Systemförslag: Skolavslutning på Stade de France

Supersjuan
Under lördagskvällen väntar säsongens största klubblagsmatch när Liverpool ska försöka ta revansch för 2018 års finalförlust. FSport bjuder givetvis på ett spelpaket och har dessutom boostat upp prispotten till hela 25 000 kr!

Förutsättningar inför matchen

På oddsmarknaden har Liverpool blivit en ganska tydlig favorit med odds ner mot 2 för vinst under ordinarie tid. Jag hade nog förväntat mig ett en något jämnare oddsfördelning. Liverpool har haft otroligt många bollar i luften på sistone. På ett par veckor hade man järnet inne i tre eldar – semifinaler i Champions League, final i FA-cupen och racet om Premier League. Slag på tre fronter har inte gett så många tillfällen för Klopp att rotera i en trupp som spelat otroligt många matcher under säsongen. Hur detta påverkar ett lag är svårt att veta men man kan tänka sig att det slitit på dem både mentalt och fysiskt. Dessutom lite småskavanker på nyckelspelare som Thiago, Salah och Fabinho.

Reals senaste veckor har varit desto mer optimala sett till möjligheten att ladda upp inför denna viktiga final. Efter den sjuka vändningen mot City har man enbart haft ligan att fokusera på, en liga som man dessutom redan avgjort sedan länge. Man har kunnat gå lite på halvfart och haft möjlighet att rotera i den mån det behövts för att alla nyckelspelare ska vara på absolut topp här.

Som man nog anar av min inledning så tycker jag att Liverpool blivit lite för mycket favorit här, både på oddset och i den viktiga prissättningen i FSport. Tycker även man ska väga in lagens tidigare möten de senaste åren. Finalvinsten 2018 minns man väl som välförtjänst, även borträknat Karius tavlor och Bales sjuka mål. I fjolårets CL löste Real en komfortabel hemmaseger och hade sedan inga problem att fixs ett oavgjort resultat på Anfield. Inte alltid relevant att jämföra men det är trots allt tre matcher med samma grupp av kärnspelare där mönstret varit tydligt – Real Madrid har haft lättare för Liverpool än många andra lag.

Val av spelare

Här blir det Hala Madrid för hela pengen! Håller med om att Liverpool ska ha ett litet favoritskap men i prissättningen målas de ut som väldigt tydliga favoriter. Många Real-fynd att välja mellan!

Reals attraktiva priser på vissa positioner ger ganska många olika möjligheter. Min förstasjua blir ett budgetval, sedan finns det lite mer offensiva varianter som tas upp i nästa del.

Målvakt

Allison 183 M
Givet val då hans pris ligger ganska jämnt med Courtois. Detta är alltid en viktig aspekt när spelare ska väljas i FSport – att inte bara se till vilka spelare som är fynd i det lag du satsar på. Det är minst lika viktigt att hitta de ”relativa” fynden i motståndarlaget. Här har vi en prisskillnad på 11 M – skulle vi i stället välja att plocka in en mittback från Pool hamnar prisskillnaden på ca 100 M jämfört med Reals alternativ. Sådana detaljer gör väldigt mycket för den totala kostnaden på laget och dina möjligheter att plocka topplaceringar.

Backar

Alaba 120
Visst, han har varit skadad ett tag men uppges vara återställd och redo att starta här. Med tanke på aspekten av osäkerhet så är det kanske inte en gubbe man ska autofylla sina lag med. Men trots allt ett givet val i förstasjuan!

Militao 129 M
Detta spelpakets mest givna val. Fick välbehövlig vila för ett par matcher sedan så går in i finalen fit for fight. Båda mittbackarna har de fina egenskaperna att de har ganska låg risk för varningar och dessutom erbjuder visst poänghot offensivt.

Mittfältare

Modric 151 M
Ja han är dyrast av Reals fältare men tror ändå att han är ett klokt val. Lägg samman faktorer som speltid, risk för varning och chans till poäng så är han nog ett bättre val än sina billigare mittfältskollegor.

Casemiro 115 M
Billigast av samtliga spelare och ska såklart med. Man kan ju fråga sig om brassen kan spela en sådan här final utan att dra på sig kort? Gör han det kommer han med sina fina närkampspoäng få en stor lysande gul sol vid sitt namn. Har egentligen potential att göra det även vid varning.

Anfallare

Mané 221 M
Det är väl lite hugget som stucket bland Pools anfallare. Ganska jämna i pris och inför den här matchen ganska svåra att rangordna. Tror på det stora hela att det är fler scenarier som gynnar Mané kontra de andra avseende poängchans, duellpoäng och speltid.

Benzema 186 M
Golden boy ska såklart med här. Det här är väl på sätt och vis matchen som avgör om Benzema kommer få Ballon d’or. Han kan ju såklart få den utan vinst men en seger här skulle fastslå det utan tvivel. Rent krasst så borde en sådan utmärkelse vara viktigare för Benzema än ytterligare en CL-pokal, det gör ju liksom något med en spelares eftermäle. Kan man tänka sig att han hungrar rejält efter att få avgöra detta?

Spelare att rotera med

Många gör flera lag när de tävlar i FSport och här finns det lite olika varianter. Antingen kör man samma sjua men varierar sina (C) och (V) eller så byter man ut en eller fler spelare för att få ytterligare variation och riskspridning. Med extra prispengar i potten blir det naturligt, åtminstone för mig, att göra lite fler lag än vanligt. Finns dessutom en hel del bra alternativ att rotera med så kommer köra fler variationer än vanligt.

Carvajal 137 M
Givet val att rotera in i en del lag, framför allt mot Alaba. Lugnat ner sig med korten de senaste åren vilket såklart är ett stort plus. Kommer få tampas med trollgubben Diaz en del men vi får hoppas att gamla Carvajal har koll på fötter och ben. Var förresten tvungen att kolla hur gammal han är. I mitt huvud är han en veteran som varit med hur länge som helst, han måste vara minst 35 bast! Men grabben har precis fyllt 30. Mindblowing!

Kroos 122 M
Nästan tvångsmässigt att ta med Kroos när prislappen är så låg. Kan se väldigt lockande ut men kommer ändå hålla mig restriktiv. Tycker tysken falnat lite senaste åren. Såklart nyttig i spelet men bidrar inte alla till lika mycket poäng framåt och har krupit högre och högre upp på listan över spelare som byts ut tidigt. ”Kroos ut i 67e minuten” har vi sett alldeles för många gånger. Kommer ta med honom i ett par lag men inte mer.

Henderson 189 M
Thiago är tveksam till spel och Fabinho har haft skadebekymmer och kanske inte klarar 90 minuter. Visst borde väl kapten Henderson vara given för 90 minuter då? Ligger bra till budgetmässigt och bidrar med mycket närkampspoäng.

Diaz 216 M/Salah 226 M
Kör man som jag och satsar på Real tycker jag man ska rotera helt jämnt mellan Pools anfallare. Även om jag tror på Real så får man nog räkna med ett mål eller två från någon av dessa herrar. Svårt att veta från vem så sprid dina ägg!

Vinicius 179 M Finns det någon spelare som är har bättre förutsättningar för att utnyttja tomrummet bakom TAA än brassen? Han har gjort det förr och kommer försöka igen. Återstår att se vad Klopp gjort för att stänga till där ute men nog kommer Vinicius få både yta och chanser att hitta på något. Kommer ha med honom i många lag, företrädesvis tillsammans med Benzema då deras poänggörande ofta hänger ihop.

Val av (C) och (V)

Precis som i val av spelare kommer val av (C) och (V) spridas friskt. Någon typ av ranking:

  1. Alaba/Militao/Carvajal
  2. Modric/Casemiro/Kroos
  3. Benzema/Vinicius

Jag kommer sätta ihop bindlar och viktning av lag utifrån kategorisering i ranking. Ex i defensivt balanserade lag får backarna båda bindlarna, i offensiva får anfallarna både osv.

Spelare att undvika

TAA 210 M
Jag har helt enkelt tröttnat på att TAA får chansen i mina lag gång på gång men att han de senaste månaderna i princip inte producerat några offensiva poäng. Och som tidigare nämnts så torr och hoppas jag att han kommer få bekymmer med Vinicius = förlorade dueller och risk för varningar. Å andra sidan är han den mittfältare från Pool som mest sannolikt får spela 90 min men tycker nog ändå att det finns bättre alternativ.


Lycka till med era lag i FSport! Här kan du läsa mer om hur du spelar FSport. För nya spelare finns dessutom några sköna gratisspel att hämta


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
120 kr gratisspel
9.0
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Bethard

100% upp till 1000 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se