Finfint Topptips väntar där två högkaratiga åttondelsfinaler i Champions League inleder innan det hela avrundas med sex kamper från gamle goe The Championship. Ett par av de överstreckade favoriterna känns fällbara på vägen mot åtta gröna bockar, häng på!

Spelstopp: 19:59

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Atletico Madrid Chelsea FC
1. Atletico Madrid - Chelsea FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Första mötet av två i denna åttondelsfinal av Champions League. Precis som i förra veckans spansk-engelska möte så kommer matchen att spelas på neutral plan, denna gång i Bukarest. Detta faktum torde missgynna Atlético Madrid ordentligt då de i CL-spelet har 13 raka på hemmaplan utan förlust (9-4-0). Spanjorerna verkar vara lite inne i säsongens första riktiga formsvacka och har bara plockat fyra av tolv möjliga poäng i La Liga på sina fyra senaste kamper. Chelseas form går inte att klaga på och med Thomas Tuchel vid rodret är de obesegrade i sju tävlingsmatcher (5-2-0). Strecken verkar landa hyfsat korrekt och med den neutrala planen samt formkurvorna färskt i minne chansspikas tvåan på småsystemen. Om plånkan sedan medger är vidare gardering inte fel.

Lazio Roma Bayern Munich
2. Lazio Roma - Bayern Munich Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

De regerande Champions League-mästarna, Bayern München, gick obesegrade genom gruppspelet. Tyskarna har på grund av slutspelet i FIFA Club World Cup, som de för övrigt vann, matchat väldigt flitigt på sistone. Detta verkar ha satt sina spår och Die Roten har bara mäktat med en pinne på de två senaste i Bundesliga. Detta i kombination med en diger skadelista och brutal streckprocent gör att gardering är ett måste. Lazio har sju raka vinster hemma på Olympiastadion i Serie A och en Ciro Immobile i sällan skådat slag (18 mål på sina 23 senaste tävlingsmatcher). Mycket tyder på en svängig och målrik historia och då lämpar sig gaffeln (etta-tvåa) som bekant väl.

Middlesbrough FC Bristol City
3. Middlesbrough FC - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Efter en liten svacka verkar Middlesbrough nu vara tillbaka i gängorna igen. Efter två strutar första halvtimmen från Fletcher och Bola stängde Boro igen senast, och ett vilt pressande Reading fick lämna alla poängen ifrån sig med obruten offensiv nolla. Bristol City är totalt i gungning och har nu sex raka förluster i The Championship. Vad kanske än värre är för The Robins är att de i fem av dessa torskar inte lyckats göra mål framåt. Hemmalaget blir ordentligt överstreckade, men på en i övrigt lurig kupong har vi “råd” med detta – spika på!

Derby County Huddersfield Town
4. Derby County - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Derby har, även om de då och då går på en mina, ryckt upp sig med fem fullpoängare på de senaste sju matcherna. Hemma på Pride Park Stadium är The Rams riktigt tunga att möta och ståtar där med tre raka viktorior. Huddersfield blixtrade senast till med att 4-1-segra mot topplaget Swansea. Siffrorna speglade dock inte riktigt matchbilden även om Hudds inte behövde be om ursäkt för poängen. I bortaspelet är det däremot värre och endast superjumbon Wycombe är med en pinnes marginal sämre i ligan. Då många verkar stirra totaltabell i stället för hemma/borta-stats så kan ettan spikas av med gott samvete, åtminstone om den landar under 50 procent.

Birmingham City Norwich City FC
5. Birmingham City - Norwich City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Teemu Pukki avgjorde senast mot Rotherham med matchens enda mål vilket var finnens fjärde fullträff på de tre senaste fighterna. Förutom de tre poängen fanns det inte mycket i övrigt att yvas över då avstigningskandidaterna var väl så bra sett till hela kampen. Här ställs de ånyo mot ett för existensen kämpande lag i form av Birmingham vilka senast tog en mycket viktig viktoria mot Sheffield Wednesday. Hemma på St. Andrew’s har “Blånäsorna” dock inte rosat marknaden och 0-2-9 på de senaste elva matcherna talar sitt tydliga språk. Sådan statistik får dock läggas åt sidan när de gästande serieledarna streckas helt i absurdum. Vilja kan försätta berg och heltäckningsmattan rullas ut när vi jobbar skräll i Englands näst största stad.

Rotherham United Nottingham Forest
6. Rotherham United - Nottingham Forest Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Nottingham har med två matcher mer spelade sju poängs marginal till tisdagens motståndare. Med detta sagt så förstår man att detta faktiskt är ett mycket viktigt möte i bottenstriden. Rotherham har som nykomlingar gjort det godkänt, och hemma på New York Stadium har The Millers fått med sig poäng i hälften av sina framträdanden så här långt. Forest har på senare tid börjat visa lite av sitt kunnande och bara förlorat en av sina senaste sex matcher. Med kvalitetsspelare som Grabban, Knockaert med flera i sina led är Forest i grunden egentligen alldeles för bra för att så här sent på säsongen inte ha ett helt säkrat kontrakt. Reken blir sammanfattningsvis att värdarna som bäst löser en pinne här och X2 känns därmed som heltäckt.

Wycombe Wanderers Reading FC
7. Wycombe Wanderers - Reading FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Trots att läget är prekärt så verkar Wycombe ge sig den på följa devisen: “så länge det finns liv finns det hopp”. Senast hämtades en pinne mot ett formstarkt Millwall i London, och för tre matcher sedan satte The Chairboys tre baljor vid segern mot Huddersfield. Reading underskattas ofta (inte minst av undertecknad), men får nog börja erkännas som ett klart hyfsat fotbollslag. Kvalplats till Premier League finns trots bara en vinst på de senaste fem matcherna fortfarande på tapeten. Med den portugisiske skytteliga-trean, Lucas Joao, i sina led kommer The Royals högst troligt vara med i den striden hela vägen. Delikat värde dukas upp i västerled och helgardering samt skrälljobb i Buckinhamshire är ett faktum.

Luton Town Millwall FC
8. Luton Town - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Luton får efter en lite halvsvajig period börja se upp nedåt, för med bara en vinst på de senaste sju kamperna är det inga mil dit längre. Hemma på Kenilworth Road brukar “Hattarna” leverera och med två tredjedelar av säsongen avklarad noteras där endast fyra förluster. Millwall är det lag som mest frekvent spelar lika i hela The Championship. Ska drömmen om positivt kvalspel hållas vid liv måste “Lejonen” börja knyta ihop säcken på ett bättre vis och vinna lite oftare. Enligt oddssättarna ska hemmalaget vara små men ändock favoriter här. Streckspelarna verkar vara av en annan åsikt och gör gästerna till favoriter. Detta faktum bör utnyttjas och krysset spikas på de mindre systemen. Den som sedan har råd garderar vidare med i första hand ettan.

Kupongens bank! - Middlesbrough

Bristol City är sett till de tio senaste matcherna The Championships sämsta lag. Här ska ett normalt hemmastarkt Middlesbrough inte behöva släppa något ifrån sig i jakt på positivt kval. Bank på Boro!

Dagens rensare! - Birmingham

Här har Topptipparna gjort det enkelt för sig och tagit en snabb titt i tabellen för att sedan strecka Norwich till himlen. Givetvis så är Birmingham inte lika bra som serieledarna, men ett engelskt försvarsstarkt lag med kniven mot strupen måste alltid tas på allvar. Här tar “Blånäsorna” poäng mycket oftare än vad strecken indikerar!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

36 rader

1
2
2
1
2
3
1
4
1
5
1
X
2
6
X
2
7
1
X
2
8
X

216 rader

1
1
X
2
2
1
2
3
1
4
1
5
1
X
2
6
X
2
7
1
X
2
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av