Systemförslag: Toppmöte i Allsvenskan!

Supersjuan
Vi gör ett avsteg från den internationella fotbollen för ett stopp i vår egen Allsvenska där FSport bjuder på ett mumsigt spelpaket från toppmatchen Djurgården-Malmö!

Förutsättningar inför matchen

Visst får man väl säga att säsongsinledningen kanske varit en liten missräkning från båda lagen? Med Malmös trupp och resurser så är väl förvisso allt utom serieledning en missräkning. En stor skillnad mot tidigare år är antal mål man både gör och släpper in. Visst, man har haft en del skador men truppen ska vara bred nog för att snitta mer än ett mål/match? De senaste två säsongerna har snittet legat på det dubbla så nog är det allt något som tränare Milojevic inte fått på plats. Men defensivt håller man ihop det bra. Tripplade sina baklängesmål i 2-0 förlusten mot AIK, kanske för att den hittills nästintill felfria Lasse Nielsen saknades. Till den här matchen är han osäker till start och dessutom är mittbackskollegan Hadzikadunic avstängd.

Djurgården skuggar toppen från sin sjätteplats. Har blandat och gett resultatmässigt under inledningen av säsongen, även om uddamålstorskar mot AIK och borta mot tokheta Mjällby inte är någon skandal. Men gemensamt för alla Djurgårdens matcher är att man alltid försöker föra spelet. Man har som regel mest boll, skapar flest chanser och får flest hörnor – faktorer som är väldigt viktiga i FSport.

Lagen möttes i semin i Svenska Cupen och då lyckades Malmö knipa med sig en turlig seger trots ett tydligt övertag för Djurgården. Malmö kommer till den här matchen med ett betydligt sämre manskap än man hade då. Tycker också man ska väga in den halvljumna insatsen skåningarna gjorde senaste de var på besök i huvudstaden. Hammarby var då klart bättre och tilläts skapa väldigt mycket chanser och hörnor.

Val av spelare

All in på Djurgården! FSport har satt en ganska jämn fördelning på lagens prislappar. Tror som sagt att Djurgården kommer föra matchen och skapa mest chanser och hörnor – det innebär att det är goda chanser att det är Djurgårdsspelarna som toppar FSporten även vid ett oavgjort resultat. Jag tycker sådana aspekter är väldigt viktiga att väga in, det blir lite som att man får en gratis halvgardering. Sedan ska såklart andra bitar som målskyttar osv falla på plats! Malmö riskerar att komma till start utan sitt ordinarie mittbackspar samt med en hel drös offensiva stjärnor som är osäkra till spel. Djurgården? Helt ordinarie trupp!

Målvakt

Dahlin 163 M/ Diawara 165
Ligger på ungefär samma pris som Widell-Zetterström. Även om DIF kanske inte kommer tokdominera så vill jag ändå spara utepositionerna till deras favör. Tycker dessutom att det är lite lurigt att veta vilka av Malmös utespelare som startar samt hur status på nyligen skadade/sjuka spelare är. Utifrån det perspektivet är förutsättningarna tydligare i DIF, dvs att vi vill ha så många spelare som möjligt som spelar 90 minuter.

Backar

Ekdal 209 M
Något dyr men tror han är värd sin vikt i guld. Varit riktigt fin i inledningen och i 0-0 matchen mot Elfsborg utsågs han till näst bästa val i den FSport som kördes då. Tror på hyffsat goda chanser på hållen DIF-nolla vilket kommer ge ytterligare poäng till Ekdal.

Hien 193 M
Efter en del laborerande verkar det som att Hien fått fasta förtroendet som Ekdals mittbackskollega. Liknande stats som Ekdal och har dessutom hunnit med att göra 1+1 på sina 6 allsvenska matcher.

Mittfältare

Rakip 131
Förvånansvärt lågt pris här! Får mycket förtroende av nya tränaren och med så många spelare på skadelistan känns det väldigt troligt att han spelar hela matchen. Kämpar och sliter och kommer nog få med sig hyffsat med poäng från dueller och brytningar.

Schüller 129 M
Antar att prislappen dras ner av att han nästsist blev tidigt utbytt efter återkomst från skada och att han senast drog på sig en varning. Inte heller varit lika framgångsrik i duellspelet som han brukar. I normalt skick överglänser han som regel mittfältskollegan Finndell (177 M) poängmässigt i FSport. Prisskillnaden gör det värt att chansa här!

Anfallare

Haksabanovic 137 M
”Bara” två mål hittills men oj vad mycket lir det finns i den här killen. Fortsatt låg prislapp och gör det tillräckligt bra i det övriga spelet för att han ska vara ett givet val även om han inte gör offensiva poäng.

Edvardsen 169 M
Har det inte gått väldigt fort för Edvardsen att bli någon slags stjärnprofil? 3+2k hittills får ses som godkänt. Till skillnad från Haksabanovic så behöver värmlänningen som regel göra någon offensiv poäng för att konkurrera om de åtråvärda guldsolarna (?) i FSport.

Spelare att rotera med

Många gör flera lag när de tävlar i FSport och här finns det lite olika varianter. Antingen kör man samma sjua men varierar sina (C) och (V) eller så byter man ut en eller fler spelare för att få ytterligare variation och riskspridning. Här blir det mindre rotation än vanligt. Är väldigt nöjd med min ”förstasjua” och tycker inte det finns så många positioner med jämngoda alternativ. Men ett par gubbar får vi slänga in elden:

Widell-Zetterström 161 M
Kommer roteras in i 1-2 lag. Dels för att få in någon typ av riskspridning, framför allt om den något svajiga Diawara spelar. Men även för att han har god chans till goda poäng genom exempelvis en nolla och ett par räddningar.

Peña 147 M
Tycker han är ett likvärdigt alternativ till Rakip, kanske ett bättre nu när jag tänker efter. Varit riktigt bra efter sin skadefrånvaro och kommer troligtvis få spela 90 minuter. Kommer köra 50/50 i mina lag mellan honom och Rakip.

Val av (C) och (V)

Här blir det baktungt kontra framtungt. Kommer köra två lag där Hien och Ekdal varvar med (C) och (V) samt två lag där Haksa och Edvardsen varvar med (C) och (V). Det brukar vara enklare att förutse, eller snarare tro att man kan förutse, hur matchbilden kommer se ut. Känns lika troligt att det blir 0-0 och många fina poäng till backarna som att det bli något i stil med 3-1 till DIF med anfallarna som segerorganisatörer.

Spelare att undvika

Olsson 131 M
Kan se attraktiv ut på prislappen men här tycker jag man ska stå över. Väldigt oregelbunden speltid med många tidiga byten. Som ytterback får man dessutom som regel betydligt sämre poäng än mittbackarna för det individuella spelet. Och chanserna till offensiva poäng från Olssons fot tror jag är ganska små.

Eriksson 201
Djurgårdens bästa spelare i fjol har inte fått till det i år. 2021 snittade han 0,5 poäng/match. I år han mäktat med 1 assist. Även speltiden blir mindre, spelade samtliga minuter i fjol men har i år plockats ut i mitten av andra halvlek vid ett par tillfällen. Kan såklart spraka till men den här är det värt att stå över honom.

Alla halvskadade MFF-spelare
Jag undviker alltid spelare som gör sin första match efter skada. Det är mer regel än undantag att man inte orkar hela matcherna och att matchtempot kanske inte är på topp. Så till den här matchen hoppar jag Nielsen, Rieks, Christiansen, Lewicki och Thelin – samtliga står som osäkra till spel till följd av sjukdom/skada. Startar någon av dem matcher tycker jag man ska överväga andra alternativ, om man inte har information som motiverar något annat.


Lycka till med era lag i FSport! Här kan du läsa mer om hur du spelar FSport. För nya spelare finns dessutom några sköna gratisspel att hämta


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.