Systemförslag: Topptipset 21/9 – skrälläge på andra sidan jordklotet!

Topptipset promo
Redan under onsdagen smyger Nations League-spelet igång med en högintressant batalj i Glasgow. Stor spänning väntas även i andra kvalomgången av damernas svampliga, men svensklagen ser ut att få det hett om öronen. Topptipset avrundas med två helöppna landskamper, bland annat mellan grannar på andra sidan klotet. Nu tar vi sikte mot åtta gröna bockar!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1. Skottland - Ukraina 1X

Efter att VM-drömmen krasades av Ukraina i juni är Skottland nu på jakt efter revansch i i detta toppmöte i Nations Leagues B-division. Truppen innehåller idel startspelare från PL och utmärks av ett solitt kollektiv utan tydliga stjärnor när “Robo” går skadad. Gästernas generationsväxling är i slutfasen. Framtiden ser ljus ut för Oleksandr Petrakovs blågula lag och ynglingarna Zabarnyi (Dynamo Kiev) och Mudryk (Shakhtar) har tveklöst europeiska toppklubbar i sig. Bortamatcher på Hampden Park är alltid brutalt tuffa och detta är inget undantag. Tydlig vänsterlutning och 1X torde räcka för grön bock.

2. Brann - Rosengård 1X2

Prestigematch i den andra kvalrundan till damernas Champions League när norska mästarna Brann tar emot sin svenska motpart i Rosengård. Den norska damfotbollen har genomgått många besvikelser de senaste åren och även prestationerna i kontinentalfotbollen har varit på tydligt nedåtgående. Olli Harders unga gäng från Bergen är emellertid inte att underskatta och inledde kvalspelet solitt. Rosengård tuggar på mot ytterligare en damallsvensk titel men sommartappen av viktiga Veje och Čanković gör denna upplaga till en av de svagare på senare tid. Inte otänkbart att spelvärdet återfinns till vänster och då måste alla tecken finnas med!

3. PSG - Häcken 1

Den eviga tvåan i Division 1 Féminine, PSG, fick återigen se sig passerade av Lyon i fjol efter att ha tagit sin första ligatitel under säsongen 2020/21. Trots att superstjärnan Katoto fortsatt går korsbandsskadad dryper det av kvalitet hos fransyskorna, inte minst från nyförvärvet Lieke Martens och i mittlåset gjutna Amanda Ilestedt. Häckens säsong har inte varit någon dans på rosor och guldracet är med största sannolikhet helt kört. Anna Anvegård har redan hunnit presentera sig i den gulsvarta dressen och lär bli en kalasvärvning för Hisingslaget, men fjolårets CL-gruppspel visade hur stor nivåskillnaden är till storlagen. Ettan är bara att spika av.

4. Sparta Prag - Roma 2

Roma har flera blågula inslag, bland annat i Beata Kollmats och Elin Landström. Dessvärre har speltiden varit sparsmakad hittills för svenskorna, men säsongsupptakten för laget har varit lovande. Endast i en jämn fajt mot inhemska dominanten Juventus har poäng tappats och laget laddar för ännu en säsong i toppen. Sparta Prag anförs av rutinerade målsprutan Lucie Martínková men föll på målsnöret när Slavia kammade hem den inhemska ligan. Elvan huserar flertalet landslagsspelare men dessvärre är nivån hos tjeckiskorna medelmåttig. Streckfördelningen lär ändras en del men till under 55 procent är tvåan en given spik.

5. Valur - Slavia Prag 1

Úrvalsdeild är i praktiken avgjord och Valur från Reykjavík kan snart uppropas som isländska mästarinnor ånyo. Senaste förlusten kom i maj och även i det kontinentala kvalspelet förra året visades stor konkurrenskraft när Hoffenheim, som senare eliminerade Rosengård, pressades hela vägen in i kaklet. Slavia Prag vann som sagt i Tjeckien och får lov att gälla som favorit för dubbelmötet. Med det sagt har Pétur Pétursson och hans “Valsarar” goda chanser att åtminstone skaffa sig ett fint utgångsläge inför returen. Hemmafördelen väger tungt på Hlíðarendi och streckning sker från vänster!

6. Australien - Nya Zeeland 1X2

Träningskamp i Oceanien där Australien laddar för det VM som “Socceroos” kvalificerade sig till genom en meriterande straffseger mot Peru, utan att ha imponerat särdeles i det asiatiska kvalet. Truppen har definitivt sett slagkraftigare dagar men några guldkorn finns i Awer Mabil (Cádiz) och Aaron Mooy (Celtic). Nya Zeeland föll på målsnöret i samma interkontinentala kvalspel där hålet från ett tidigt mål från Costa Rica aldrig kunde repareras. Till denna landslagssamling kallas en ung trupp där Chris Wood står för såväl rutin som kassar. Med extremt vänstervridna streck är X2 av högsta prioritet och jag rullar tidigt ut heltäckningsmattan.

7. Lettland - Moldavien 1X

Lettland går från klarhet till klarhet i Nations League. Även om det sker i den otroligt svaga D-divisionen så går det inte att förneka att letterna har något på gång, vilket inte minst belyses av RFS framgångar i Europaspelet. Gutkovskis, hemmahörande i polska Raków, stod för fyra baljor på två matcher under den senaste samlingen, varav två kom mot torsdagskvällens gäster. Så mycket positivt finns det inte att säga om Moldavien, i synnerhet inte i offensiv riktning. I backlinjen finns framförallt vänsterbacken Reabciuk (Olympiakos) att nämna, men annars lyser klassen med sin frånvaro. Trots Dainis Kazakevičs gängs imponerande svit känns det naivt att lämna ettan allena. 1X plitas ner initialt och en helgardering behöver inte vara fel om stålarna finns.

8. Island - Venezuela 1

Venezuela tankade ordentligt i slutet av det sydamerikanska VM-kvalet och slutade som väntat jumbo i tabellen. Anfallet är ohyggligt trubbigt vilket ytterligare demonstrerades när usla Malta endast besegrades med en boll. Island har knappast sin ljusaste landslagsperiod för närvarande men den yngre generationen får regelbunden fotboll på skaplig europeisk nivå. Kan Arnór Sigurðsson vara samma härförare som för Norrköping, med fler högkvalitativa landsmän omkring sig, så ska gammelgubben José Pékermans mannar kunna tillryggaläggas. Matchen går av stapeln på neutral plan men dragningskraften är klart starkare i väst. Ettan står stadigt men ett ackompanjerande kryss behöver inte vara fel.

Kupongens bank! - PSG

Även om spikettan på PSG är otroligt tråkig känns det likväl som det enda rätta. Topptipset ser ut att bli en sjurättersmåltid där stackars Häcken lär vara totalt utan chans på Stade Jean Bouin.

Dagens rensare! - Nya Zeeland

I en vänskapsmatch mellan grannarna från Oceanien förtjänar inte lillebror denna gigantiska underdogstämpel. Även om Australiens trupp är något bättre på pappret är detta en helt öppen affär där trupper kommer luftas. X2 måste med!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Systemförslag:

36 rader

1
1
X
2
1
X
2
3
1
4
2
5
1
6
1
X
2
7
1
X
8
1

216 rader

1
1
X
2
1
X
2
3
1
4
2
5
1
X
6
1
X
2
7
1
X
2
8
1
X


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.