Systemförslag: Rivalmöte i England med tydlig favorit

Supersjuan
Det vankas klassikermatch på de engelska öarna. Anfield öppnar upp dörrarna för de röda antagonisterna från öst. Men det som så många gånger förr varit en toppmatch får nu nöja sig med epitetet stormatch. FSport bjuder på ett trevligt spelpaket som kanske inte riktigt speglar lagens styrkeförhållanden

Lagens form

Liverpool kommer till matchen med strålande form, stärkta av en härlig insats mot City. Och för en gångs skull finns det många lediga platser i sjukstugan då man har hela laget till sitt förfogande.

Vad ska man säga om Uniteds nuvarande status? Tror man hade hoppats på mer effekt när Rangnick plockades in som tillfällig tränare. Inledningsvis såg ju åtminstone defensiven rätt bra ut men nu känns det bara rörigt. Säga vad man vill om Solskjaer men han kunde i alla fall få United att blixtra till då och då.

Tänkbar matchbild

Finns det något tänkbart scenario där United kommer ifrån den här matchen med poäng? Jag tror faktiskt inte det. Båda lagen behöver gå för tre poäng, United för CL-plats och Pool för titeln, vilket borde ge förutsättningar för en offensiv tillställning. United är knappast i ett läge där man knallar in på Anfield och ens försöker peta på taktpinnen. Hoppet ligger väl i att det oorganiserade försvaret ska lyckas hålla tätt och att någon av de offensiva essen ska lyckas med något på egen hand. Drömma kan man ju. Nej, det här tar Liverpool och jag tror man gör processen snabb och smärtsam.

Val av spelare

Inga tveksamheter om att det blir full kvot med spelare från Pool. Den stora farhågan här är risken för tidiga byten. Liverpool har ett galet spelschema den närmaste månaden med matcher var 3e/4e dag. Är matchen avgjord i halvtid tror jag inte herr Klopp tvekar en sekund på att byta ut ett gäng för vila.

Målvakt

De Gea - 126 M
United kommer släppa in mål men förhoppningsvis kan De Gea få med sig några räddningspoäng mellan allt nätrassel.

Backar

Robertson – 252 M
Backkollegorna VVD, Matip och Konaté ligger ett hack upp i prislistan så det blir givet att köra på Robertson här. En av få offensiva ytterbackar som fortfarande kategoriseras som back och då blir det lite extra fina poäng vid assist etcetera.

Maguire – 114 M
O captain! My captain! Kaptenernas kapten får en plats här. Känns som United kommer vara nedtryckta i eget straffområde en hel del under den här matchen. Där kommer Harry kunna knoppa bort en del inlägg och rensa undan bollar. Kan han bara hålla sig från ett självmål eller någon annan av hans ovanor så ska han nog få hyffsade poäng.

Mittfältare

TAA – 264 M
Dyrast av mittfältarna men känns given. När Trent spelar så spelar han i princip alltid 90 minuter. Om Klopp göra några tidiga byten så är han förhoppningsvis inte en av de som drabbas. Och så klart hans poängspel. Är dock i en liten poängmässig svacka med bara två assist på de senaste 8 matcherna. Perfekt läge att komma in på rätt spår igen!

Fabinho – 233 M
Kniper sista mittfältsplatsen på målfoto framför Thiago. Kanske överdriver risken med de tidiga bytena men tror som sagt att Pool kommer köra över United och då vill man ha med spelarna på planen så länge som möjligt. I FSport är det ju som bekant inte bara mål och assist som spelar roll. Att vara på planen medan laget plöjer på med avslut och hörnor ger också många fina poäng.

Anfallare

Mané – 226 M
Så fin han ser ut helt plötsligt! Haft en lite knackig säsong lite i skuggan av Salah men senaste månaden har han definitivt överglänst anfallskollegan. Naturligtvis stor risk för tidigt byte men fram till dess borde vi väl få med oss ett mål eller två från hans stekheta fötter.

Salah - 175
Kommit av sig rejält den senaste tiden och har fått ett riktigt lockpris här då han faktiskt är billigast av alla spelarna i Pool. Men Salah är ändå Salah och med en så låg prislapp måste han få plats här.

Alternativa spelare i systemspel

Många gör flera lag när de tävlar i FSport och här finns det lite olika varianter. Antingen kör man samma sjua men varierar sina (C) och (V) eller så byter man ut en eller fler spelare för att få ytterligare variation och riskspridning. I den här matchen tycker jag man ska sprida sina ägg i ganska många olika korgar. Det finns väldigt många potentiella poängspelare och dessutom många som kan bytas ut tidigt. Några spelare att variera med i sina lag:

 • Alisson - 197 M
  Det finns en del fördelar med att välja Alisson framför De Gea. Brukar normalt sett inte ”slösa” en plats på målvakten från större favoriter men eftersom många utespelare i Pool eventuellt riskerar tidiga byten kan det vara klokt att ta målvakten som garanterat får 90 minuter. Dessutom förhållandevis billig och med honom i målet får man en lägre totalkostnad på sina Poolspelare. Kommer köra 50/50 i mina lag mellan Alisson och De Gea.
 • Lindelöf - 102 M
  Ett givet val förutsatt att han får spela. Avvakta startelvor men Varane står som tveksam efter sin benskada. Svensken har en väldigt attraktiv prislapp och är inte speciellt kortbelastad. Lite samma förutsättningar som för Maguire och jag tror att Uniteds mittbackar är de som ur ett FSport-perspektiv kommer prestera minst dåligt i den här matchen.
 • Thiago – 220 M
  Börjar bli varm i kläderna och tror det kommer komma lite fler assist och andraassist från spanjorens delikata fot. Såklart en riskspelare sett till tidiga byten men i något lag bör han få plats.
 • Sancho – 138 M
  Egentligen vill jag inte plocka in någon Unitedspelare från de främre leden. Men Sancho kommer ingå i ett eller två av mina ”säkrare lag”. Eftersom det finns en överhängande risk att både Mané och Salah kommer plockas av ganska tidigt kan detta vara en ok taktik för att fler av dina spelare ska vara på plan längre. Sancho spelar i princip alltid 90 minuter och drar inte på sig så mycket kort, en ok utfyllnad helt enkelt. En sådan taktik bygger då på att man även kör Alisson i mål för att ytterligare förstärka potentiell speltid i sitt lag.

Val av (C) och (V)

Här kommer jag snurra på bindlarna ganska friskt. Givetvis måste Salah ha åtminstone en bindel, lägst prislapp och högst potential för offensiva poäng är liksom en kombination man inte kan bortse ifrån. Mané är dock den jag tror mest på här så även han behöver få några kaptensmössor. Sedan kommer Robertson och TAA få ett par var. I mitt ”säkra lag” lutar det åt att Alisson blir kapten.

Spelare att undvika

Väldigt många mittfältare och anfallare i United men den jag framför allt kommer undvika är Pogba (101). Lätt att lockas av hans låga prislapp och höga potential men här tro jag att man ska avstå. Han och Matic väntas bilda defensivt innermittfält och där blir det nog tufft för herrarna. En Pogba ur form som ska jaga överlägsna Liverpool-spelare? Luktar gult kort och tidigt byte. Spelar för övrigt väldigt sällan mer än 60–70 minuter.

Lycka till med era lag i FSport! Här kan du läsa mer om FSport. För nya spelare finns dessutom några sköna gratisspel att hämta


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
120 kr gratisspel
9.0
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Bethard

100% upp till 1000 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se