Engelsk cup- och ligafotboll gäller när tisdagstoppet knackar på dörren. Ett favoritfall i FA-cupen skulle smaka kaka i värdejaktens namn. Kan Middlesbrough eller Rochdale knäppa Tottenham eller Newcastle på näsan? Låt jakten på åtta friska börja!

Spelstopp: 20.44

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Tottenham Hotspur Middlesbrough FC
1. Tottenham Hotspur - Middlesbrough FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Tottenham stod för en stark andra halvlek i förlustmatchen mot omöjliga Liverpool. Son var tillbaka från avstängning och kommer att bli livsviktig då Harry Kane är utanför spel en period på grund av skada. Här är det dags för returmöte mot Middlesbrough under tisdagskvällen och det är ett formstarkt bortalag som kommer på besök. Gästerna har nämligen inte förlorat någon av de sex senaste tävlingsmatcherna och kommer definitivt att se sina chanser i norra London. Ettan kommer att bli hårt streckad och i jakten på utdelning målas det hela vägen.

Tranmere Rovers Watford FC
2. Tranmere Rovers - Watford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Watford såg ut att göra processen kort med Tranmere i det första mötet. 3-0-ledning i halvlek och allting gott så långt. I andra slog dock Nigel Pearsons mannar av på takten och bjöd mycket onödigt in Liverpool-laget i matchen igen. 3-3 slutade spektaklet och således väntar ett omspel här, denna gång i hamnstaden. Båda lagen spelade också i helgen där gästerna imponerade med en fin 3-0-viktoria borta mot Bournemouth. Värdarna orkade bara med 0-0 mot Southend och här kommer den bredare truppen hos The Hornets komma väl till användning. Tvåan lämnas allena.

Newcastle United Rochdale FC
3. Newcastle United - Rochdale FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Steve Bruce mönstrade en toppelva på Spotland Stadium i FA-cupens 32-delsfinal. Gubbar som Almirón och Joelinton lyckades trots det inte eliminera motståndaren från League One. Rochdale har gryende form med dubbla trepoängare i ligaspelet medan Newcastle har motsatt trend, fem raka tävlingsmatcher utan seger bådar inte gott. The Magpies inledde säsongen över förväntan men nu kryper giljotinen allt närmare, fem poängs marginal gäller ner till Aston Villa i nuläget. Rochdale stod upp bra i första fighten och ska inte räknas bort i omspelet heller. Fram med den breda penseln i hopp om skrällen!

Blackpool FC Reading FC
4. Blackpool FC - Reading FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Kupongen rullar vidare till Bloomfield Road där Blackpool hade spelledigt i helgen. Således kommer värdarna utvilade till returmötet med Reading som däremot har en extra match i benen. 2-2 mot tisdagens motståndare följdes upp av ännu en oavgjord tillställning i form av 1-1 mot Nottingham på hemmagräs. Båda målen där föll långt in på tilläggstiden och det är ingen vild gissning att det är slitna ben hos gästerna. Blackpool visade i första mötet att de kan stå upp väl och här är samtliga tecken att föredra.

Coventry City Bristol Rovers
5. Coventry City - Bristol Rovers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Kupongens finaste tecken är, i skrivande stund, ettan på St. Andrew’s Stadium. Coventry ståtar med tio vinster och bara tre förluster så här långt i League One, ett facit som burit dem upp till en finfin fjärdeplats i tabellen. Problemen hopar sig för Bristol som inte grejat en seger på sju tävlingsmatcher. Alla faktorer talar klart och tydligt för Coventry här och avancemanget ska ses som ytterst troligt. Finns ettan under 60 procent är det en magisk värdespik!

Shrewsbury Town Bristol City
6. Shrewsbury Town - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Det är inget fel på Famara Diedhious form för närvarande. Forwarden från Senegal satte en strut och assisterade till den andra när Bristol City slog Wigan borta i lördags. I hemmamatchen mot Shrewsbury var det också senegalesen som fixade The Robins balja i 1-1-kampen. The Shrews har visat upp sin svårforcerade defensiv hela hösten, endast 26 insläppta i League One är lika starka papper som serieledande Rotherham. Bristol City har torskat två av sina senaste tre tävlingsmatcher på resande fot och ska inte känna sig säkra här. Gaffeln (etta-tvåa) smakar bäst.

Burton Albion Milton Keynes Dons
7. Burton Albion - Milton Keynes Dons Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Från Montgomery Waters Meadow till Pirelli Stadium där det handlar om League One. När halva serien passerat har Burton Albion lagt sig tillrätta på den övre halvan, det är blott två pinnar upp till de åtråvärda playoff-platserna. Milton Keynes Dons återfinns åtta placeringar längre ner, trots en match mer spelad. Höstens inbördes på Stadium MK slutade 3-0 till Albion efter att Liam Boyce haft stor show. MK Dons har vunnit en enda bortamatch och bör stå sig slätt även hemma hos Burton. Vettig etta.

Oxford United Ipswich Town
8. Oxford United - Ipswich Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Vi rundar av resan med ett toppmöte från universitetsstaden Oxford. Tredjeplacerade Ipswich sprang iväg till en 4-1-seger hemma mot Accrington senast. Dessförinnan hade bönderna från Suffolk inte plockat en viktoria i ligan sedan femte november. Oxford United kammade visserligen noll hemma mot serieledande Portsmouth, men formen är annars god. Fem segrar och två kryss sista tio och en nuvarande femteplats i tabellen är klart godkända papper av The Yellows. Ettan ser ut att betala bra och är en rimlig spikkandidat.

Kupongens bank! - Coventry

Magnus Hedmans gamla klubb ångar på uppe i toppen av League One med förhoppningar om ett avancemang till The Championship. Bristol Rovers kommer med taskig form och ska inte räcka till på St. Andrew’s Stadium.

Dagens rensare! - Rochdale

Ett lag från tredjeligan i bättre form är helt klart Rochdale. Två raka treor i League One och dessutom ett kryss mot Newcastle som ställde upp med en stark elva senast. Ett stenhårt streckat skatgäng går inte att hålla i handen. Jobba The Dale!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

36 rader

1
1
X
2
2
2
3
1
X
2
4
1
X
5
1
6
1
2
7
1
8
1

216 rader

1
1
X
2
2
2
3
1
X
2
4
1
X
2
5
1
6
1
2
7
1
X
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av