Systemförslag: Topptipset 13/6 – landslag och svensk fotboll!

Topptipset promo
Nations League öppnar upp måndags-bongen med en trio av matcher. Varken Frankrike eller Danmark ska känna sig säkra i sina respektive matcher vilket bygger upp för trevlig utdelning. I övrigt tittar vi till playoff-finalen till VM i Qatar mellan Australien och Peru samt gör ett nedslag på svensk mark för klubblagsmatcher. Säcken knyts ihop i Casablanca i och med Liberias och Marockos AFCON-kval.

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1. Frankrike - Kroatien 1X

“Les Bleus” vänder hem till Paris efter en kortare roadtrip ute i Europa och fransoserna har agerat skakigt i inledningen av årets Nations League-äventyr. I den senaste tillställningen på fransk mark så blev det förlust när Danmark vände underläge till seger (1-2). Nollpoängaren följdes upp med 1-1 i Split och det är inte alls otänkbart att de rutiga kroaterna ånyo kan ta poäng av croissantens skapare som överlag sett något ointresserade ut av Nations League. Kroatien har fortfarande ett innermittfält av högsta klass och när det stämmer för Zlatko Dalic grabbar så finns det inget lag som går säkert. Modric tar nog gärna en ny skalp på arenan där CL-guldet bärgades för ett par veckor sedan. 1X inleder, men tvåan får gärna sällskapa.

2. Danmark - Österrike 1X

Vårt grannland i väst är en av Europas hetaste fotbollsnationer och det kryllar av både etablerade stjärnor och löften i Kasper Hjulmands trupp. Danskarna kan klappa sig själva på axlarna med tanke på den hittills stabila samlingen, detta trots nederlaget mot Kroatien senast. Ett revanschsuget Danmark på Parken är på intet sätt någon lätt uppgift och det lär Österrike kunna bli varse om denna kväll. Rangnick fick en fin start som högsta höns för alpnationen när Kroatien bortabesegrades med 3-0 och därefter har gästerna fortsatt på inslagen väg med bra spelmässiga insatser. Poäng för dansken lär det ändå bli. Frågan är bara hur många pinnar som stannar på andra sidan sundet.

3. Island - Israel 1

Med tanke på Rysslands frånvaro i Nations League så kan Island gotta sig med en hel veckas vila inför detta möte på Laugardalsvöllur. Isländsk fotboll har gått i stå sedan Lars Lagerbäcks tid och på de 15 senaste landskamperna är det enbart Liechtenstein och San Marino som fått stryk av de blåvita vikingarna. Hög tid att återigen skänka glädje till folket och ett tröttkört Israel, som så sent som i fredags härjade i den albanska huvudstaden, ska ses som en passande uppgift och helt enkelt malas ner innan domaren stoppar visselpipan i munnen. Fullt förtroende till vänster!

4. Australien - Peru 2

En match återstår för dessa båda nationer i kampen om en plats i Qatar-VM till vintern. Kvalfinalen liras på neutral matta i just Qatar och favoritskapet ska Peru bära. Sydamerikanerna har ett starkt lag med Yotún, Advíncula och Lapadula. Även stabila pjäser som Cueva och Carrillo finns med. Australien får finna sig i att lira utan Celtic-spelaren Rogic och truppen i sin helhet känns blekare. Med en tvåa som inte ser ut att pinna iväg streckmässigt är det givet att kladda ner Inca-gubbarna först. Med X2 på lite större radbyggen är vi helt i hamn.

5. Piteå - Djurgården 1

Det är neutral matta i Kiruna som gäller för denna speciella fotbollsmatch. Midnattsolen ska gassa på spelarna där avsparkstiden är satt till 23:00. Trots detta mindre jippo-upplägg så finns också viktiga poäng på spel. Djurgården reser norröver med småtrist bortaform och därtill även utan en av sina viktigaste spelare i Nellie Lilja. Lirare som Portia Boakye, Nicole Ruiz samt Julia Walentowicz är också tveksamma. Piteå föll visserligen mot AIK i föregående omgång men spelmässigt var norrländskorna riktigt bra och resultatet (1-0 till Gnaget) speglade inte på något sätt matchen. Det här vinner Pite. Bra etta.

6. Eskilstuna - KIF Örebro 1X2

Örebros form är tveksam men “Kiffarna” vann dock senaste “El Gnällico” mot Eskilstuna United med 1-0 för ett par veckor sedan. Sett till de fyra senaste matcherna i alla tävlingar lagen emellan har Närke-klubben hängt med bra och inte förlorat någon av fajterna. Kvällens arrangörer visade ändå upp en magnifik insats borta mot Häcken nyligen och kunde som första lag i år besegra Hisingsklubben. Fredrik Bernhardssons damer ska vara favoriter men med alldeles för högt förtroende från svenska folket kliver vi in med hela spannet av tecken ögonaböj. Jobba tvåa!

7. Oddevold - Trollhättan 1X2

Södra Ettans toppstrid kan ses som ett enda stort getingbo och det är många gäng som krigar om uppflyttningsplatserna till Superettan. Två av de inblandade klubbarna drabbar samman här på Fridhemsvallen och det är värdarna som lyckats bäst. Oddevold har imponerat framför de egna supportrarna och är fortsatt obesegrade efter fem spelade hemmafajter. Carl Lext har hittat nätet vid sju tillfällen och lär sysselsätta gästernas försvar här. IKO kommer däremot från en förlust borta mot Ängelholm medan Trollhättan kommer till spel med avslappnade axlar efter 2-0 senast mot IFK Malmö. De rödsvarta har flera klasspelare till sitt förfogande där Aliev, Adu och Shaze sticker ut, och denna tillställning känns förhållandevis öppen på förhand. Dags att strössla med garderingarna och säkra upp hela vägen.

8. Liberia - Marocko 2

Liberia är ett underlägset landslag jämfört med Marocko. Det blir heller inte enklare av att Kanteh Hellberg och Justin Salmon tillsammans med sina liberianer tvingas lira matchen mot Marocko i Casablanca. “Gästerna” kan stoltsera med ett landslag med världsspelare på mer eller mindre alla positioner. När Vahid Halilhodzić mannar vann med 2-1 mot Sydafrika häromsistens så målade bland annat En-Nesyri (Sevilla) framspelad av Romain Saïss (Wolves). Det här är inget snack, tvåan är bara banka av oavsett procent!

Kupongens bank! - Marocko

Marocko var klasser bättre än Sydafrika i första omgången av kvalet till Afrikanska Mästerskapen men vann “bara” med 2-1. Nu är motståndet än enklare. Det här blir en enkelriktad historia med en spikad tvåa utan minsta darr på ribban.

Dagens rensare! - Trollhättan

Oddevold är i allra högsta grad med i kampen om uppflyttning, men två raka utan seger tyder likväl på en formdipp. Ett kapabelt Trollhättan kan mycket väl förlänga värdarnas vinstlösa trend och historiskt sett är Oddevold ett angenämt motstånd för FCT. Jobba Aliev och company!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Systemförslag:

36 rader

1
1
X
2
1
X
3
1
4
2
5
1
6
1
X
2
7
1
X
2
8
2

216 rader

1
1
X
2
2
1
X
3
1
4
X
2
5
1
X
6
1
X
2
7
1
X
2
8
2


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.