Ny vecka och nytt Topptips i sedvanlig ordning står på schemat. På resan mot åtta gröna bockar gör vi nedslag i hela sju olika länder där klassiska FA-cupen, La Liga, Segunda División och Serie A är ett axplock om vad som väntar. Jakten mot pengarna börjar med analysen nedan!

Spelstopp: 20:29

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

SD Huesca Real Betis Balompie
1. SD Huesca - Real Betis Balompie Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Med bottenplatsen som faktum i La Liga begav sig Huesca till Alicante för att ställas mot Segunda B-laget Alcoyano i Copa Del Rey. Michel bjöd på viss rotation i startelvan, men mönstrade ändå en slagkraftig elva tillräcklig nog att segra och den dystra förlusttrenden skulle bli ett minne blott. Detta till trots blev det respass ur cupen och nu väntar Real Betis hemma i Aragonien. Pellegrinis grönvita manskap tog sig bekvämt vidare men i ligan har det vacklat på senare tid där spelet på resande fot lämnat mycket att önska. Lätt uppgift blir det knappast då hela nio spelare, däribland Joaquin, Tello och Bartra, saknas för bortalaget och här är det bara att måla brett. Samtliga tecken plitas ned!

Spezia Calcio Sampdoria Genoa
2. Spezia Calcio - Sampdoria Genoa Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Förra omgångens största knall stod utan tvekan Spezia för. De Ligurien-baserade “Örnarna” var rejält utspelade mot Napoli men lyckades inte bara kvittera, utan lösa en osannolik seger trots Ismajlis utvisning vid likaläge. Visst osar det hybris-varning och den röda flaggan viftas rejält kring hemmalaget när Albin Ekdal gästar med sitt Sampdoria. Claudio Ranieris blåklädda gäng visade på effektivitet när två snabba mål mot Inter i första halvlek bäddade för tre pinnar trots att klubbens bäste målgörare Quagliarella vilades och ovan nämnde Ekdal var avstängd. Räkna med fräscha nyckelspelare hos “Samp” och visst dras ögonen åt tvåan omedelbart!

Stockport County FC West Ham United FC
3. Stockport County FC - West Ham United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Den anrika FA-cupen fortsätter när David Moyes tar med sig sitt West Ham norrut i landet till industristaden Stockport strax utanför Manchester. The Hammers har inte spelat match sedan den imponerande segern mot Everton på nyårsdagen, men med två matcher tätt inpå varandra efter denna är det inte osannolikt med en hel del rotation i startelvan. Värdarna för dagen är desto mer okända och huserar fyra divisioner nedanför i seriesystemet. The Hatters är dock ett topplag i sin serie och truppen innehåller bland andra en viss John Rooney (brodern till Wayne) som är lagets bäste målskytt. Hemma på Edgeley Park har de blåvita inte förlorat sedan i oktober och här kan en cupknall inte uteslutas!

Celtic Glasgow Hibernian FC
4. Celtic Glasgow - Hibernian FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Någon drömstart på året blev det inte för Celtic som föll i det prestigefyllda Old Firm-mötet. Nir Britton fick agera syndabock då mittbackens röda kort blev tungan på vågen för Rangers och den irländske landslagsmannen Shane Duffy kliver troligtvis in bredvid Ajer istället. Hibernian har efter en strålande säsong plötsligt fått soppatorsk och har inte hittat nätet på tre matcher. I de bakre leden har målvakten Barnes lämnat för Brighton och Ofir Marcianos status är högst osäker. Här hoppar Celtic upp på hästen omedelbart och inga fler tecken än ettan behöver strösslas dit!

Standard Liege Waasland-Beveren
5. Standard Liege - Waasland-Beveren Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

December månad var inte av det roligare slaget för Standard Liège. Inte en seger i varken ligaspelet eller Europa League för Les Rouges och julledigheten kunde inte kommit lägligare. Den belgiska storklubben passade även på att göra sig av med tränaren och in kliver senegalesen Mbaye Leye som säkerligen kommer ge en rejäl moralboost till laget. Visst har Waasland-Beveren tagit ett par segrar på senare tid, men motståndet har inte varit av samma dignitet som här och offensive Daan Heymans må vara ett hot framåt. Här tittar folket ute i stugorna enbart på tabell i kombination med form och verkar helt missat kapaciteten hos värdarna. Kupongens bästa värde-etta!

Eintracht Braunschweig Fortuna Dusseldorf
6. Eintracht Braunschweig - Fortuna Dusseldorf Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Gamle MFF-coachen Uwe Rösler har fått rejäl snurr på sitt Düsseldorf i Zweite Bundesliga och tycks vara snudd på oslagbara för stunden med sina fem raka segrar. Svenskdoldisen Kristoffer Petersons inträde på mittfältet har varit succéartat, men mot Braunschweig brukar Die Rheinländer stöta på trubbel. När det vankas bortaresa är Röslers gäng inte i närheten av samma lag som i sin hemmaborg. Eintracht kommer med en tuff period bakom sig, men vasse Fabio Kaufmann har börjat producera både mål och framspelningar som inte kan skrattas bort. Öppet möte mellan två lag som sällan kryssar och då blir gaffeln (etta-tvåa) ett utmärkt drag.

SM Caen Toulouse FC
7. SM Caen - Toulouse FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Ligue 2 brukar sällan vara synonymt med målglada lag, men undantag råder definitivt när Toulouse är i farten. Med högst målsnitt i serien är de lilaklädda redo att bjuda upp till dans återigen när resan går till Caen som står för gästfriheten. Duon Healey-Spierings har noterats för 15 mål tillsammans och kan visa sig vara segerreceptet för avancemang till Ligue 1 till våren. Värdarna har inte rosat marknaden på ett bra tag och även om tårar sällan behöver torkas i Normandie är Les Vikings ett nummer för litet här. X2 kommer vi långt på!

CE Sabadell FC CD Lugo
8. CE Sabadell FC - CD Lugo Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Avrundar kupongen gör vi i den spanska andradivisionen där vi knappast kan räkna med en underhållande batalj. Sabadell är de facto seriens sämsta hemmalag men 3-1-segern mot Las Palmas skvallrar om att det finns mer att hämta hos “Laneros”. Lugo är ett lag för seriens mitt och bjuder inte på mycket varken framåt eller bakåt. Trygghet råder i backlinjen där Atlético Madrid-fostrade Luis Ruiz och Edu Cambapadal som fått sin skolning i Barcelona utgör navet. Målsnålt och tätt bäddar för ett fräckt spikkryss på de mindre kupongerna. Räcker plånkan rekommenderas däremot hängslen och livrem.

Kupongens bank! - Celtic

Glasgow-gänget dominerade fullständigt senast Hibs kom på besök (3-0) och även om en förlust mot Rangers gnager i laget råder det ingen tvekan om nivån de grönvita värdarna besitter. Celtic är den givna banken!

Dagens rensare! - Stockport

Det må vara David mot Goliat sett till klubbarnas storlek. Men cup-bomber är redo att brisera när man minst anar det, och visst kan formtoppade Stockport bjuda upp till dans här. Go Hatters!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

36 rader

1
1
X
2
2
2
3
1
X
2
4
1
5
1
6
1
2
7
X
2
8
X

216 rader

1
1
X
2
2
X
2
3
1
X
2
4
1
5
1
6
1
2
7
X
2
8
1
X
2

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av