inleder. Gardera sedan efter plånbok.

Växjo DFF Umeå IK
6. Växjo DFF - Umeå IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Småland står näst på tur i Damallsvenskan när ett före detta storlag gästar skogarna. Umeå är inte på samma nivå som på tidigt 2000-tal, men UIK skrällde ändå rejält mot Linköping senast. 3-2-segern ska dock inte överskattas då gästerna ånyo får slå ur underläge här. Växjö torskade bara en match på eget gräs i fjol och värdinnorna kommer också dem ifrån en meriterande seger. 1-0 skrevs segersiffrorna till mot Piteå och god vinstchans ges VDFF även här. Inled med ettan och lås med kryss på större rader.

Rosenborg BK Viking FK
7. Rosenborg BK - Viking FK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

På tal om forna storlag kommer vi nu osökt till Rosenborg. RBK var en gång i tiden Norges stolthet men den tiden är nu förbi. Värdarna har det kämpesvårt i Eliteserien och placerar sig inte bättre än sjua inför den tolfte omgången. Trots det streckas ettan upp högre än Galdhöpiggen. Gästande Viking från Stavanger är ingen slagpåse och knep en poäng i det senaste mötet de här två lagen emellan. Med två raka viktorior i bagaget har besökarna siktet inställt på nya poäng på Lerkendal. Alla tecken ska med direkt!

Stabæk IF Bodö/Glimt
8. Stabæk IF - Bodö/Glimt Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Nästa stormakt i Norge ser ut att heta Bodö/Glimt. Tio raka segrar har de gulsvarta inlett med och dessutom har inte mindre än 38 (!) mål gjorts. Ett helt osannolikt facit och Bodö har med fyra lirare bland de tio bästa poängplockarna så här långt. Det blir ingen lätt afton för Stabaek som får inrikta sig på att hålla tätt så länge det går. Tvåan ser ut att hålla sig runt 65 procent och så länge inget större mirakel sker är den ett helt givet solostreck i sista fajten på kupongen!

Kupongens bank! - Bodö/Glimt

Stabaek har inte ens tagit hälften av poängen som Bodö gjort. Offensiven sprudlar hos gästerna och det här lär bli en ensidig historia från start till mål!

Dagens rensare! - Viking

Rosenborg är en skugga av sitt forna jag men målas trots det upp som enorma favoriter mot Viking. Svenska folket lär bli varse om att RBK ska garderas upp hädanefter!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

36 rader

1
1
X
2
2
X
2
3
1
X
4
1
5
1
6
1
7
1
X
2
8
2

216 rader

1
1
X
2
2
X
2
3
1
X
4
1
5
1
X
2
6
1
X
7
1
X
2
8
2

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av