Systemförslag: Topptipset 17/6 – svenskt och irländskt!

Topptipset promo
Fredagskvällens Topptips tar oss via tre matcher från svensk mark vidare till den gröna ön Irland innan vi är i mål. Flera tunga favoriter huserar på bongen och rent speltekniskt finns visst värde i att skruva ner systemets storlek och istället höja radinsatsen. Första paret ut blir Hammarby och Häcken som slåss om viktiga poäng i Damallsvenskan.

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1. Hammarby - Häcken 2

Hammarby är i rasande fin form. Bajens damer krossade Kalmar i helgen med 4-0, tjejerna från söders femte raka vinst. Därtill kan värdarna skryta med en målskillnad om 14-2 på dessa segermatcher. Nu är det Häcken som gäller. Ett bortalag som svajat en del i sina prestationer på sistone men som har en väldigt hög högstanivå. Något som de gulsvarta inte minst visade då dessa båda klubbar stångades på västkusten tidigare i höst. Då vann Hisingsklubben med 4-1. Tvåan får trots allt kliva på tåget först, ettan därefter.

2. Qviding - Ljungskile 1X2

Qviding tog en megaviktig skalp då Göteborgs-klubben vann derbyt mot Lindome med 1-0 på Lindevi i förra omgången. Trepoängaren innebär att QFIF nu bara är en pinne från säker mark. Ljungskile hemma på Valhalla IP blir en svår men icke omöjlig uppgift. LSK har visserligen kanonfin form med sig söderöver och briljerade hemma mot Ängelholm nyligen via en stabil 4-0-viktoria. På resande fot har dock besökarna fått lämna ifrån sig poäng vid tre av fem nyss spelade matcher. Bra läge att koppla på alla tecken tidigt och jobba in skrällettan.

3. Umeå FC - Piteå IF 1

Umeå har, efter en trevande start i årets Division 1-spel, fått upp lite ånga på slutet. UFC traskar ut på sin egna plastmatta med två raka segrar i bagaget och Yoel Embaye fick äntligen näta, två gånger om dessutom, mot Haninge i 2-1-segern. Piteå står på tur. Gästerna tog en mycket viktig 3-1-seger mot bottenlaget Forward nyligen men spelmässigt imponerar inte PIF och vinsten i Örebro är lagets hittills enda på bortabana. Väldigt trolig etta och kan vi dessutom få spika arrangörsklubben till fördelaktig prolle är det bara dumt att strössla garderingar i norr.

4. Derry City - Drogheda 1X

Derry är på dekis. Innan hemmamatchen mot Drogheda visar Ruaidhrí Higgins och hans mannar sex raka utan seger och måltjuven McGonigle har bara funnit nätet vid ett tillfälle sedan slutet av april. Drogheda har visat sig ganska pålitliga på slutet och både vunnit mot Shamrock och Finn Harps innan besökarna kryssade mot Bohemians på bortabana innan landslagsuppehållet. Lite tråkigt för klubben är att bärande ynglingarna Sam Long och Sean Roughans låneavtal med klubben har löpt ut och ska därmed inte finnas spelbara. Krysset känns ändå som ett givet tecken att få med som stödhjul till den hårt favoritbetrodda ettan.

5. St. Patrick’s - UC Dublin 1

UC Dublin har åkt pendeltåg mellan topp-divisionerna de senaste åren. Nu ser det åter ut som att Studenterna från huvudstaden får ta turen nedåt i seriehierarkin för någon lycka i finrummet har inte besökarna haft. En seger på 18 försök gör såklart ingen glad och vi kan räkna med en ny tung förlust under fredagen. St. Patrick’s har varit ojämna under hela säsongen men är på det stora hela väldigt mycket bättre och Eoin Doyle tillsammans med Tunde Owolabi har tyngden framåt för att slita hål på ett svagt UCD. Ettan spikas.

6. Bohemians - Shelbourne 1X

Shelbourne hade fyra raka vinster inför sista matchen innan uppehållet. Shamrock Rovers blev dock en alldeles för tuff uppgift för Damien Duff och hans mannar som föll med 0-2. Vårsäsongen har ändå varit till belåtenhet för besökarna som faktiskt parkerar strax före Bohemians i en jämn mittendel av tabellen. För hemmalaget kom uppehållet lägligt. De rödsvarta värdarna gör ingen bra säsong men har ändå ganska bra tryck i grejerna, särskilt på hemmaplan. Sex raka inbördes mellan klubbarna har slutat med Bohemians-poäng. 1X är därmed att föredra från start.

7. Dundalk - Shamrock Rovers 2

Seriefinal härnäst. Dundalk ligger åtta poäng bakom Shamrock i en mindre haltande tabell. Värdarna har gjort sitt på slutet för att på allvar hålla liv i ligan och vann fyra raka matcher innan uppehållet. Daniel Kelly har legat bakom båda 1-0-vinsterna mot i tur och ordning St. Patrick’s och Finn Harps och 26-åringen är en spelare som måste leverera även här om det ska finnas chans till nya poäng. Shamrock är dock som helhet klassen upp. Rovers har förlorat en match sedan fjärde mars och därtill är lagets kanske bästa spelare Daniel Mandroiu åter i spel efter avstängning. Tvåan är given att kladda ner först.

8. Cobh Ramblers - Wexford 1X2

Allt tar sitt slut nere i den irländska tvåan då nästjumbon Cobh tar emot Wexford. Rambles har varit riktigt dåliga på slutet och haft en defensiv som fullkomligt rämnat. Värdarna har på de fem senaste matcherna en inspelad poäng och tappat 19 mål i baken. Gästernas form är dock inte mycket bättre. En seger sedan 18:e april skrämmer ingen. Besökarna har Joe Manley tillbaka från avstängning men Mitchell Byrne är alltjämt osäker till start på grund av skada. Två tämligen dåliga sällskap där vi väljer att inte ta parti för någon sida. 1X2 spelas.

Kupongens bank! - St. Patrick’s

UC Dublin är direkt usla och har vunnit en ynka match under hela säsongen. Det är en trend som självklart lever vidare även efter derbymatchen mot St. Patrick’s. Banketta.

Dagens rensare! - Qviding

Ljungskile blir på tok för hårt spelade favoriter i Göteborg mot ett Qviding som kommer stärkta av segern mot Lindome nyligen. Vänstersidan är ett värdemässigt måste.

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Systemförslag:

36 rader

1
2
2
1
X
2
3
1
4
1
X
5
1
6
1
X
7
2
8
1
X
2

216 rader

1
1
2
2
1
X
2
3
1
4
1
X
5
1
6
1
X
2
7
X
2
8
1
X
2


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.