Systemförslag: Topptipset 29/6 – svensk fotboll i centrum!

Topptipset promo
Mycket svensk fotboll på onsdagens Topptips. I många fall är favoriterna tämligen tydliga och istället för att bre på med garderingar kan det vara läge att höja radinsatsen för den som jagar utdelning. Analysen lyder som följer, häng på!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1. Trollhättan - Vänersborg 1

FC Trollhättan är en återkommande ingrediens på diverse bongar vid den här tiden på året och här råder inget undantag. De rödsvarta kommer från en skön skalp borta mot Lindome för ett par dagar sedan och defensiven fortsätter att vara vattentät. Aliev med vänner är i allra högsta grad med i kampen om uppflyttning till Superettan, men här skiftas fokus från Ettan Södra till Svenska Cupen. Lotten föll på Vänersborgs FK (hemmahörandes i Division 2), vilket ska ses som tacksamt med tanke på att FCT vunnit samtliga matcher mot detta motstånd genom åren. Bortalaget ligger pyrt till i Norra Götalands-tvåan och vill rimligtvis bara få denna fajten avklarad. Ettan streckas å det grövsta, men är samtidigt befogad och spikas.

2. Husqvarna - Motala X2

Vidare till Husqvarna. Hemmahörande Division 2-lag ser ut att kliva in i Svenska Cupen-fajten mot Motala som stora favoriter sett till strecken. Aningen märkligt kan tyckas. Visst, värdarna är i bra form och håller till i toppen av sin serie, men det skiljer trots att en hel division upp till Motala AIF i Norrettan. Gästerna är ett stabilt mittenlag med fin spets i form av anfallaren Mutic och de två mittfältstalangerna Bark och Åslund. De tre har piskat in hela 18 mål i seriespel hittills. Jag håller MAIF högst och streckar från höger till smaskig procent.

3. Ullared - Onsala 2

Seriekonkurrenterna från Division 2 Västra Götaland får mäta svärd även i Svenska Cupen. Mycket tyder på att det går som det gjort i ligan. Efter 14 spelade omgångar skiljer det hela 17 poäng mellan lagen och med tanke på att Ullared släppt in hela 40 (!) mål på dessa matcher är det inte svårt att förstå deras bottenplacering. När lagen möttes i Onsala i slutet av maj förlorade männen från köpcentrumsmeckat med 0-4 och senast de var i farten blev det 1-4 hemma mot Varberg. Samma Varberg som OBK slog tillbaka med 3-1 på bortagräs omgången innan. Summa summarum – tvåan känns trygg i utgång.

4. Järfälla - Stocksund 2

Cupspelet för oss vidare till norra Svealand där ytterligare seriekonkurrenter från Division 2 brakar samman. Fördelen ligger återigen hos gästande gäng och även i detta fall skiljer det hela 17 poäng mellan lagen. Stocksund toppar tabellen på mäktiga 32 poäng efter 13 spelade. Som lök på laxen möttes lagen på denna matta så sent som i onsdags – en match Stocksund vann med tennissiffrorna 6-1. Tvåan först, tack.

5. Säffle - Lidköping X2

Resan genom kupongen tar oss till Sporthälla IP där vi tar oss an två av nyss nämnda Vänersborgs konkurrenter i Division 2 Norra Götaland. Lidköpings FK är med och nosar på en uppflyttningsplats och har prickat in storformen lagom till denna föreställning. Fyra raka segrar kan urskiljas i periferin och 2-1-segern borta mot serieledande Ahlafors vittnar om hög kapacitet. För Säffle råder dock andra omständigheter och fyra förluster på de sex senaste har fört värmlänningarna en bit bort från toppstriden. Vårens möte i Lidköping slutade 0-0, men räkna med att gästerna vill visa vilka som bestämmer här. Strecka från höger.

6. Huddinge - IFK Eskilstuna 1

Bottenmöte från Division 2 Södra Svealand mellan Huddinge och IFK Eskilstuna. Gästerna, som fostrat den dokumentäraktuella 94-hjälten Kennet Andersson, har haft jobbigast av de två och ligger tredje sist efter 14 spelade omgångar. Anledningen är ett svagt försvar som släppt 30 bollar förbi sig samt ett ännu svagare bortaspel som gett prick noll poäng hittills. Huddinge har sett skarpare ut i bägge ändar och även om poängskörden lämnat en del att önska så ska chanserna vara relativt goda hemma mot ett sämre Eskilstuna. Strecka från vänster.

7. Vålerenga - Bodö/Glimt 1X2

Bodö/Glimt har börjat få upp ångan efter en lång fjolårssäsong och Kjetil Knutsens gäng närmar sig nu topplagen i Eliteserien. Med det sagt är de ännu en bit från fjolårets högstanivå där ett osedvanligt statiskt anfallsspel är största boven i dramat. Vilas någon av de största stjärnorna, vilket inte alls är otänkbart här, städas en bortamatch i cupen mot Vålerenga inte av utan vidare. Värdföreningen har haft en del bekymmer under våren, men defensiven är alltjämt solid och när tvåan ser ut att dra iväg är en helgardering och skrälljobb min väg framåt.

8. Talleres de Córdoba - Colón de Santa Fe 1X2

Bongens lurigaste match hämtas från Argentina där ett landsderby går av stapeln i miljonstaden Córdoba. De ursnåla värdarna slutade tvåa i sin Copa Libertadores-grupp. Inget häpnadsväckande i sig, men de elva poäng som utvanns på sex matcher var mer än förväntat med tanke på målskillnaden 6-5. Gästerna från Santa Fe vann i sin tur sin grupp. Båda lagen har med det sagt haft bekymmer i närtid där prestationerna i ligaspelet sviktat och känslan är därmed att det kan svänga åt båda håll i detta förmodat målsnåla möte. Alla tecken!

Kupongens bank! - Trollhättan

Den är inget att orda om i Trestadsderbyt. Trollhättan är klasser bättre än ett formsvagt Vänersborg och ettan är en suverän spik.

Dagens rensare! - Vålerenga

Vålerenga har haft det lite jobbig i Eliteserien mot slutet, men kunskapen hos Oslolaget är hög. Om Bodö/Glimt får halvdan träff är skrällen inte alls långsökt. Vänstersidan testas till trevlig procent.

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Systemförslag:

36 rader

1
1
2
X
2
3
2
4
2
5
X
2
6
1
7
1
X
2
8
1
X
2

216 rader

1
1
2
X
2
3
X
2
4
2
5
1
X
2
6
1
X
7
1
X
2
8
1
X
2


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 1000 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
120 kr gratisspel
9.3
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.