Hallandsderbyt mellan Varberg och Falkenberg är en av huvudattraktionerna på måndagens topptips som förutom allsvensk fotboll innehåller matcher från La Liga, Premier League, Primeira Liga, playoff-finalen i League Two samt ett derby från den spanska andradivisionen. En skön blandning helt enkelt. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Crystal Palace Burnley FC
1. Crystal Palace - Burnley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Burnley stod för en fin skalp när ett kontraktsjagande Watford lades på på rygg. Detta trots att firma Barnes/Wood alltjämt inte fanns med. Den sistnämnda är dock väldigt nära comeback, detsamma gäller Gudmundsson. Med eller utan Wood och Gudmundson ska The Clarets anses ha god poängchans mot Crystal Palace som närmast blev totalt utspelade av Liverpool. Zaha klev av skadad och skulle inte han finnas med på Selhurst Park minskar värdarnas chanser drastiskt. Inget av lagen har egentligen något att spela för vilket gör denna drabbning svårtippad. Värdet i öst lockar, den som har råd täcker hela spektrat.

Getafe CF Real Sociedad
2. Getafe CF - Real Sociedad Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Två formsvaga gäng drabbar samman i Madrids utkanter under måndagskvällen. Real Sociedad har bara lyckats knipa en pinne sedan uppehållet vilket är sämst i ligan tillsammans med Mallorca. Stjärnskotten Isak och Ödegaard har inte visat något och de behöver steppa upp med Llorente på botbänken. Getafes tre kryss är inte mycket att hänga i granen, men visst ska Bordalás boys ha god chans att plocka lagets första seger post corona här. Senaste sex inbördes lyder 5-1 i Getafes favör. Potentiell chansspik.

BK Häcken Helsingborgs IF
3. BK Häcken - Helsingborgs IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Efter tre allsvenska omgångar har Helsingborg ännu inte hittat rätt med en enda boll i offensiv bur. Med sju insläppta i egen kasse och totalt en plockad poäng återfinns de rödblåa skåningarna sist i tabellen. Försvaret såg dock bättre ut mot Elfsborg (0-0) och med tanke på hur Häcken blandat och gett i de defensiva leden kanske Mellbergs manskap kan spräcka målnollan på Hisingen. Andreas Alms getingar gick dessutom en tuff holmgång mot Elfsborg i Svenska Cupen i torsdags och föll oväntat med 1-2. Kvaliteter finns det gott om hos de gulsvarta värdarna som dock inte visat så mycket av den varan hittills. Tvåan känns väl långsökt, men krysset är inte alls ett dumt komplement till ettan.

Varbergs BoIS Falkenbergs FF
4. Varbergs BoIS - Falkenbergs FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Kan Varberg fortsätta trumma på eller kommer det en reaktion på den fina inledningen nu? Med en helt utvilad och skadefri trupp känns det som att de grönsvart-dressade har goda chanser att plocka klubbens första hemmaseger i Allsvenskan någonsin. Selmani är förmodligen out men med tanke på Falkenbergs tuffa schema och sviktande form, torsk mot Mjällby i cupen och Kalmar i ligan, ska nykomlingarna hållas högst på Påskbergsvallen i detta Hallandsderby. Vettig spiketta omkring 40-45 procent.

CS Maritimo Madeira Benfica
5. CS Maritimo Madeira - Benfica Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Över till Portugal där Primeira Ligas två stora dominanter båda ska in elden denna kväll. Benfica tar flyget ut till Madeira med en blytung 3-4-torsk hemma mot Santa Clara i ryggen sedan Örnarna släppt in två sena baljor. Lissabon-klubben får utstå massiv kritik från både sponsorer och fans efter en serie svaga resultat. Dessutom saknas flera betydande spelare, Rúben Dias och Gabriel är två starka namn som ej kommer till spel. Marítimo har haft stora problem på bortabana under säsongen, men är å andra sidan starka hemma på ön vilket blott fyra nederlag på 14 matcher indikerar. Den hårt streckade tvåan får omedelbart stöd av övriga tecken.

FC Paços Ferreira FC Porto
6. FC Paços Ferreira - FC Porto Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Förutom de båda derbyna som nämndes i ingressen ska det även spelas ett i Portugal. Det tar nämligen bara dryga halvtimmen för ligaledarna Porto att bussa upp till den lilla orten Pacos de Ferreira. Stadens bästa fotbollslag har via tre segrar på fyra matcher post corona i stort sett säkrat ett nytt kontrakt. Mycket tack vare Douglas Tanque som målat fyra gånger under det nämnda spannet. Porto tågar på allra högst upp i tabellen, tre pinnar före antagonisterna Benfica. Moussa Marega satte två påsar i nät i derbyt mot Boavista senast (4-0) och kan mycket väl bli tungan på vågen ännu en gång. Tvåan är trolig, men visst kan det vara läge att peta dit ett rensarkryss om kosingen räcker. Pacos fina form är inte att förglömma.

Northampton Town Exeter City
7. Northampton Town - Exeter City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Det som skulle ha varit en hejdundrande tillställning för fansen och inte minst spelarna inför ett fullsatt Wembley känns inte riktigt lika hett utan publik. En plats i League One ligger trots allt i potten så naturligtvis har matchen mellan Northampton och Exeter högsta betydelse. Exeter har överlag varit aningen jämnare sett över hela säsongen och har dessutom League Twos fjärde bäste målskytt Ryan Bowman i laget. I en final, på neutral mark, brukar tidigare statistik emellertid spela mindre roll. Koppla på hela säkerhetsbältet tidigt i denna på förhand vidöppna drabbning.

Real Zaragoza SD Huesca
8. Real Zaragoza - SD Huesca Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Segunda División rundar av kupongen med ett spännande derby mellan antagonisterna Zaragoza och Huesca. Med hänsyn till det svaga bortaspelet (endast fyra vinster) får Huescas nuvarande fjärdeplats anses vara riktigt bra. Frågan är om det håller i ett eventuellt playoff? Zaragoza hoppas undvika en playoff-plats eftersom man just nu innehar en av de två direktbiljetterna till La Liga. Hemmalaget har en riktigt vass duo i Kagawa och Suárez Charris som ligger bakom det mesta och bästa i offensiv väg. Den sistnämnda har exempelvis noterats för 18 fullträffar. Ettan får första budet med krysset som komplement om pengarna räcker.

Kupongens bank! - Getafe

Samtliga stora favoriter bör garderas på större system så här hamnar istället fokus på Getafe som möter ett Sociedad på dekis. En pinne på fyra matcher i juni trots relativt behagligt motstånd är knappast Alexander Isak och La Real nöjda med. Trevlig spik till överkomligt pris!

Dagens rensare! - Marítimo

Marítimo är i behov av poäng i kampen kring det nedersta strecket. Benfica brukar få det tufft ute på Madeira vilket det svenska folket tycks ha missat. Både ettan och krysset rensar magiskt!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

36 rader

1
X
2
2
1
3
1
X
4
1
5
1
X
2
6
2
7
1
X
2
8
1

216 rader

1
1
X
2
2
1
3
1
X
4
1
5
1
X
2
6
X
2
7
1
X
2
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av