Torsdagstoppet löper över två kontinenter och innehåller en hel del fina matcher samt spännande spelmöjligheter. Premier League arrangerar ett derby i London medan både Madrid och Bergamo slår till med cupkamper. Åtta rätt är på ingång!

Spelstopp: 18:44

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Arsenal FC Crystal Palace FC
1. Arsenal FC - Crystal Palace FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Efter en ganska sömnig 90-minutare lyckades till slut Arsenal avancera vidare från FA-cupen via förlängning mot Newcastle. Emile Smith-Rowe visade med sitt vackra 1-0-mål varför han är tämligen given för stunden och dessutom fick hittills underpresterande Aubameyang sätta spiken i kistan från nära håll. Viktigt för Arteta att gabonesen kommer igång med sitt målskytte då det är vitalt för The Gunners eventuella framgångar. Crystal Palace fick i sin tur respass mot Wolverhampton och överlag ser inte Örnarna mycket ut för världen just nu. Roy Hodgson och company har emellertid inte förlorat mot Arsenal på fyra raka inbördes möten, men den trenden bryts här. Etta.

Real Madrid Athletic Bilbao
2. Real Madrid - Athletic Bilbao Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Vi förflyttar oss till Málaga för Supercupen där Real Madrid drabbar samman med Athletic Bilbao. Marängerna har efter en tids starka resultat kommit ner på jorden mot slutet där det blivit delad pott mot såväl Elche som Osasuna. Oroande för Zidane som inte kan ta något för givet här. Bilbao kommer till spel med betydligt mer vila i benen och baskerna brukar stå upp bra mot storlagen överlag. Nye tränaren Marcelo García Toral har här en gyllene möjlighet att plocka en rejäl skalp efter det nesliga nederlaget senast mot Barca. Alla tecken i hopp om kupongrens.

Atalanta BC Cagliari Calcio
3. Atalanta BC - Cagliari Calcio Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Även på italiensk mark står cupspel på menyn, nämligen Coppa Italia. Cagliari ska i Bergamo försöka skrälla precis som Genoa i Turin, men på förhand är sardinernas uppgift tuffare än Genoas. Atalanta har kommit igång rejält den senaste tiden och La Dea radar upp segrar på löpande band. Rotation är dock att vänta och då cupmatcher tenderar att leva sitt egna liv ska inte gästerna ses helt utan chans på Gewiss Stadium. Krysset är ett lockande komplement åt favoritettan, åtminstone på större system.

FC Twente Enschede Ajax Amsterdam
4. FC Twente Enschede - Ajax Amsterdam Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Det är tämligen jämnt i toppen av Eredivisie men som seden bjuder är Ajax herrar på täppan. Tack vare sin flygande offensiv i första hand, 54 (!) sanslösa strutar innebär att Amsterdams plantskola producerat 19 baljor mer än den näst vassaste offensiven som återfinns hos PSV Eindhoven. Intrikat möte väntar mot Twente med tanke på att hemmalagets bästa spelare denna säsong är på lån från just Ajax. Brassen Danilo har smackat in elva strutar för Ron Jans gäng som befinner sig på sjätte plats inför torsdagens toppmöte i Enschede. Twente nöp en skrällseger vid höstens besök på Amsterdam Arena men här är värdarna underhundar med rätta. 5-2 vann Ajax med vid senaste besöket på De Grolsch Veste och när tvåan ser ut att streckas med måtta ska spikklubban plockas fram. Tvåa!

SC Heerenveen RKC Waalwijk
5. SC Heerenveen - RKC Waalwijk Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Klassiska svensklaget på Abe Lenstra Stadion har flera blågula grabbar även i dagsläget. Benjamin Nygren är hos Heerenveen på lån från Genk medan Rami Hajal kom till akademin från Falkenberg för två år sedan. Dessutom har hemmalaget ex-elfsborgaren Ibrahim Dresevic i sitt stall. De inledande 15 rundorna i Eredivisie har inneburit fem resultat av vardera valör för värdarna. RKC Waalwijk är åtta pinnar fattigare än hemmalaget och trivs normalt sett illa på bortabana. Fem av säsongens sju resor har slutat i moll för de blågula besökarna som trots allt nöp en pinne i höstens hemmamöte med Heerenveen. Given utgångsetta.

Willem II Tilburg FC Groningen
6. Willem II Tilburg - FC Groningen Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Medan Groningen sin vana trogen plaskar runt i mittens rike av Eredivisie faller Willem II handlöst mot en karg botten. Fjolårets femteplats är endast ett avlägset minne och nu är det kamp om livet för att hänga kvar i det holländska finrummet som gäller. Gästerna drog igång verksamheten efter jullovet med att kryssa (2-2) mot Utrecht och Danny Buijs herrskap har framförallt varit stabila på bortaplan säsongen igenom. Arjen Robben dras fortsatt med en skada men den forne stjärnan har endast visat upp sig drygt 45 minuter på hela säsongen så besökarna står knappast och faller med 36-åringen. X2 känns som en given utgång i Tilburg.

Operario Ferroviario EC PR CR Brasil AL
7. Operario Ferroviario EC PR - CR Brasil AL Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Fram med kaffetermosen och ostmackan för nu vankas nattpass från Brasilien. Série B kliver in i sluttampen av seriespelet och för båda lagen, men framförallt Operário, finns en liten chans att blanda sig i topp 4-striden. Matheus Costas mannar är formstarka och har haft god utdelning framåt då bland annat Ricardo Bueno varit brännhet. I segermatchen mot Confianca hoppade lånet Renie in och minuterna senare hade 31-åringen avgjort mötet. Sin första balja för klubben kunde inte kommit lägligare. Clube de Regatas Brasil är inga duvungar. Gästerna har tre raka vinster och 5-0 i målskillnad sett över dessa. När lagen möttes i oktober vann de rödvita dessutom med hela 4-1 på hemmabanan i Maceió. Säkerhetsbälte på, 1X2.

Cuiaba Esporte Clube MT Guarani FC SP
8. Cuiaba Esporte Clube MT - Guarani FC SP Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Det brasilianska partyt avslutas på Arena Pantanal där ligans bästa hemmalag ställs mot ett något vingklippt Guarani. Gästerna har nämligen tappat en del i slagstyrka på slutet mycket på grund av en oroväckande corona-situation inom klubben. I 0-2-förlusten mot Clube de Regatas Brasil saknades flera ledande spelare och vi kan nog inte räkna med att dessa pjäser är åter nu. Cuiabá sitter otroligt fint till att norpa åt sig en plats till landets finrum. Allan Aals mannar hade dock en del bekymmer när lagen senast möttes och detta kan mycket väl ticka 0-0 länge. 1X känns ändå som ett lås.

Kupongens bank! - Arsenal

Mikel Artetas armé har sannerligen fått upp farten under vintern, bland annat har Arsenal besegrat Chelsea i närtid och då ska inte Palace vara annat än en munsbit.

Dagens rensare! - Athletic Bilbao

Efter vad Real Madrid visade mot Osasuna och Elche förtjänar Marängerna absolut inte något stort favoritskap på neutral mark mot bastanta basker med mer vila i benen.

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

36 rader

1
1
2
1
X
2
3
1
4
2
5
1
6
X
2
7
1
X
2
8
1
X

216 rader

1
1
2
1
X
2
3
1
X
4
2
5
1
X
6
1
X
2
7
1
X
2
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av