Systemförslag: Topptipset 14/1 – Trevlig mix!

Topptipset promo
Fredagens Topptips är en rejäl påse gott och blandat. M23-derbyt från Amex Stadium blir spännande att följa likväl som den andra omgången i Afrikanska Mästerskapen. Däremellan ska vi göra nedslag i sex olika länder där bland annat en mustig skräll i Tyskland ligger gömd. Häng med!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1. Brighton - Crystal Palace 1X2

Det smäller rejält i inledningen då M23-derbyt står för dörren på sydkusten. Brighton har tagit tio poäng av de senaste tolv möjliga och är alltjämt en utmanare om Europaplatser. En liten brasklapp ska samtidigt slängas in för att de underliggande siffrorna överpresterats och utan Dunk, Bissouma och Mwepu är värdarna inte lika slagkraftiga. Crystal Palace saknar å sin sida Zaha men ska inte räknas bort för den sakens skull. Olise och Édouard har sett sylvassa ut mot slutet och är en duo som på egen hand kan åstadkomma väldigt mycket av väldigt lite. Till vad som ser ut att bli korrekta streck föredras hela spannet redan på mindre system.

2. Nice - Nantes 1

Två formstarka aktörer drabbar samman på rivieran där Nice seglat upp på en andraplats i tabellen. Amine Gouiri leker fotboll för dagen och är en spelare som Nantes måste hålla under strikt uppsyn. Lika övertygande som de rödsvarta värdarna uppträtt mot slutet kan det också komma bottennapp när det minst som anas. Detta bevisades inte minst i 0-3-förlusten mot Strasbourg i början av december. Nantes har inte samma offensiva spets som fredagens kombattanter, men Antoine Koumbouaré förfogar likväl över ett väloljat manskap. När ettan blir hårt betrodd är det läge att göra plats för tvåan som rensar magiskt vid träff. Ettan först men gubben (etta-tvåa) är att föredra.

3. Dortmund - Freiburg 1X2

Bayern München går återigen mot en ohotad ligatitel och lika ohotade är Dortmund på andraplatsen. De sistnämnda har dock en tendens att falla igenom på ett sätt som de regerande mästarna inte gör. Det väljer svenska folket att förbise när de målar upp ettan till månen. Haaland i all ära, men här kommer norrmannen och hans kompanjoner att få svårt att hitta nätet. Med små medel har Christian Streich ånyo gjort Freiburg till ett lag att räkna med, inte minst defensivt där gästerna är ligans tightaste lag. Flera skalper mot topplag finns på besökarnas CV och ytterligare en sådan ska inte uteslutas i Nordrhein-Westfalen. Alla tecken och skrälljobb!

4. Zwolle - Willem II 2

Ångestladdat bottenmöte från Eredivisie där Zwolles kontrakt hänger på en skör tråd. En blygsam viktoria på 18 försök är generalusla siffror, men facitet till trots är fredagens uppgift så lämplig den kan bli. Willem II är komplett värdelösa på resande tass där gästerna snittar en bit över två insläppta mål per match. Offensivt ser det marginellt bättre ut men utgångstvåan är knappast ett singelstreck att hålla i handen. Med tanke på förutsättningarna är ettan ett klokt komplement på större systembyggen.

5. Gent - Kortrijk 1

Det skiljer bara tre poäng mellan Gent och Kortrijk i tabellen, men på plan är skillnaden betydligt större. De Buffalo’s, som värdarna kallas, saknar förvisso Tissoudali som är iväg på Afrikanska Mästerskapen, men med en lirare som Depoitre går det ändå ingen nöd på de offensiva leden. Kortrijk gör en kanonsäsong med deras mått mätt där framför allt Selemani utmärkt sig med fint målskytte. Honom får dock gästerna klara sig utan då han lirar samma turnering som Gents Tissoudali. Därutöver saknar Kortrijk en mängd ytterligare spelare på grund av skador och Corona. Spikad etta.

6. Ternana - Ascoli 1

Mittenmöte från pastastövelns näst ädlaste hylla. Ascoli gick på juluppehåll med dyster form efter två raka förluster och sex insläppta mål under samma period. Den ihåliga defensiven är också en trolig anledning till varför gästerna får svårt att nå en playoff-plats mot Serie A. Ternana är heller inget vattentätt gäng men hemma i Umbrien finns normalt en styrka som ska räcka långt denna afton. Donnarumma och Falletti är två spelare med spetsegenskaper som inte finns hos Ascoli. Så länge ettan håller sig under 50 procent finns ingen anledning att inte spika.

7. Partick Thistle - Kilmarnock 12

Två herrskap med rutin från The Premiership ska mäta svärd i jakten på en plats till finrummet. Partick Thistle har, bortsett tabellettan Arbroath, The Championships främsta offensiv där spelare som Rudden och Graham vräker in mål. Det behöver duon fortsätta med under fredagen då andraligans bästa försvar står på andra sidan. Klassiska Tipsextra-laget Kilmarnock har bara släppt in 14 mål på 20 matcher och är en het kandidat till att ta raka klivet upp i kiltlandets ädlaste rum. Att ligga lågt och spela på omställningar är något som kommer att passa Killie som handen i handsken. Får vi en skotsk gubbe? Det får vi.

8. Gabon - Ghana X2

Spännande fight från Afrikanska Mästerskapens andra gruppspelsomgång. Ghana torskade premiären mot Marocko och är därför mer eller mindre tvingade till poäng mot Gabon om hoppet om avancemang ska leva vidare. Kunnandet hos Black Stars är skyhögt men här får de se upp med vad som väntar på andra sidan. Aubameyang missade Gabons premiärmatch på grund av Corona men ryktas kunna vara tillbaka denna afton. Då får Pantrarna tillgång till kanske hela turneringens vassaste kontringsspelare. Högersidan går först men får gärna bli alla tecken om plånboken tillåter.

Kupongens bank! - Gent

Säsongen må ha varit brokig så här långt, men Gent är fortfarande ett av Jupiler Leagues allra bästa lag. Kortrijk är det inte och på Ghelamco Arena har gästerna, utan en mängd spelare, inget att hämta.

Dagens rensare! - Freiburg

Freiburg blir ständigt underskattade trots att de gång på gång visar att de är i toppstriden för att stanna. Dortmund har stått för flera plumpar under säsongens gång och går inte säkra trots hemmaplan.

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Systemförslag:

36 rader

1
1
X
2
2
1
3
1
X
2
4
2
5
1
6
1
7
1
2
8
X
2

216 rader

1
1
X
2
2
1
2
3
1
X
2
4
1
2
5
1
6
1
7
1
2
8
1
X
2


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 2500 kr
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
1000 kr riskfritt spel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
100% upp till 2000 kr
9.3
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
300% upp till 750 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
888 Sport

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr | Omsättning inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt: spelpaus.se