Systemförslag: Topptipset 17/11 – landskamper och Eerste Divisie!

Topptipset promo
Landslagsfokus även under torsdagen när sex vänskapsmatcher runt om Europa ska synas. Två hämtas från Balkan där potentiella spikar uppdagas. På Malta ska i sin tur den lilla ö-nationen kunna skrälla mot ett troligen oinspirerat Grekland. Två matcher mellan Jong-lag i Eerste Divisie tar kvällens kupong i mål. Väl mött!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1. Portugal - Nigeria 1

Portugal siktar högt i VM och här finns en trupp med enormt mycket klass. Mest uppmärksamhet de senaste dagarna har såklart Cristiano Ronaldo fått efter sin skandalintervju med Piers Morgan. Detta är med största sannolikhet det sista världsmästerskapet för 37-åringen som alltid är hungrig för mål. Med Leao, Silva och Félix som andra offensiva alternativ är det svårt att stoppa detta Portugal. Nigeria missar VM efter att de föll mot Ghana i sitt playoff. Här saknas bland annat Osimhen, men offensivt ser det spännande ut ändå med Lookman, Simon och Chukwueze. Visst lär de få det tufft i Lissabon, men detta är trots allt en träningsmatch och då lockas jag föga av den höga streckningen på ettan. Plocka därför med ett kryss på större system.

2. Irland - Norge X2

Norge har på något sätt lyckats få med sig Ödegaard och Haaland till denna samling, men City-stjärnan ansluter först till mötet mot Finland. Offensivt ser det spännande ut ändå med Elyounoussi och Sörloth, men bakåt saknas flera viktiga kuggar. Där finns det luckor att utnyttja. Irland har inte speciellt många duktiga bollspelare i sitt lag utan spelar klassiskt brittiskt med mycket fokus på fasta situationer och stenhårda närkamper. Hemma i Dublin lär de ta den här matchen på större allvar än vad norrmännen gör och då ska de grönklädda inte räknas bort. X2 först, men fyll på med ettan på större system.

3. Nordmakedonien - Finland 1X

Finland saknar en del viktiga spelare till denna samling. Landets klart bästa fotbollsspelare Teemu Pukki stannar hemma och det gör även Uronen, Kamara, Schüller och Jensen. Vårt östra grannland har inte världens bredaste trupp vilket gör att det ser ganska tunt ut. Samtidigt är Forss och Pohjanpalo ett intressant anfallspar och Hrádecký är en högklassig målvakt. Nordmakedonien kan starta med spelare som Bardhi, Elmas, Alioski och Nestorovski. Det bör räcka för att dominera hemma i Skopje. 1X är tillräckligt.

4. Malta - Grekland 1X2

Medelhavet här näst och ett Malta som tagit kliv de senaste åren. Öborna är fortsatt ett blåbär men i enstaka matcher kan de rödvita blixtra till. Vid senaste samlingen slog exempelvis malteserna tillbaka Israel och poäng borta mot ett lag som Slovakien finns även noterat i närtid. Grekland plockade hem sin Nations League-grupp tidigare under året men det var ingen glimrande fotboll de blåvita bjöd på. Offensiven är som vanligt trubbig och här talar mycket för att inställningen inte kommer vara den bästa i det gästande lägret. Grekerna har generellt inte rosat marknaden på bortagräs och lägger troligen störst krut på söndagens drabbning mot Ungern denna samling. Bra skrällchans således och då ska 1X med ögonaböj.

5. Montenegro - Slovakien 1

Tillbaka till Balkan, denna gång för ett stopp i Podgorica. Montenegro är ett landslag som ska nämnas med största respekt. “Falkarna” var inte speciellt långt ifrån att lösa avancemang till Nations Leagues A-division och här har förbundskapten Radulovic tagit ut en stark trupp med herrar som Stefan Savic (Atlético), Adam Marusic (Lazio) samt Stevan Jovetic (Hertha Berlin). Sead Haksabanovic finns även med och han ska med lagkamrater kunna göra livet surt för ett Slovakien på dekis. Faktum är att gästerna inte var speciellt långt ifrån degradering till NL:s blåbärsdivision. Besökarnas offensiv är inte mycket att hänga i granen och den stora spelaren numera, Milan Skriniar, har inte rosat marknaden i Inter denna höst. Spännande spiketta!

6. Luxemburg - Ungern 2

Luxemburg har de senaste fem åren gått från en slagpåse till att lösa 3-3 borta mot Turkiet och skapa problem för andra profiltäta landslag. Med i denna trupp finns en uppsjö av ungtuppar, däribland Yvandro Borges Sanchez som spås en ljus framtid. Ett Ungern som var uträknat på förhand gjorde det fenomenalt bra i Nations Leagues “Dödens grupp”. 4-0 mot England och 1-0 mot Tyskland förde minnena tillbaka till landets storhetsdagar. Städgumman Laszlo Kleinheisler saknas precis som förstaslipsen Gulácsi, men kvar finns såväl högklassiga mittlåset Szalai/Orbán som fixstjärnan Szoboszlai. Tvåan står stadigt på egna ben!

7. Jong PSV Eindhoven - Jong Utrecht 1X2

Den holländska andraligans solklara jumbo, Jong Utrecht, sprattlade till ordentligt mot topplaget Maastricht i vad som var en överkörning från start till mål (3-0). Dubbla påsar kom från Mees Rijks fötter, men i ärlighetens namn borde den unge spjutspetsen gjort ett par till. Potent motstånd väntar även här, när Jong PSV ämnar vända sin svit på tre utan seger. Troyes-lånet Sávio har visat klassen på slutet och att Fodé Fofana är målfarlig på denna nivå är känt sedan tidigare. Med gästernas kapacitet i närminnet är helgardering och skrälljobb vägen att vandra i Eindhoven.

8. Jong AZ Alkmaar - Jong Ajax 1

I Jong Ajax senaste två fajter har det nätats hela 15 gånger. Åtta pytsar har John Heitingas mannar själva stått för, där danske Christian Rasmussen dragit det tyngsta lasset med sina tre. De defensiva läckorna är emellertid ett problem och trots en mittenplacering tillhör “Godenzonen” de sämsta i klassen försvarsmässigt. Jong AZ Alkmaar torskade förvånande nog mot Oss (1-2) trots att matchbilden var ensidig i deras favör. Där finns spets i Barasi, Griffith och Allouch som lett laget till en fin sjätteplats och torde kunna skapa nya bekymmer för bortaförsvaret. En öppen och målrik historia är att vänta. Ettan inleder och vid eventuell gardering lockar tvåan mest.

Kupongens bank! - Ungern

Ungern var inte långt ifrån att plocka hem sin Nations League-grupp före Italien, Tyskland och England. Det förtjänar respekt och Luxemburg ska naturligtvis Marco Rossis gäng inte ha några problem att manövrera ut. Upp till 65 procent gillas spiktvåan i furstendömet.

Dagens rensare! - Malta

Vi lär inte få se ett alltför motiverat Grekland på Malta och det kan straffa sig. Den rödvita ö-nationen har tagit kliv och ska kunna hota. Fin skrällchans!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Systemförslag:

36 rader

1
1
2
X
2
3
1
X
4
1
X
2
5
1
6
2
7
1
X
2
8
1

216 rader

1
1
X
2
1
X
2
3
1
X
4
1
X
2
5
1
6
2
7
1
X
2
8
1
2


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
120 kr gratisspel
9.0
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Bethard

100% upp till 1000 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se